Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
> Trochę w związku z powyższym tematem, dodałem listę pokazującą ostatnie oglądane pozycje (na podstawie lokalnej bazy FanFilm bookmarks.db). Dawno już mi to chodziło po głowie, jeszcze przed rejestracją na forum. Przydaje się, aby szybko wznowić przerwany materiał, niekoniecznie z powodu awarii Kodi. Można opcjonalnie to wyłączyć, ustawiając na 0 limit w Ustawieniach

@tele
I to jest super pomysł.
Też mi to chodziło po głowie ostatnio, choć w kontekście oglądanego serialu, abym szybko mógł kontynuować kolejnego dnia. I to niezależnie czy ma się trakt podpięty czy nie. Choć ja nie pomyślałem o kodi db.

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
REKLAMA:

(15-07-2025, 06:17 AM)rysson napisał(a): > Trochę w związku z powyższym tematem, dodałem listę pokazującą ostatnie oglądane pozycje (na podstawie lokalnej bazy FanFilm bookmarks.db). Dawno już mi to chodziło po głowie, jeszcze przed rejestracją na forum. Przydaje się, aby szybko wznowić przerwany materiał, niekoniecznie z powodu awarii Kodi. Można opcjonalnie to wyłączyć, ustawiając na 0 limit w Ustawieniach

@tele
I to jest super pomysł.
Też mi to chodziło po głowie ostatnio, choć w kontekście oglądanego serialu, abym szybko mógł kontynuować kolejnego dnia. I to niezależnie czy ma się trakt podpięty czy nie. Choć ja nie pomyślałem o kodi db.

@tele Świetna robota, ale można by się pokusić o zwiększenie możliwości wyświetlenia liczby tytułów w historii np. do 100, lub więcej (zmiana oczywiście w ustawieniach) jeżeli oczywiści takie dane są w w bazie. Zdaje się że teraz w opcjach maksymalnie można wyświetlić 20.
Odpowiedz
Celem tego miała być krótka historia, tak jak każdy program ma listę ostatnio otwieranych plików (zazwyczaj do ok.10).
Ale możesz sobie to zmienić - zmień wartość w pliku settings.xml z 20 na 100 i zobacz ci będzie pasowało (szukaj odpowiedniej linijki po nazwie) (linia nr 15)

Podziękowali: arkady1964
2
Odpowiedz
Witam.
Może to nie jest problem ale nieraz wybieram filmy przez zakładkę DZIŚ W TV i dzisiaj chciałem wybrać film Vabank i od razu wyskoczyła informacja że nic nie znaleziono (przez wyszukiwarkę działa normalnie) i przypomniało mi się że na niektórych starszych produkcjach typu Vabank II czy CK dezerterzy przez zakładkę dziś w tv występuje podobny błąd. Czy ktoś ma podobnie?czy tylko to u mnie jakiś lokalny błąd

Wysłane z mojego 2409BRN2CY przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Faktycznie.
To chyba przez rok.
Filmweb (skąd brana jest lista "Dziś w TV") ma inny rok niż w bazie TMDB.
To samo z CK Dezerterzy.

I to dziwne, bo Filmweb przy data premiery kinowej już podaje inny rok niż ma w nagłówku.

[Obrazek: gX2TP5Nl.jpeg]

Zrobię dodatkową opcje "wyszukiwania bez roku" (z menu kontekstowego)
Odpowiedz
(Wczoraj, 08:08 AM)tele napisał(a): Celem tego miała być krótka historia, tak jak każdy program ma listę ostatnio otwieranych plików (zazwyczaj do ok.10).
Ale możesz sobie to zmienić - zmień wartość w pliku settings.xml z 20 na 100 i zobacz ci będzie pasowało (szukaj odpowiedniej linijki po nazwie) (linia nr 15)
Zmieniłem na 200, ale i tak pokazuje max. 149 pozycji. Natomiast wyraźnie dłużej wczytuje, tak do 50 jest ok.
Odpowiedz
REKLAMA:

@artmiecz
No i super.
Zrobiłeś testy i już wiesz ile jest optymalnie.
Nie ma co przesadzać.
1
Odpowiedz
( 7 godzin(y) temu)tele napisał(a): Faktycznie.
To chyba przez rok.
Filmweb (skąd brana jest lista "Dziś w TV") ma inny rok niż w bazie TMDB.
To samo z CK Dezerterzy.

I to dziwne, bo Filmweb przy data premiery kinowej już podaje inny rok niż ma w nagłówku.

[Obrazek: gX2TP5Nl.jpeg]

Zrobię dodatkową opcje "wyszukiwania bez roku" (z menu kontekstowego)
W porządku. Dzięki za zainteresowanie. Smile

Wysłane z mojego 2409BRN2CY przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: racmic123, 1 niewidocznych użytkowników, 1 gości