Liczba postów: 48
Liczba wątków: 12
Reputacja:
1
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
Urządzenie: HP ThinClient T640
Zgłosiłem wczoraj problem na Githubie. Castaignait i SlyGuy podziałali coś, pokierowali i działa. Ogółem ciekawie było - na x86 ponoć zaciągało arm jeśli chodzi o Widevine, także trochę nakopane jest w tym.
Liczba postów: 33
Liczba wątków: 3
Reputacja:
3
Wersja Kodi: 19.1
System operacyjny:
Urządzenie: -
Może K20 porzucili, tak jak 19?
Liczba postów: 48
Liczba wątków: 12
Reputacja:
1
System operacyjny:
Urządzenie: HP ThinClient T640
Robimy odkop. Ciekawa sprawa z tym jest i nie do końca nadal rozwiązana.
Do pomocy zaciągnąłem Gemini i udało mi się obudzić Netflixa na tej jakże specyficznej architekturze (HP T640), ale jakąkolwiek ingerencja w konfigurację Netflixa wywala co rusz inne błędy. Nadal jest grubo nakopane i namieszane a sam CastaignaIt chyba porzucił projekt Netflixa.
Ogółem zabieram się do roboty z naprawą wtyczki dla Netflix i Amazon by nie powodowała glitchy na AMD Ryzen. Z tego co udało mi się ustalić - Widevine L3 średnio działa z x86 a tym bardziej z tym Ryzenem, który nie wspiera VP9 ani AV1. Na sztywno wymusiłem, by pomijać pewne rzeczy kernelowo w Libreelec, także zobaczymy co się uda zrobić. Najwyżej zrobię forma modułu - może komuś się przyda.
Jeśli chodzi o Polsat Box to działa śmiało tak samo jak HBO czy Disney. Nieszczęsny Netflix i Amazon robi psikusa (Amazon to w ogóle odpala chyba 320p, także jest zabawnie...)
Liczba postów: 836
Liczba wątków: 15
Reputacja:
60
System operacyjny:
Urządzenie: Raspberry pi 4b
Wtyczka netflix działa ok tylko na Linux ARM (libreelec,coreelec,osmc,xbian,raspberry pi os itd) max 1080p.
Pod innymi systemami się wywala/odtwarza pierwsze 2 minuty lub powoduje inne błędy - wszelkie podziekowania należy kierować do netflixa.
Amazon powinien działać jeśli komuś nie przeszkadza 540p....