Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[PROBLEM ZŁOŻONY] Inputstream Adaptive i wszystkie wtyczki z niego korzystające
Z tego co widzę wyszła aktualizacja Inputstream Adaptive ale po wybraniu wersji Widevine na najnowszą wywala na wszystkich w/w wtyczkach żądanie licencji Widevine...

Link do logów: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
REKLAMA:

(04-05-2025, 07:18 PM)Diseant napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Wydaje mi się że to nowe ISA -   współpracuje tylko z najnowszą biblioteką widevine (4.10.2891.0)
Więc nowe ISA nie zadziała ze starszymi widevine, a stare ISA z nowym widevine (4.10.2891.0)  
Niestety nie wiem skąd pobrać to najnowsze widevine u mnie na RPI5 Libreelec 11 (kodi 20.3) jak aktualizuję imput stream helperem lub wtyczką od "matthuisman" zaciąga wersję 4.10.2662.3 - która działa nadal z poprzednim ISA. ( ale tak jak piszesz nie działa z tym nowym ISA)
Tak że niezłe zamieszanie - może być tak że google wyłączył stare Widevine na Windows i linux x86 a wersje ARM nadal działają...

Zostawiam ten temat na razie dopóki działa na moim sprzęcie  Smile
Odpowiedz
Zgłosiłem wczoraj problem na Githubie. Castaignait i SlyGuy podziałali coś, pokierowali i działa. Ogółem ciekawie było - na x86 ponoć zaciągało arm jeśli chodzi o Widevine, także trochę nakopane jest w tym.
Odpowiedz
Cześć.
Czy problem z działaniem Polsat BOX na wersji Kodi 20 Nexus udało się komuś ogarnąć?
Ja zgodnie z sugestiami z tego postu:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
próbowałem na tym: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
ale niestety nie pomogło.
Jak komuś działa to proszę o podzielenie się wskazówkami oraz rozwiązaniem.

W załączeniu link do logów:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Może K20 porzucili, tak jak 19?
Odpowiedz
Robimy odkop. Ciekawa sprawa z tym jest i nie do końca nadal rozwiązana.

Do pomocy zaciągnąłem Gemini i udało mi się obudzić Netflixa na tej jakże specyficznej architekturze (HP T640), ale jakąkolwiek ingerencja w konfigurację Netflixa wywala co rusz inne błędy. Nadal jest grubo nakopane i namieszane a sam CastaignaIt chyba porzucił projekt Netflixa.

Ogółem zabieram się do roboty z naprawą wtyczki dla Netflix i Amazon by nie powodowała glitchy na AMD Ryzen. Z tego co udało mi się ustalić - Widevine L3 średnio działa z x86 a tym bardziej z tym Ryzenem, który nie wspiera VP9 ani AV1. Na sztywno wymusiłem, by pomijać pewne rzeczy kernelowo w Libreelec, także zobaczymy co się uda zrobić. Najwyżej zrobię forma modułu - może komuś się przyda.

Jeśli chodzi o Polsat Box to działa śmiało tak samo jak HBO czy Disney. Nieszczęsny Netflix i Amazon robi psikusa (Amazon to w ogóle odpala chyba 320p, także jest zabawnie...)
Odpowiedz
REKLAMA:

Wtyczka netflix działa ok tylko na Linux ARM (libreelec,coreelec,osmc,xbian,raspberry pi os itd) max 1080p.
Pod innymi systemami się wywala/odtwarza pierwsze 2 minuty lub powoduje inne błędy - wszelkie podziekowania należy kierować do netflixa.

Amazon powinien działać jeśli komuś nie przeszkadza 540p....
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości