Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tivimate i Nokia Streaming Box 8010
(22-08-2024, 12:18 PM)Łonogrzmot napisał(a): wrzuciłeś stary screen z 4.7.0?

Powinieneś mieć wersję najnowszą TiviMate Premium 5.0.4
To nowy screen. Miałem wszystkie wersje 5 od momentu ich wypuszczenia ale nie leży mi piątka, działo się to na niej także, powróciłem do 4.7.0 żeby sprawdzić czy na niej też się tak dzieje i, niestety, tak a zostałem przy tej wersji bo bardziej mi wizualnie odpowiada.

[quote="sky02" pid='50343' dateline='1724330520']
W boxach puchnie pamięć od TiviMate  nie od innych apek. Nie kasuje starego epg, a cały czas ściąga nowe i wszystko narasta niekontrolowanie/quote]Gdzie sprawdzę tę pamięć, mniemam, że to jakieś cache? Czy ogólnie wewnętrzna? Jeśli wewnętrzna to zdjęcie poniżej.

[Obrazek: 3VmAeTCl.jpeg]
Odpowiedz
REKLAMA:

sebap napisał(a):to jakieś cache?

Tak, trzeba systematycznie czyścić pamięć podręczną aplikacji TiviMate, która szybko rozrasta się do setek mb.
Odpowiedz
Zadajesz mi ciężkie pytania. Przerabiane były 2 lata temu. Najszybciej znajdziesz: klikając na apk TiviMate długo przytrzymując ok ; apk info / wykorzystane miejsce. Jak zacznie dochodzić do 70% całej wartości boxa to zaczął bym się martwić. Kiedyś pomagało czyszczenie pamięci "wyczyść dane" ale potem trzeba wgrać backup. A zresztą co ja tam wiem. Przecież u Ciebie wszystko jest OK.
Pozdrawiam Smile
Odpowiedz
\[/quote]
trzeba systematycznie czyścić pamięć podręczną aplikacji TiviMate, która szybko rozrasta się do setek mb.
[/quote]
To czyszczę w miarę regularnie, najwięcej miałem coś około 220MB.
Odpowiedz
To ostatnie. Pamięć podręczna czyści tylko ikony itp. Nie zapisane epg, dla tego jest mus kasowania całości pamięci APK. Piszę tu o źle spreparowanych MOD.
Odpowiedz
Wink 
(22-08-2024, 01:36 PM)sky02 napisał(a): Pamięć podręczna czyści tylko ikony itp. Nie zapisane epg, dla tego jest mus kasowania całości pamięci APK. Piszę tu o źle spreparowanych MOD.
Tak, tak. Miałem tak dawno temu z modem 2.8.0. On to tydzień i zapchany pod korek. Co do tego co wyżej pisałeś, że "co Ty tam wiesz" - odniosłeś być może mylne wrażenie, że ja cwaniakuje czy cos w tym stylu. Nic takiego nie ma miejsca. Doceniam każdą konstruktywną odpowiedź i sam zadając pytanie staram się opisać problem jak najbardziej dokładnie się da.
Mój problem jest wprost niewiarygodny ale, niestety, prawdziwy Wink
Odpowiedz
REKLAMA:

HW reset i zaczynasz od poczatku, pobierasz ze sklepu Google.

Narazie Adas
Odpowiedz
(03-09-2024, 11:54 AM)adas13 napisał(a): HW reset i zaczynasz od poczatku, pobierasz ze sklepu Google.
Było robione 2 razy, jest to napisane w temacie.
Odpowiedz
(03-09-2024, 01:09 PM)sebap napisał(a):
(03-09-2024, 11:54 AM)adas13 napisał(a): HW reset i zaczynasz od poczatku, pobierasz ze sklepu Google.
Było robione 2 razy, jest to napisane w temacie.
Nie masz przypadkiem apki Twilight zainstalowanej ? U mnie zawsze jak ją miałem to powodowała podobny problem na YouTube i Twitch. Możesz jeszcze wyłączyć Power Saving Mode w opcjach urządzenia bo ona więcej szkodziła jak pomaga.

Wysłane z mojego CPH2663 przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
(22-08-2024, 08:32 AM)sebap napisał(a): Witam i jak w temacie. Duet Tivimate premium + Nokia Streaming Box 8010. Problem Jest taki, że po aktualizacji do Androida 12 przy oglądaniu zaczyna kręcić kółko i nie pomaga przełączenie na inny kanał i powrót do poprzedniego. Co ciekawe przestaje wtedy też działać odtwarzanie materiałów w innych aplikacjach, np. Smart IPTV czy Televizo ale też YouTube. Pomaga tylko wejście do ustawień boxa i uruchomienie ponowne. Dzieje się to w różnych odstępach czasowych, nieraz kilka minut a nieraz po 2-3 dniach. Zmieniałem też wersję TiviMate na starszą, nie pomogło. W ustawieniach TiviMate zmieniałem już wszystkie opcje, bez rezultatu. Dzieje się to z kilkoma różnymi dostawcami telewizji. Gdy nie włączam TiviMate tylko oglądam w Smart IPTV działa bez zarzutu, nie ma tego problemu.

Czy ktoś się spotkał z takim problemem?
Czy udało się opanować problem? Pytam, bo zastanawiam się nad wymianą Fboxa Fergusona na Nokia 8010, gdzie w 80% będzie hulał TiviMate Premium.
A dlaczego Nokia 8010? Bo zalezy mi na wyjściu audio optyk.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości