Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Launcher - zawiesza się na 2 różnych boxach (Xiaomi i T-Mobile)
Cześć wszystkim. 

Mam problem z launcherami. Zarówno Wolf launcher jak i jego płatna wersja ATV launcher pro zawieszają się na Xiaomi Box 2 Gen oraz na boxie od T-Mobile. 

Gdy zmieniam aplikacje to w pewnej chwili gdy klikam domek na pilocie aby wejść do menu wszystko się zacina. Nie można wybrać żadnej aplikacji menu główne nie reaguje na pilot. Wyświetlają się wszystkie kafelki i zaznaczona jest pierwsza. Nie można nic włączyć ani wybrać innej. Żeby się ruszyło trzeba reset boxa albo z klawiszy skrótowych wejść do np Disney+ i znów do menu. Podobnie jest gdy usuwam jakąś aplikacje, zawsze gdy coś odinstaluj i wchodzę w menu wszystko jest zawieszone na głównym ekranie menu. 

Problem nie występuje na mi box 1 gen 

Zarówno na mi box 2 gen jak i tym najnowszym boxie od T-Mobile zacina się 

Wiem że mi box 2 gen ma androida 11 T-Mobile nie pamiętam a nie mam go obecnie przy sobie (jestem na wyjeździe)

Ma ktoś podobnie?
Odpowiedz
REKLAMA:

Możliwe, że awarie aplikacji mogą być spowodowane niewystarczającą ilością pamięci RAM, zwłaszcza podczas przełączania aplikacji lub ich usuwania. Spróbuj wyczyścić pamięć podręczną aplikacji uruchamiającej. Zainstaluj inne programy uruchamiające, które mogą być bardziej kompatybilne z Twoim urządzeniem. Jeśli to możliwe, przywrócenie ustawień fabrycznych może pomóc naprawić błędy systemowe.
Odpowiedz
To nie wina pamięci ram, CANAL+ BOX 4K ma tyle samo pamięci ram, i tego problemu nie ma.
Odpowiedz
Na starym Mi Box gen 1 działa idealnie, na nowym gen 2 urządzenia nie da się używać.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości