Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
W tym wątku będę udostępniał poprawki do obecnej wersji FanFilm - będzie je łatwiej znaleźć, bo tamten ma już ponad 100 podstron.

UWAGA:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Krótka instrukcja instalacji (przypomnienie) By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

poradnik By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Podziękowali: Toov, arkady1964, sky02, Piotr.W, cigma, Plpuser, racmic123, White_bathtub, Seico, pcela, sirtrusek, jorg35, grendel, saicozis, nph0287, kibic111, Venom123, sczar, Mleko223, rysiek1221
10
6
4
1
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Sugeruje tylko zmianę nazwy wątku. Fanfilm mod tele brzmi lepiej i wprowadza mniej zamieszania. Bo do końca nie wiem co to ten ff1
Odpowiedz
@tele  Myślę, że zdecydowanie najlepszą nazwą dla Twojej wersji będzie nazwa  FF1 Mod.

Pozdrawiam
Odpowiedz
No nie do końca. To modyfikacja wersji stabilnej ff. Wersje ff developerzy ff oznaczają że względu na podstawę kodu. I są to nazwy robocze które nie wejdą do produkcji. Ff3 od wersji beta zmienia swoją nazwę i identyfikację na Fanfilm - bez żadnych dopisków itp.
Ff - to wersja mająca początek w wersji od MrKnow. I oparta na tym kodzie i zasadach działania - i to ta wersja jest modyfikowana. Nie ma tam żadnej "1"
Ff2 nigdy nie ujrzało światła dziennego. Nigdy nie była funkcjonalna. Nazwa powstała tylko dla rozróżnienia prac
Ff3 - to wersja testowa. Ostatecznie i tak w repo i w kodi będzie pod nazwą Ff. I tak jak wyżej - zazwa Ff3 powstała dla rozróżnienia prac - pierwotnie miała być zupełnie inna ale propozycje były zbyt długie i za mało wygodne.

Wprowadzenie tej 1 przy nazwie troszkę miesza. Także @tele - przykro mi - wprowadzam modyfikację nazwy wątku.
2
Odpowiedz
Dla potrzeb tego wątku więc zostanie  FF MOD.

@tele  Życzę powodzenia w dalszym poprawianiu (modyfikacji) FF, rezultaty są super.  Smile 

Informacja dla nowych użytkowników FF Mod, wersja modyfikowana przez tele może potrzebować niektórych zależności.
Więc przed instalacją FF Mod koniecznie trzeba zainstalować FF w celu automatycznego pobrania wszystkich zależności, potrzebnych do działania wtyczki FF Mod.
Najpierw instalujemy FF, a potem zmodyfikowane z FF od @tele.

FanFilm jest do pobrania  z repozytorium FanFilm:
Index:

Dalej instalacja 2 plików ZIP podanych przez @tele (z reguły najlepiej działają najnowsze wersje FF Mod). Na końcu koniecznie restart Kodi.

Pozdrawiam

Edycja 1.

Uzupełnienie, informacji o instalacji FF Mod, może być konieczna AKTUALIZACJA repozytorium FanFilm i następnie wtyczki wideo FanFilm, a więc:

Instalacja repozytorium FanFilm 
FanFilm jest do instalacji  z repozytorium FanFilm:
Index:

AKTUALIZACJA repozytorium Fan Film  (gdy nie zaktualizuje się automatycznie)

Zainstaluj z repozytorium FanFilm wtyczkę wideo FanFilm.

AKTUALIZACJA wtyczki wideo FanFilm  (gdy nie zaktualizuje się automatycznie)

Dalej instalacja 2 plików ZIP podanych przez @tele.   Na końcu restart Kodi.

Edycja 2.  

Gdy Kodi nie ma wystarczających uprawnień do plików tj. nie są widoczne w Kodi pliki ZIP.

Wejdź w ustawienia systemowe Androida > Aplikacje > Kodi > Uprawnienia i ustaw uprawnienia plików na "zawsze zezwalaj"   Wtedy  są widoczne w Kodi pliki ZIP

Podziękowali: rysiek1221
1
Odpowiedz
Nazwa jest mi obojętna - ważne, aby wszyscy wiedzieli, czego dotyczy.
Dobrze że została wyjaśniona przez Tomka sytuacja, bo te nazwy tak przewijały się przez forum i zostały chyba stworzone tak "ad hoc".
Celem założenia tego wątku było, aby łatwiej znaleźć wersje aktualizacyjne do obecnej wersji FanFilm. Wersja z oficjalnego repozytorium nie działa praktycznie z darmowymi źródłami (a głównie to była chyba pierwotna idea FanFilm) oraz z zewnętrznymi wtyczkami (externelami) takimi jak Disney, Max, Oprócz napraw dodane zostało też kilka nowych funkcji, na ile się dało kod został zoptymalizowany pod kątem wydajności i zużycia pamięci RAM, co widać zauważalne efekty pod względem szybkości działania. Myślę, że następca, czyli FF3 (nazwa robocza) będzie miał godnego "rywala" poprzednika. Być może warto pomyśleć nad zachowaniem tej "mojej" wersji pod jakąś inną nazwą - może damy "FF2" ?

@arkady1964
Dzięki, że opisałeś (szczególnie nowym użytkownikom forum) jak to zainstalować.

Plik zip repozytorium FanFilm można też pobrać z By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
1
Odpowiedz
REKLAMA:

@tele - kolejna aktualizacja działa super:
1. Bezproblemowa integracja z trakt,
2. Błyskawiczne wyszukiwanie źródeł,
3. Kolorki,
4. Nazwy źródeł,
4. Działające źródła z darmowych serwisów w tym premium z filmana.
5. Bezproblemowe wznawianie odtwarzania w miejscu przerwania,
6. Działa w pełni z VPN-em.
Używam VPN-a i o ile wersja FF bez aktualizacji od @tele, nie wyszukiwała źródeł przy włączonym VPN-ie, (musiałem przy wyszukiwaniu wyłączyć VPN-a i włączyć dopiero przy odpaleniu źródła) o tyle teraz wszystko śmiga bez problemu.

[Obrazek: pSZ4HKUl.png]

Podziękowali: arkady1964
1
1
Odpowiedz
No ja myślałem że nowy FF i twój mod nie będą konkurować tylko w końcu się połączą... Ale że to świat kodi i wolnego oprogramowania - więc droga wolna Smile
Odpowiedz
Nie chcę konkurować, no bo i po co? Na razie wypełniam lukę, niech wszyscy skorzystają co chcą.
Potem będziemy pracować nad FF3 (jeśli dalej będzie zainteresowanie) - naturalna kolej rzeczy.
Odpowiedz
A ja myślę że @tele  powinien w końcu stworzyć repo, by wszystko instalowało się automatycznie. Jak jest aktualizacja to kodi nas o tym poinformuje. Niech się nazywa FanFilm MOD lub FanFilm TELE. Przypuszczam, że to nie uszczupli pamięci @mrknow : By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Ps. I czemu @tele  jest zielony nie niebieski jako twórca wtyczek? @mjw  pytanie do Ciebie?  Tongue

Podziękowali: arkady1964, tasior55
2
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: Venom123, 3 gości