Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor modyfikacji chat gpt
Tu można co chwila coś poprawiać dodawać teraz w sobotę chyba dam poprawkę bo zauważyłem że np. film fabryka czekolady z lat 70 nie przechodzi filtracji bo w linkach premium np.nopremium porzuca do folderu odrzucone bo jak zaznaczymy w GUI szukaj tylko pl a w linku jest brak pl to nie przechodzi ale w anabelu pisze pl i tak samo odrzuca z filman ale teraz testuje że jak brak w opisie rozmiaru w linkach darmowych zawsze brak rozmiaru to żeby przechodziły i wyszło z tego że jak zrobię pokaż tylko premium na przykładzie fabryka czekolady z lat 70 to pokazuje się linki z filman zarówno w darmowych i premium

Ogólnie testuje logikę że jak w linku brak rozmiaru to przechodzą bez żadnych filtrow a z rozmiarem czyli zazwyczaj linki premium są filtrowane wg filtrów na stałe w kodzie
Odpowiedz
REKLAMA:

Jeszcze testuje poprawiłem i dodałem w menu kontekstowym opcje zablokuj link trochę miałem zabawy z jednym plikiem żeby to zintegrować z głównym kodem

Czasami się przydaje jak np źródło nie odpowiada możemy usowac linki darmowe i premium możemy ręcznie usowac z listy
Także z folderu odrzucone [Obrazek: u3ZhtIil.jpeg]
Odpowiedz
Witam trochę testowałem nową opcję dodana przez gpt blokowanie linków

Wnioski nowa opcja działa ale blokowane są tylko linki premium czyli nopremium rapideo xt7 tb7 twojlimit i także działa to dla cda i filman API, inne darmowe nie bo po restarcie kodi linki wracają. Czyli z darmowych tylko CDA i filman API . Właściwie w opcjach ff najlepiej z darmowych zrodel zostawić tylko cda i
filman.Dzisiaj jak się uda zrobię upload
Odpowiedz
Ok można przetestować  ta modyfikacja Gpt opiera się na wersji od tele z dnia 6.04
Dodane w menu kontekstowym przy linkach w odtwarzaniu katalogowym opcja zablokować link źródło znika z listy linki premium + darmowe ,dca,filman,filmyonline  ale nie działa to na wszystkie darmowe linki

Trzeba wgrać 2 pliki zip

Podziękowali: arkady1964

Załączone pliki
FF_2024_TURBOtele+chat gptOkno wyboru_(2025-06-04)_aktualizator.zip
Rodzaj pliku: .zip
Ilośc pobrań: 14
Rozmiar: 841.2 KB
PTW-2024.14.01tele+Chat GptOnkno wyboru_(2025-06-04)_aktualizator_(potrzebny restart Kodi po aktualizacji).zip
Ilośc pobrań: 16
Rozmiar: 466.37 KB
1
Odpowiedz
Teraz pomyślałem że do linków premium przyda się natywny wubór jakość działa również w trybie autoodtwarzanie może jutro zrobię upload [Obrazek: TRPl5RGl.jpeg]
Odpowiedz
Zrobiłem poprawkę ze  starymi filmami już nie przechodzą jeśli w premium wybierzemy np 4k lub  fullhd  stare filmy np.z Louis de funes są też w premium ale trafiają do odrzuconych bo w starych filmach w czcionce technicznej linku nie ma pełnych danych np rozdzielczość.I CDA i filman są  tylko w darmowych  nie wiem jak z cdapremium bo nie mam.Ale współczesne filmy linki premium tx7,rapideo nopremium itp. są dobrze segregowane jeśli wybierzemy tylko 4k pokażą się linki tylko 4k.
Sugestia w ustawieniach ff najlepiej wybrać w ogólnych
Listy źródeł  wg.własnych od rozmiaru ,potem wg uznania
A filtry GB co zrobiłem min 4k i fullhd zrobić na 0 ustawić tylko max .np 20 gb
Sugestia

Załączone pliki
FF_2024_TURBOtele+chat gptOkno wyboru+filtr jakosci_(2025-06-04)_aktualizator.zip
Ilośc pobrań: 19
Rozmiar: 841.2 KB
PTW-2024.14.01tele+Chat GptOnkno wyboru+filtr jakości_(2025-06-04)_aktualizator_(potrzebny restart Kodi po aktualizacji).zip
Ilośc pobrań: 12
Rozmiar: 466.84 KB
1
Odpowiedz
REKLAMA:

W sobotę chyba zrobię upload, bo pomyślałem, że jak jest okno dynamiczne z wyborem rozdzielczości, to przydałoby się, żeby było widać, jaki aktualnie limit maksymalny GB jest ustawiony dla 4K i Full HD. Dodałem też opcję, że jakby co, można zmienić bezpośrednio w oknie limit maksymalny GB. Np. jak ustawimy limit GB dla 4K za mały i nic nie wyszuka, to nie musimy cofać się aż do ustawień FF – można go zmienić od razu w oknie, np. zwiększyć limit. Okno działa osobno dla seriali i filmów, co oznacza, że limity się nie nadpisują. Po zmianie limitu należy nacisnąć reset okna.
Także w GUI ustawieniach przy limitach GB zmieniłem okno zmiany limitów bo lepiej wpisywać całkowicie liczby bo w oknie dynamicznym można też tylko wpisywać całkowicie liczby
[Obrazek: m4IJkzYl.jpeg]

Podziękowali: r_w@interia.pl, arkady1964
Odpowiedz
Dzisiaj udostępnie  nowa wersję z oknem dynamicznym w którym można zmieniać limity gb max a także wybór czy pokazać tylko MKV , MP4 lub oba .Przy zmianę limitów gb należy zresetować okno przy zmianie MKV MP4 reset następuje automatycznie i jeszcze raz wybieramy dany tytuł.Ale jeśli chcemy zmienić od razu limitu gb i format MKV lub MP4 to musimy oddzielnie to zrobić czyli zmieniamy limit robimy reset okna i po ponownym wyszukaniu możemy zmienić format.
Te okno co pokazuje podczas wyszukiwania np pisze że znalazł 4k ileś tam linków a po wyborze pokaż tylko 4k  lista będzie pusta znaczy to że albo mamy za mały limit gb albo linki nie przeszły wszystkich filtrów w kodzie mam na stałe rozbudowane  frazy wyjątki które maja na celu przepuścić tylko linki z ścieżka dźwiękowa pl tylko dobre jakościowo i  w końcowej fazie jest zawsze mniej tych linków. Ale za linki premium się płaci to poco nam jakiś syf na liście GUI

Dodałem w pdf opis jakie są na stałe blokowane frazy

Jak zawsze trzeba zainstalować ff.zip i ptw zip

Załączone pliki
blokowane_frazy_i_wyjatki.zip
Ilośc pobrań: 3
Rozmiar: 23.02 KB
FF_2024_TURBOtele+chat gptOkno wyboru+filtr jakosci+limit GB_(2025-06-04)_aktualizator.zip
Ilośc pobrań: 13
Rozmiar: 840.53 KB
PTW-2024.14.01tele+Chat GptOnkno wyboru+filtr jakości+limit GB_(2025-06-04)_aktualizator_(potrzebny restart Kodi po aktualizacji).zip
Ilośc pobrań: 11
Rozmiar: 468.98 KB
Odpowiedz
Dodałem informacje dla użytkownika w oknie  premium  aby wiedzieć  czy są dostępne linki , czy linki przeszły pozytywnie wszystkie filtry
[Obrazek: l50HpK4l.jpeg][Obrazek: zzomsI9l.jpeg]

[Obrazek: Bs9B4ZXl.jpeg]
Odpowiedz
Może działać udostępnie ta poprawkę ale musiałem coś zmienić bo był problem z odrzuconymi przeniosłem to do dowolnej rozdzielczość w folderze odrzucone

Logika działania jeśli link nie przejdzie pozytywnie filtrów będzie status " brak " nie klikalne czyli tylko informacja bo przedtem mogłem otworzyć status brak i tak była pusta lista GUI to bezsensu było teraz brak to brak nie klikalne
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości