Liczba postów: 11
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Wersja Kodi: 19.4
System operacyjny:
Urządzenie: Tv
18-11-2023, 04:43 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-11-2023, 04:48 PM przez xpirat.)
Pliki video avi mają max 4 gb problem w tym że mam 2 wyjscia pod usb w tym ruterze i pod 1 wyjscie bajki dla dzieci działaja wszystkie ale jest nie zabezpieczone a filmy pod kolejne usb zabezpieczone hasłem i te zabezpieczone nie wszystkie działają
Na ruterze ustawione ftp nie mam innej opcji
Kodi po skonfigurowaniu smb odczytuje tylko bajki czyli bez hasła po wpisaniu hasła nie przyjmuje go (tak jakby było nieprawidłowe )
Reputacja:
0
System operacyjny:
18-11-2023, 05:03 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-11-2023, 05:42 PM przez xpirat.)
Kodi nawet na sekunde nie uruchomi filmu (nie piszę o przerywaniu i film zawsze od początku idzie )
Teraz jeszcze wyczytałem że ruter ktury posiadam nie wspiera smb v2 &3
Jak skonfigurować kodi na smb1 żebym sprawdził ?
Dopiero zaczynam z tym programem wiec proszę o nakierowanie gdzie i co
Dziekuje
Testowałem kilka odtwarzaczy i niestety każdy jeden miał problem z otwarciem tych samych filmów tak jakby filmy były uszkodzone (po ściągnieciu na pamiec usb z danym urzadzeniem film działa a przez dln jak i smb nie przyjmuje hasła tv i inne urządzenia też
Reputacja:
0
System operacyjny:
18-11-2023, 06:22 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-11-2023, 09:07 PM przez xpirat.)
Kompa praktycznie nie używam
Jedynie smart tv
&
Mnie interesuje tylko tv reszta niepotrzebna
Na tv nie ustawię nic jedynie w aplikacji np kodi i inne aplikacje ale tak jak pisałem nie znalazłem jeszcze w pełni odtwarzajacej wszystkie filmy niestety
Jesli wyłaczę ochronę hasłem to przez dln działa wszystko ale wiecie horrory dziecku 5 letniemu nie udostepnię dlatego musi być hasło
W kodi ustawiłem smb i oczywiscie tak jak wszystkie aplikacje bajki bez zabezpieczenia działają filmy nie przyjmuje kodu niestety
Kod ktury używam to ten do logowania na stronę ustawienia rutera bo innego nie ma
Smb nie wiem czemu nie potrafi połaczyć się z plikami zabezpieczonymi
Sprawdziłem wszystko jeszcze raz i jest coś raczej nie tak z tymi plikami video bo po wyłaczeniu hasła na filmach ten sam obiaw i na dlna to samo wiec by wychodziło że coś nie tak z tymi filmami jest tylko czemu działają z pamieci usb ??