Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kodi na Firesticku nie widzi dysku usb :( Help !
Cześć ! Szukam pomocy. Czytam od dwóch dni różne wątki na forach ale nie znalazłem rozwiązania mojego problemu Sad

Kupiłem nowy Tv Samsung QE55Q77DAT 55 niestety nie posiada androida tylko swój system który jest w każdym telewizorze samsunga . Wiec dokupiłem sobie  Amazon Fire TV Stick 4K dla Kodi .Dysk zewnętrzny miałem podpięty do Tv  . Zainstalowałem  Kodi  i wtedy się zaczęło Sad Kodi nie widzi dysku popitego do Tv  . Doczytałem się że jest jakiś adapter do Sticka więc dokupiłem . Dziś przyjechał adapter , podpinam i problem nie rozwiązany ... Dalej kodi nie widzi dysku usb . Nie ważne czy 2t czy 1t .
W czym jest problem ? W poprzednim Tv na androidzie nie było żadnego problemu .
Odpowiedz
REKLAMA:

(09-01-2025, 09:58 PM)lukasz10874 napisał(a): W czym jest

Uprawnienia dla aplikacji Kodi dostęp do plików multimediów włączone?
Dysk w formacie FAT32?
Tzw. adapter na pewno sprawny?

Na zwykłym kabelku OTG Fire 4K Kodi 21.1 "widzi/czyta" pamięci zewnętrzne FAT32, bez najmniejszego odtwarza pliki filmowe.

lukasz10874 napisał(a):dokupiłem sobie  Amazon Fire TV Stick 4K

Zły wybór na płaszczyźnie bezproblemowego korzystania z dysków zewnętrznych za pośrednictwem USB.
Odpowiedz
(10-01-2025, 10:47 AM)Łonogrzmot napisał(a):
(09-01-2025, 09:58 PM)lukasz10874 napisał(a): W czym jest

Uprawnienia dla aplikacji Kodi dostęp do plików multimediów włączone?
Dysk w formacie FAT32?
Tzw. adapter na pewno sprawny?

Na zwykłym kabelku OTG Fire 4K Kodi 21.1 "widzi/czyta" pamięci zewnętrzne FAT32, bez najmniejszego odtwarza pliki filmowe.

lukasz10874 napisał(a):dokupiłem sobie  Amazon Fire TV Stick 4K

Zły wybór na płaszczyźnie bezproblemowego korzystania z dysków zewnętrznych za pośrednictwem USB.

Dysk w formacie NTFS . Mam pliki wideo zgrywane z vhs które ważą więcej niż 4 gb . Adapter sprawny . Na starym Tv nie musiałem mieć dysku fat32 Sad Uprawnienia są nadane .
Odpowiedz
lukasz10874 napisał(a):Dysk w formacie NTFS

Trzeba było przed nabyciem wskazanego wyżej urządzenia Amazon zapoznać się z jego specyfikacją softwarową, nie obsługuje formatu NTFS.
Odpowiedz
(10-01-2025, 11:26 AM)Łonogrzmot napisał(a):
lukasz10874 napisał(a):Dysk w formacie NTFS

Trzeba było przed nabyciem wskazanego wyżej urządzenia Amazon zapoznać się z jego specyfikacją softwarową, nie obsługuje formatu NTFS.
A jakiś sposób żeby Kodi który jest zainstalowany na sticku odczytywał dysk który jest podpięty do Tv ? Czytałem o nim na stronie amazonu i nie było nic o  dyskach ale i tak chciałem zainstalować kodi z którym, nie miałem problemów
Odpowiedz
lukasz10874 napisał(a):A jakiś sposób żeby Kodi który jest zainstalowany na sticku odczytywał dysk który jest podpięty do Tv ?

Nie znam.
Odpowiedz
REKLAMA:

(10-01-2025, 01:10 PM)Łonogrzmot napisał(a):
lukasz10874 napisał(a):A jakiś sposób żeby Kodi który jest zainstalowany na sticku odczytywał dysk który jest podpięty do Tv ?

Nie znam.
To co polecasz za dostawkę z androidem tak żebym mógł zainstalować kodi , smarttube itp z obsługa ntfs ? Do 200 zł
Odpowiedz
lukasz10874 napisał(a):zainstalować kodi , smarttube itp z obsługa ntfs

Thomson Streaming Box 240
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości