Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ekino-tv ( Problem z filmami)
Witam bardzo Serdecznie! 

Od wczoraj mam duże problemy z działaniem ekino. 

Dnia wczorajszego: 25.10 - filmy bufforowały się non stop nie dało się oglądać. Dziś natomiast klikając na jakikolwiek film/serial nie uruchamia się. 

Odinstalowałem wtyczkę i pobrałem na nowo niestety bez rezultatu. 

Ma ktoś jakieś pomysły?
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Mam to samo. 3 godziny spędziłam na wszystkiemu od nowa, szukaniem aktualizacji, w końcu zainstalowałam od nowa, nic się nie dzieje. Żaden film nie uruchamia się. Telewizor Sony w moim przypadku, na telefonie wszystko się odtwarza, na telewizorze nagle przestało, jeszcze parę dni temu działało. Co zrobić? Jak to naprawić?
Odpowiedz
Miło, że są, albo też dołączają, i kobiety na forum Smile
@Justyna0722

Pochyliłem się, i proponuję abyście (bo kilka osób pisało o problemie) wersji z załącznika (do zainstalowania w Kodi poprzez "Zainstaluj z pliku ZIP").

Sprawdziłem na 1 filmie "Venom 3: ostatni taniec - CAM" i na serialu "Stamtąd" S03E05. Dużo serwerów nie działa, a na pewno "Upzone" (w FanFilm zrobiłem permanentne usuwanie źródeł z Upzone).
Nie ruszałem logowania.

Poprawiłem, bo objaw miałem taki, że po zainstalowaniu wtyczki z repo mbebe, nie wyświetlały się żadne filmy ani seriale. Więc na to zrobiłem fixa. Nic więcej nie zmieniałem.

Jak działa, to wyślijcie propozycję fixa do autora wtyczki, czyli @mbebe  By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

EDIT:
2024-11-01:
 - na "trupaka" - fix na obrazki

2024-11-05:
 - wszystkie linki do odtwarzania rozwiązywane są przez resolver

2024-11-09:
 - porządki w typach: widoków i mediów
 - cofanie przyciskiem Wstecz nie przenosi do strony głównej, tylko do poprzedniej podstrony

2024-11-10
 - przyspieszenie działania wtyczki (gdzie się da), czyli taki mały tryb "TURBO"
Jakiegoś szału nie ma, choć jednak jest trochę szybciej. Niestety, ale najdłużej trwają zapytania do serwerów ekino.
Jakby coś nie działało poprawnie w tej wersji, to proszę wrócić do poprzedniej.

2024-11-11
 - fix na nieskończony napis "Czekaj", gdy źródło nie działa

UWAGA! Gdy strona będzie schowana za Cloudflare, to dodatek w obecnej wersji nie będzie działał.

Podziękowali: arkady1964, rafalmar1981, martairafal, Toov, likaon01, misiak23

Załączone pliki
plugin.video.ekinotv-2.6.6_2024-11-11.zip
Rodzaj pliku: .zip
Ilośc pobrań: 224
Rozmiar: 197.54 KB
plugin.video.ekinotv-2.6.6_2024-11-09.zip
Rodzaj pliku: .zip
Ilośc pobrań: 136
Rozmiar: 197.26 KB
1
1
Odpowiedz
Dzięki wielkie wszystko działa
1
Odpowiedz
Jestem za bardzo blond jednak. Jeśli mam ten problem na tv, ale nie otworzę forum ani tej strony w tv, to jak mam dotrzeć do tego zipa, by go ściągnąć? Jakie dodać źródło, by móc to przerzucić w telewizorze i by ten dodatek był widoczny?
1
Odpowiedz
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.  To jest tylko przykład.
Pamiętaj dodać uprawnienia dla kodi apk w sys.
A do przeniesienia pliku z komputera na TV przyda się By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Pozdrawiam Smile

Podziękowali: arkady1964
Odpowiedz
REKLAMA:

@Justyna0722 

Musisz w jakiś sposób umieścić ten plik ZIP w pamięci telewizora i to w takim miejscu czyli folderze, aby KODI je zobaczył i mógł je zainstalować.

Ktoś kiedyś napisał, że udało się przesłać pliki przez appke Sens Files to TV .
Ja używam aplikacji X-plore. Niektórzy po prostu nagrywają na pendriva.

Jeszcze jedna rzecz - w zależności od posiadanej wersji systemu Android, może być potrzeba w systemie Android włączenia dla aplikacji Kodi dostępu do wszystkich plików ZAWSZE.
Aplikacje > Kodi > Uprawnienia > Pliki i multimedia > Zawsze zezwalaj

Wówczas w Kodi wybierzesz "Zainstaluj z pliku ZIP" .

Taki jest mniej więcej przepis. Na forum było kilka wpisów na ten temat (instalacji). Przeszukaj forum.
Odpowiedz
Najprościej pobrać plik na komputerze zapisać na pendrive podpiąć do Tv i zaktualizować

Podziękowali: arkady1964
2
Odpowiedz
Najbardziej prostą metodą jest metoda, którą podał @martairafal. Ja niekiedy używam pobierania do plików przeglądarkę internetową dedykowaną na Android TV, ale metoda ta wymaga usunięcia pobranego pliku z pamięci wewnętrznej urządzenia, gdy nie jest on już potrzebny (większość  sprzętu z Android TV ma niewielką pamięć wewnętrzną, więc duża ilość pobranych plików szybko ją "zapcha" i trzeba je koniecznie usuwać po zastosowaniu). Dlatego polecam metodę, którą podał @martairafal.

Pozdrawiam
Odpowiedz
Dziękuję za podpowiedzi, podziałałam, ściągnęłam. I hurra Smile Zainstalowałam. Zaktualizowane. I teraz filmy się odpalają. ALE! Dlaczego mam napis "zaloguj" mimo, że login i hasło wpisane, niby filmy się odpalają, ale jest to "inny system" ekino niż miałam, tzn.w tamtej wtyczce parowałam kodi ze strony ekino z wygenerowanym kodem.
Byłam zalogowana tak jak na normalnej stronie, mogłam korzystać z folderu "do obejrzenia". A teraz wygląda to wszystko inaczej ?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości