Liczba postów: 3
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
Urządzenie: Play Box TV
Od pewnego czasu mam problem z Play Box TV V2. Po włączeniu go pilotem z trybu czuwania za każdym razem wycisza mi maksymalnie dźwięk we wszystkich aplikacjach. Aby cokolwiek było słychać muszę pogłośnić używając asystenta Google lub powtórnie połączyć pilota z telewizorem wybierając w menu opcję Sterowanie TV w ustawienia obrazu i dźwięku. Dźwięk kiedy przeskakuje się po poszczególnych opcjach menu cały czas jest. Próbowałem już przywrócenia do ustawień fabrycznych, ale nic to nie dało. Co może być przyczyną zaistniałej sytuacji?
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
System operacyjny:
Urządzenie: Play box
U mnie to samo, jest to błąd systemu i zdarza się od zawsze losowo. Po prostu przytrzymuję wtedy przycisk po prawej na pilocie BOX i wybieram uruchom ponownie albo wyłączam z prądu.
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
System operacyjny:
Urządzenie: Play Box TV
U mnie reset boxa tylko czasami pomaga, natomiast rozparowanie pilota z telewizorem powoduje tylko to, że wewnętrzną głośność boxa mogę zwiększać pilotem zamiast przez asystenta Google. Mi to wygląda na jakąś awarię boxa albo dołączonego do niego pilota, bo przez długi czas wszystko było ok.