Ocena wątku:
  • 6 głosów - średnia: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
lista kanałów m3u
(23-11-2024, 04:20 PM)manieKMP napisał(a): @marokrak Tak sobie "łopatologicznie" z ciekawości "przeliczyłem"... Sprawdzając ofertę argon tv, widnieje tam że łącznie oferują 153 tys. kanałów (tv+vod). Mam jeszcze listę, którą pobrałem kiedyś z sieci dla testu i posiada ona 200-coś kanałów i "waży" dokładnie 13,73KB. Z mojej "chłopskiej łopatologi" po jako-takim przeliczeniu na "liczydle" Wink, wynika że lista posiadająca te 153 tys. powinna w terorii mieć rozmiar nieco ponad 10MB (przy założeniu, że lista jest "czysta" i ma po prostu np. adresty i nazwy, bez jakiś udziwnień z kodowaniem logo-sów w "txt/bease64") lub maksymalnie ze 20, może 50MB (jakby tak "poszaleć" i wstawić w nią coś jeszcze), ale 300MB...

Nie wiem nawet co za program może tak duży plik przetworzyć choćby przy próbie edycji/podglądu takiego pliku i się "nie udławić" (na urządzeniach mobilnych nawet kilku megabajtowe pliki txt potrafią się nie otwierać, "bo za duże" i trzeba odpowiedniej apki, a na PC czy lapku dokumanty mające kilkadziesiąt MB też potrafią być problematyczne). Więc osobiście pewinie nawet bym nie próbował do niego zajrzeć, bo coś mi mówi, że dostałbym "BSODa" czy inny "fatal error", a lapek zakopciłby na znak rozpaczy Wink, a co tu mówic o tablecie, telefonie, czy TV Box-sie, z apką do odwarzania takich list.

Jeśli jest to faktycznie  lista/plik m3u to trzeba było by ją podzielić na kilka części lub usunąć z niej "zbędne" do działania dane... pytanie tylko jak/czym ugryźć plik więszy od niejednego programu. Wink
Ja to kiedyś jakimś programem iptv editor czy jakoś tak to się nazywało edytowałem wymagania - mocny komputer i trzeba czekać aż załaduje liste troche i najlepiej odłączyć internet może coś gdzieś wysyłać. Sprzedawca posiada możliwość ustalenia co ma zostać włączone w liste m3u dlaczego nie poprosiść go o to zanim te liste wygeneruje ? swoją drogą zastanawiam się jak oddzielić polskie filmy vod od listy z kanałami. Da rade utworzyć dwie listy osobne tylko gdzie tą drugą odtwarzać czy tylko odwtarzacz iptv może odtworzyć filmy z linków m3u ?
Odpowiedz
REKLAMA:

(20-05-2025, 01:55 PM)lfldp1 napisał(a): Da rade utworzyć dwie listy osobne tylko gdzie tą drugą odtwarzać czy tylko odwtarzacz iptv może odtworzyć filmy z linków m3u ?

Z pewnością VLC ma możliwość odtwarzania m3u(8), wraz z wyświetlaniem listy/"zawartości" takich plików, dzięki czemu można się "przęłączać między kanałami" (nie wiem jak na Win, ale na andku jest to z lekka "upierdilwe" dla lokalnych plików, ale jest możliwe, bo dla przykładu taki MX Player, choć odpali m3u, to już nie da wglądu w "resztę pliku" i odtworzać może tylko pierwszą pozycję...).

Dodatkowo, kiedyś na Windowsie używałem PotPlayer, który też ma (miał?) takie jak VLC możliwości co do m3u, jak dobrze pamiętam (od dawna już Windowsa na oczy nie widzałem, więc i PotPlayer zniknął z 'radaru", kojarzę że dev od "Pot-a" tworzył wpierw KMPlayer-a, ale go chyba sprzedał, oraz to że PotPlayer miał swoją nieoficjalną stronę, zrobioną przez naszego "krajana", na której można było pobrać ten odtwarzacz w polskiej wersji oraz w wersji portable... teraz nawet nie pamiętam adresu tej strony, więc nie wiem czy jeszcze istnieje).

Ogółem, nie tylko do m3u, można znaleźć odtwarzacze, które nie koniecznie muszą służyć głównie do iptv. A jeśli żadne z w/w nie pasują, to z pewnością jest więcej alternatyw (szczególnie na Win, bo na andku jeśli są, to najprawdopodobniej odpłatne, więc i testu się nie zrobi Wink).
1
Odpowiedz
Kupiłem liste trex na miesiąc do testu.
Niestety plik miał aż 350mb i nie dało się tego wogóle odtwarzać ani w vlc ani w kodi uruchamiał się tylko w windows media player ale nie wyswietlał nazw kanałów tylko jakieś numery czy to normalne ? kasuje z niego śmiecie wciąż ręcznie w notepad++ pozostało mi już tylko 200mb pliku a ten dalej się nie może uruchomić ze względu na wielkość ? próbowałem jakimś rimmasoft iptv editor też nie może załadować tego pliku. Kiedyś miałem mniejsze listy i działały bez problemu. Minęłe łącznie 3 godziny kasowania ręcznego to jest chore. Po dodaniu zródła online link do listy m3u w kodi też nic nie odtwarza w vlc również nie.
Edytowałem post lista oczyszczona ze zbędnych śmieci pozostało 20mb z polskim vod lista zaczęła działać w VLC oraz KODI Smile
Odpowiedz
(21-05-2025, 05:41 AM)lfldp1 napisał(a): Kupiłem liste trex na miesiąc do testu.
Niestety plik miał aż 350mb i nie dało się tego wogóle odtwarzać ani w vlc ani w kodi uruchamiał się tylko w windows media player ale nie wyswietlał nazw kanałów tylko jakieś numery czy to normalne ? kasuje z niego śmiecie wciąż ręcznie w notepad++ pozostało mi już tylko 200mb pliku a ten dalej się nie może uruchomić ze względu na wielkość ? próbowałem jakimś rimmasoft iptv editor też nie może załadować tego pliku. Kiedyś miałem mniejsze listy i działały bez problemu. Minęłe łącznie 3 godziny kasowania ręcznego to jest chore. Po dodaniu zródła online link do listy m3u w kodi też nic nie odtwarza w vlc również nie.
Edytowałem post lista oczyszczona ze zbędnych śmieci pozostało 20mb z polskim vod lista zaczęła działać w VLC oraz KODI Smile
Skąd można kupić liste trex?
Odpowiedz
adoluk12 napisał(a):Skąd można

Przykładowo alibaba, z2u.
Odpowiedz
Posiadam bdb tv z vod *naprawdę zajebista telewizja.
A jeski chcesz oddzielic kanaly od vod, to zmien plik z .m3u na .rxt. wtedy echodzisz w plik, robisz swoje i znowu zmieniasz z .txt na .m3u i gitara.
Jesli masz android itp, to wystarczy zwykly plik tekstowy txt++

(21-05-2025, 05:41 AM)lfldp1 napisał(a): Kupiłem liste trex na miesiąc do testu.
Iptv extreme. Apk . Pokazuje aktualny transmisje.
Odpowiedz
REKLAMA:

Mogę przekazać namiar na super działającą listę . Sam posiadam i jestem bardzo zadowolony ? śmiga aż miło ? Kanały podzielone na kategorie ,dużo sportu , FAME MMA / KSW , Filmy , Seriale + timeschift 7dni ?
Odpowiedz
(22-11-2025, 03:33 PM)bongo1977 napisał(a): Mogę przekazać namiar na super działającą listę . Sam posiadam i jestem bardzo zadowolony ? śmiga aż miło ?  Kanały podzielone na kategorie ,dużo sportu , FAME MMA / KSW , Filmy , Seriale + timeschift 7dni ?
To ja poproszę jak można.
Odpowiedz
(22-11-2025, 03:33 PM)bongo1977 napisał(a): Mogę przekazać namiar na super działającą listę . Sam posiadam i jestem bardzo zadowolony ? śmiga aż miło ?  Kanały podzielone na kategorie ,dużo sportu , FAME MMA / KSW , Filmy , Seriale + timeschift 7dni ?
Czym handlujesz? ?
Odpowiedz
Witam kolego RebA

Do wyjaśnienia ja niczym nie handluje ? tylko korzystam ? Napisałem tylko że mogę swój kontakt przekazać jeśli ktoś szuka potrzebuje , nic więcej ? Sam doświadczyłem pewnych oszustw z strony sprzedawców ? dlatego mogę pomóc. Sprawdzony ?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości