Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Telewizor Samsung plus mi box s
Czołem. Mam takie pytanie odnośnie konfiguracji. Mam telewizor Samsung pod który przez kabel HDMI podłączyłem Xiaomi mi box S. W telewizorze oraz w mi boxsie włączyłem opcje HDMI CEC, aby móc odpalać oba urządzenia jednym pilotem (od Samsunga). W teorii powinno to działać i chyba nie ma tuż danych magicznych ustawień. Niestety tak się nie dzieje. Włącza się tylko tv a box nie. W źródłach tv widać że mibox jest widoczny ale ma ikonkę, że jest wyłączony. Czy ktoś może miał taki problem i jakoś go rozwiązał?

Pozdrawiam
Odpowiedz
REKLAMA:

Musisz mieć załączoną w TV opcję HDMI-CEC Anynet+.
W boxie tak samo aktywną opcję HDMI-CEC.

Jeśli masz dodatkowe opcje związane z tymi ustawieniami to też musisz je odpowiednio załączyć.

Czasami zadziała jak wyłączysz na chwilę obydwa urządzenia z zasilania i załączysz ponownie.
Odpowiedz
Ja mam tak porąbane. Pilot Box C+ włącza Boxa i Tv, a wyłącz oba sprzęty pilot TV i nic z tym nie mogę zrobić.
Odpowiedz
(10-07-2024, 07:11 PM)Ktosi napisał(a): Musisz mieć załączoną w TV opcję HDMI-CEC  Anynet+.
W boxie tak samo aktywną opcję HDMI-CEC.

Jeśli masz dodatkowe opcje związane z tymi ustawieniami to też musisz je odpowiednio załączyć.

Czasami zadziała jak wyłączysz na chwilę obydwa urządzenia z zasilania i załączysz ponownie.

Mam w tv włączoną tę opcję i w boxie też. Jedynym ustawieniem kolejnym jest wskazanie czy przycisk ma włączać i wyłączać lub tylko jedna z tych dwóch opcji, i nic poza tym. Niestety pilot Samsunga nadal mi włącza tylko tv a boxa nie Sad

Z kolei pilot od miboxa włącza i boxa i tv. Czyli działa odwrotnie i szukam rozwiązania jak to zmienić.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości