Liczba postów: 3,998
Liczba wątków: 40
Reputacja:
490
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
Urządzenie: King
Nie wiem czemu bawiąc się w Coreelec korzystasz z poradnika do Libreelec, ale ok.
Zainteresowałbym się tym
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. - sam osobiście nie korzystam - u mnie box chodzi 24 na dobę
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Nie odpowiadam na PW
Liczba postów: 106
Liczba wątków: 18
Reputacja:
6
Wersja Kodi: 17.6
System operacyjny:
Urządzenie: Nvidia Shield TV
14-11-2024, 02:48 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-11-2024, 07:21 AM przez kowalmisiek.)
Panowie mam pytanie jeszcze bo na dłuższy czas odpuściłem temat pilota ale teraz wróciłem do zabawy. Ogólnie używam pilota Logitech Harmony 700. Na niego wgrywam konfigurację różnych pilotów i mogę obsługiwać różne funkcję CoreElec. W UGOOS AM6B+ pilot prawie niema klawisz i mi brakuje wielu funkcji. Poza tym zauważyłem że Kiedy wyłączam oryginalnym pilotem UGOOS mój player to się wyłącza i kiedy włączam to się włącza. Wiem że powiecie że niema po co go wyłączać ale ja mam taką potrzebę z co najmniej 2 względów.
1. Często jak dam STOP na jakimś filmie zamiast żeby wrócić do menu KODI mam błąd połączenia HDMI i muszę zrobić reset playera.
2. Przy włączeniu playera ładnie mi działa opcja wake on lan i wybudza serwer.
Więc postanowiłem pokombinować. Zauważyłem że w repo MESON-IR jak i AMREMOTE pojawił się UGOOS.
W miarę fajnie to działa i nawet opóźnienia nie są najgorsze w porównaniu do tego co miałem na starym ustawieniu w moim Harmony.
Mam takie pytanie czy da się w jakiś sposób do takiego pliku remote.conf w którym są tylko oryginalne klawisze od UGOOS dodać klawisze od innego pilota? Przykładowo wgrywam sobie do swojego Harmony konfigurację pod pilot UGOOS i pilot windows media center. Potem sprawdzam jakie pojawiają się kody pilotów z poszczególnych klawiszy i dodaje je do remote.conf?
Nie wiem też dlaczego nie chciały mi się pokazywać kody z żadnego pilota poza oryginalnym UGOOS.
Wykonałem komendy
systemctl stop kodi
systemctl stop eventlircd
ir-keytable -t
Edit
Udało mi się już wszystko ustawić. Nie chciał mi czytać kodów z pilota windows media center. Wgrałem do logitech harmony konfigurację pod pilot Zidoo z9x i kody z zidoo normalnie bez problemu zczytał. Nie wiem czemu nie potrafił czytać z windows media center.
Ogólnie już wszystko porobiłem i działa. Nie jestem w stanie ustawić dobrze opóźnień ir ale to już jest chyba wada harmony.
Jednego nie mogę ustawić i może ktoś mi podpowie jak to zrobić. Jak chodzi o menu kontekstowe i wchodzenie w to menu przez przytrzymanie klawisza ok na pilocie. Jak to ustawić żeby po przytrzymaniu klawisza ok=enter pojawiło się menu kontekstowe?