Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Netflix na Play Boxie okragłym z Wolfem
Mam kłopot z Netflixem na Wolfie na Play Boxie tym okrągłym. Przy wpisywaniu moich danych (login i hasło) automatycznie Play likwiduje moje stare konto i zakłada mi nowe ze swoim pośrednictwem i z użyciem moich dotychczasowych danych - login i hasło. Czy ktoś miał coś takiego? Jak sobie z tym poradzić?
Odpowiedz
REKLAMA:

Zadzwonić do biura obsługi klienta sieci play.
Odpowiedz
Dzwoniłem do Play, nie widzieli mnie jako klienta.

Dzwoniłem do Netflixa, widzieli mnie jako nowego klienta od Play i że zawiesiłem swoje wcześniejsze konto w Netflixie.

Oczywiście nic takiego nie robiłem - wpisałem po prostu swoje dotychczasowe dane, a Play mnie wyrejestrował z Netflixa i tymi samymi moimi danymi zarejestrował mnie w Netflixie jako klienta od Play.

Widzę, że to nowy temat.

Proszę o pomoc
Odpowiedz
Pisałem już, że w okrągłym boxie jesteś spięty do dwóch serwerów nadzorujących prace urządzenia i dostęp do niego.
Producenta pod adresem: acs.sdmc.tv
Operatora pod adresem: acs.ftth.play.pl
Jeden z nich da się zgasić przez adb, drugi nie, wyskakuje odmowa dostępu.

Dlatego nie dziwcie się, że dzieją się cuda. Operator oraz producent ma pełen dostęp do urządzenia:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Możesz spróbować zgasić launcher play i zablokować podane url'e do serwerów acs na routerze/dns (dnsem np. przez nextdns, a następnie wpisanie swojego dedykowanego url'a dns jako dns-over-tls przez adb)

To jest urządzenie operatorskie i jest konfigurowane pod klienta abonamentowego. Dlatego m.in zakładając konto na netflix z poziomu launcher'a - obciążane jest saldo play człowieka który podpisał umowe z dekoderem, przestanie płacić, zacznie się windykacja to dostęp jest blokowany.

Urządzeń w których nie da się zgasić usługi nadzoru/nie potraficie zablokować urli prowadzących do serwerów nadzoru bym po prostu nie tykał.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości