Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tivimate i Nokia Streaming Box 8010
(17-09-2024, 09:00 AM)ruster1 napisał(a):
(22-08-2024, 08:32 AM)sebap napisał(a): Witam i jak w temacie. Duet Tivimate premium + Nokia Streaming Box 8010. Problem Jest taki, że po aktualizacji do Androida 12 przy oglądaniu zaczyna kręcić kółko i nie pomaga przełączenie na inny kanał i powrót do poprzedniego. Co ciekawe przestaje wtedy też działać odtwarzanie materiałów w innych aplikacjach, np. Smart IPTV czy Televizo ale też YouTube. Pomaga tylko wejście do ustawień boxa i uruchomienie ponowne. Dzieje się to w różnych odstępach czasowych, nieraz kilka minut a nieraz po 2-3 dniach. Zmieniałem też wersję TiviMate na starszą, nie pomogło. W ustawieniach TiviMate zmieniałem już wszystkie opcje, bez rezultatu. Dzieje się to z kilkoma różnymi dostawcami telewizji. Gdy nie włączam TiviMate tylko oglądam w Smart IPTV działa bez zarzutu, nie ma tego problemu.

Czy ktoś się spotkał z takim problemem?
Czy udało się opanować problem? Pytam, bo zastanawiam się nad wymianą Fboxa Fergusona na Nokia 8010, gdzie w 80% będzie hulał TiviMate Premium.
A dlaczego Nokia 8010? Bo zalezy mi na wyjściu audio optyk.

Szczerze? Jak możesz to poszukaj homatics box r plus. Jednak działa stabilniej, przekonałem się na własnej skórze.
# Kodi rządzi #
Odpowiedz
REKLAMA:

Opisz mi jak robiles HW reset w 8010? ( retoryczne pytanie)

Mam troche sprzetu dla zabawy, tutaj nic nigdy nie puchlo, nawet robilem kiedys test w TM 30-50 stalkerow ( byly to setki tysiecy kanalow, nie mowiac o VOD) w SHIELD PRO, i wiesz jak wyszlo, szafa grala bez problemu.

Aktualnie TM 5.1.0.

"Dune HD / Homatics Box R 4k Plus / Nokia 8010 / RockTek G2" takie same HW.

Narazie Adas
Odpowiedz
(17-09-2024, 02:45 PM)adrt8v napisał(a):
(17-09-2024, 09:00 AM)ruster1 napisał(a):
(22-08-2024, 08:32 AM)sebap napisał(a): Witam i jak w temacie. Duet Tivimate premium + Nokia Streaming Box 8010. Problem Jest taki, że po aktualizacji do Androida 12 przy oglądaniu zaczyna kręcić kółko i nie pomaga przełączenie na inny kanał i powrót do poprzedniego. Co ciekawe przestaje wtedy też działać odtwarzanie materiałów w innych aplikacjach, np. Smart IPTV czy Televizo ale też YouTube. Pomaga tylko wejście do ustawień boxa i uruchomienie ponowne. Dzieje się to w różnych odstępach czasowych, nieraz kilka minut a nieraz po 2-3 dniach. Zmieniałem też wersję TiviMate na starszą, nie pomogło. W ustawieniach TiviMate zmieniałem już wszystkie opcje, bez rezultatu. Dzieje się to z kilkoma różnymi dostawcami telewizji. Gdy nie włączam TiviMate tylko oglądam w Smart IPTV działa bez zarzutu, nie ma tego problemu.

Czy ktoś się spotkał z takim problemem?
Czy udało się opanować problem? Pytam, bo zastanawiam się nad wymianą Fboxa Fergusona na Nokia 8010, gdzie w 80% będzie hulał TiviMate Premium.
A dlaczego Nokia 8010? Bo zalezy mi na wyjściu audio optyk.

Szczerze? Jak możesz to poszukaj homatics box r plus. Jednak działa stabilniej, przekonałem się na własnej skórze.
Dzięki za radę. Orientujesz się może jaka jest różnica pomiędzy wersją Dune, a zwykłej Homatics tego modelu?
Odpowiedz
Nie. Cena dużo wyższa, raczej nie warto dopłacać
# Kodi rządzi #
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości