Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pilot Q2 - Air Mouse samo się włącza.
Cześć. Mam CoreELEC zainstalowane w pamięci wewnętrznej boxa X96 MAX+ i kupiłem sobie pilot Q2 jak na zdjęciu poniżej:

[Obrazek: Yqdjrrzl.jpeg]

Ogólnie wszystko działa bardzo ładnie ale mam problem z Air Mouse. Niby mam to wyłączone, ale po jakiś czasie zawsze się to samo włącza. Kiedy się to włącza, to lata mi ten kursor po ekranie i nie działają mi inne przyciski. 

Czy jest jakaś szansa, żeby wyłączyć tą myszkę na stałe? Nie jest mi ona potrzebna a np. oglądam coś i kiedy odcinek się skończy i chcę przełączyć na następny, to jak wezmę pilota, to już myszka lata, mimo że wcześniej była wyłączona.

Pozdrawiam i proszę o pomoc Smile
Odpowiedz
REKLAMA:

To nie jest wylacznie problem z tym modelem. Mam Airmouse G30 i jest to samo. Bardzo wkurzajacy problem. Domyslnym trybem powinien byc pilot, a nie airmouse. Niestey, raczej nie mozna tego zmienic.

Szukam taniego pilota radiowego z ali ktory pozbawiony bylby trybu airmouse. Wystarcza mi wylacznie tryb "przyciskowy". Jak ktos znalby taki, to prosze o info. Piloty BT raczej odpadaja ze wzgledu na dosc spory drenaz baterii. Nie wiem jak sprawuje sie pilot G20S w trybie "radio" i czy tez sam nie zmienia trybu.
-------------------------------------------------------------------------
X96 Max Plus 4/64 + DVBSky S960 + CoreELEC + VDR + OSCam
-------------------------------------------------------------------------
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości