Liczba postów: 113
Liczba wątków: 3
Reputacja:
66
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
Urządzenie: MiBox/Tablety
17-08-2025, 10:07 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-08-2025, 10:09 PM przez manieKMP.)
I dalej działa, stąd mam zdziwko.
Jako że poprzednie screeny były z mojego starego telefonu (z Andoridem 8.0) i jest "zabawką" do różnego rodzaju testów (w tym do ciastek dla FF  ), zastanawiając się, że być może obaj Panowie mają urządzenia z nowszym systemem, w którym "magiczne" restrykcje są powiązane z działaniem również dodatków Firefoksa (coś podobnego do blokady dostępu do Android/data...)...
Z ciekawości wykonałem test na telefonie "użytkowym" z Androidem 15.
Zainstalowałem w/w przeglądarkę i dodatek Cookie-Editor, przeszedłem na stronę cda-hd i po przejściu cf-ki/wyświetleniu strony, odpaliłem dodatek.
Efekt:
(powyższe z moto g85, poprzednie z SGS7e)
Więc dalej nie wiem co może być problemem i nie mogę go odtworzyć.
Ten dodatek do lisa "powinien" działać na zasadzie odczytu danych przechowywanych przez program/przeglądarkę (inaczej jest MobiDevTool lub analogicznym skryptem, gdzie mamy do czynienia ze "wstrzykiwaniem" js-a w stronę).
Więc dodatek albo powinien podać wszystko co przeglądarka ma zapisane w swoim odpowiednim do tego miejscu/"pliku", albo nic nie wyświetlać.
Ze swojej strony mogę jedynie "stwierdzić", że wersja/"numerek" andka nie ma w tym przypadku znaczenia, raczej.
Zastanawiam się za to, choć jest to bardziej "łączenie kropek na ślinę", że może problemem jest "brandowany" system przez producenta sprzętu.
Tak jak to występują różnorakie problemy z działaniem aplikacji w telefonach Xiaomi, który lubi mieszać "w kodzie źródłowym".
Zabawnie by wyszło, gdyby rozwiązaniem było najmniej oczywistą rzeczą, np. wyłaczenie restrykcji co do użycia baterii w tle lub przełączenie się z wifi na dane komórkowe...
Albo jak to "serwisanty" na infolinii "wyłączył pan i włączył?", a w tym wypadku "próbował pan odinstalować i zainstalować aplikację?" 
Podziękowali: arkady1964
1
REKLAMA:
Liczba postów: 64
Liczba wątków: 0
Reputacja:
4
System operacyjny:
Urządzenie: Android 4K Box
(17-08-2025, 10:07 PM)manieKMP napisał(a): Zabawnie by wyszło, gdyby rozwiązaniem było najmniej oczywistą rzeczą, np. wyłaczenie restrykcji co do użycia baterii w tle lub przełączenie się z wifi na dane komórkowe... 
Albo jak to "serwisanty" na infolinii "wyłączył pan i włączył?", a w tym wypadku "próbował pan odinstalować i zainstalować aplikację?"  Próbowałem i również to nic nie dało...
Znalazłem jednak sposób, nie mam pojęcia dlaczego tak, a nie inaczej, ale wystarczyło, że stronę otworzyłem w zakładce prywatnej i po wejściu w dodatek już cf się wyświetla.
Podziękowali: tele, arkady1964
1
Liczba postów: 113
Reputacja:
66
System operacyjny:
Urządzenie: MiBox/Tablety
Te przykłady były żartem, no ale widać że jednak jakaś "cudawianka" działa.
A tak z ciekawości, próbowałeś może w ustawieniach przeglądarki użyć opcji "Usuń dane przeglądania" z zaznaczonym jedynie "Ciasteczka i dane witryn"? Chyba że Firefoksa używasz do czegoś więcej, to tego nie ruszaj.
Liczba postów: 64
Reputacja:
4
System operacyjny:
Urządzenie: Android 4K Box
Próbowałem, bez pozytywnego skutku. Jedynie w trybie incognito pokazuje to ciasteczko. Próbowałem też na tablecie starszej generacji i to samo w normalnym trybie przeglądarki nic, a odpalam incognito i jest.
Liczba postów: 35
Reputacja:
7
System operacyjny:
Urządzenie: device
@ tele
External - wtyczka Fen, nie działa poprawnie dla seriali:
eptitle += f" S{season:02}E{episode:02}"
ValueError: '=' alignment not allowed in string format specifier
Pozwoliłem sobie zrobić poprawke, rzuć okiem czy tak będzie ok:
else:
firstaired = premiered
showname = title
season = int(season)
episode = int(episode)
eptitle = localtitle
eptitle += f" S{season:02}E{episode:02}"
Podziękowali: tele
Liczba postów: 600
Reputacja:
744
System operacyjny:
Urządzenie: telewizor TCL C70
@ kocur
Tak , zamiana stringa na liczbę powinna pomóc.
Można też zmienić tylko ostatnią linijkę na
eptitle += f" S{int(season):02}E{int(episode):02}"
1
REKLAMA:
Liczba postów: 47
Liczba wątków: 1
Reputacja:
18
System operacyjny:
Urządzenie: różne
19-08-2025, 02:03 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-08-2025, 02:05 PM przez rysson.)
(19-08-2025, 12:00 PM)tele napisał(a): Można też zmienić tylko ostatnią linijkę na
eptitle += f" S{int(season):02}E{int(episode):02}"
Ciekawostka. Możecie też użyć wyrównania tekstu, jeśli jest to tekst. Działa zarówno dla liczb jak i tekstów.
f" S{season:0>2}E{episode:0>2}"
Wtedy > oznacza w prawo, 0 oznacza wypełnienie (i nie musi być nawet cyfrą), a 2 tak samo minimalną szerokość pola.
Podziękowali: tele, arkady1964
2
Liczba postów: 100
Reputacja:
13
System operacyjny:
Urządzenie: Nokia Streaming Box 8010, Laptop
Taka mała uwaga, dla źródeł Shinden czy AnimeZone.
Tu jeżeli seria ma więcej sezonów, to każdy sezon jest osobną pozycją o nazwie "Tytuł 2nd Season", "Tytuł 3rd Season" itp. Natomiast numeracja odcinków leci od nowa.
Ogólnie na chwilę obecną FF nie znajduje żadnych źródeł dla innego sezonu niż pierwszy.
Przykładowo co FF nie znajduje :
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
A i możnaby pomyśleć o dodaniu Docchi.pl (mają własne API), FrixySubs.pl, Fumetsu.pl, GrupaMirai.pl (to ci od Dragon Balla i serii pobocznych), Desu-online.pl, Lycois.cafe (ci mają własny player na swojej stronie). Animezone.pl tak naprawdę jest do wywalenia, od dawna nikt tego nie aktualizuje.
Reputacja:
744
System operacyjny:
20-08-2025, 11:24 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-08-2025, 04:10 PM przez tele.)
(19-08-2025, 11:21 PM)pcela napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Taka ciekawostka - dla tego serialu co podałeś, drugiego sezonu owszem nie znajduje, ale trzeci już tak.
EDIT: Poprawiłem znajdowanie 2 sezonu
Reputacja:
744
System operacyjny:
20-08-2025, 07:08 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-08-2025, 01:15 PM przez tele.)
(17-08-2025, 01:27 PM)rafalmar1981 napisał(a): Ja to tak zrobiłem tą wtyczkę od Pana Tomka było mi łatwiej, znalazłem bez problemu,
skopiowałem całe to coś, a było tego, wysłałem do Panienki na whatsappa, ...
A jak ktoś nie ma panienki, albo panienka już nie daje (swojego telefonu  ) ?
W tej wersji można zapisać ciasteczko do pliku, a potem wskazać w FanFilm taki plik.
Najlepiej, aby taki plik był dostępny w domowej sieci (dobrze, aby pod stałym adresem), bo wówczas dostęp do niego będą miały i komputer (laptop), telefon i Box czy TV z Kodi za pokładzie.
Następnego dnia tylko podmieniamy wartość tego pliku (w FF już nic nie robimy) i znów na dobę spokój.
Jeśli komuś zależy na źródłach z CDA-HD.cc, to myślę, że to mu ułatwi trochę sprawę.
Pomysł oczywiście będzie można zastosować w przyszłości do innych serwisów, jeśli będzie taka potrzeba. Na szczęście na ten moment Filman.cc zrezygnował z blokady CF. Miejmy nadzieję, że tak już zostanie. (no chyba, że @ manieKMP znów zrobi DDoS-A
INFORMACJA:
W tej wersji nie wyszukuje niektórych filmów na filman.cc - będzie poprawione niedługo.
Podziękowali: arkady1964, martairafal, Toov, machinee, thewizzo
|