Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chromecast 4K - Rozbudowa czy zamiana?
RebA napisał(a):zobacz

Zobaczył i nabył bliźniacze urządzenie z tego => By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować., na dzisiaj nie ma raczej sensu "przepłacać" za Strong Leap-S3 Pro, z wyłączeniem osób którym totalnie zależy na posiadaniu w komplecie podświetlanego numerycznego pilota.

[Obrazek: EK7GPKV.jpg]
Odpowiedz
REKLAMA:

A ja w troszkę innej sprawie. Jak się maja współczesne realteki, mediateki i rochchipy wsadzane do boxów ATV w stosunku do AMlogic np. takiego S905x5?
Bo specyfikacja papierowa to jedno a faktyczna kultura pracy, grzanie, bezproblemowość użytkowania to drugie. Które chipy są godne polecenia?
Odpowiedz
Wczoraj kupiłem Leelbox L1 Google TV Box
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
To chyba to samo jest (te same bebechy).
Zobaczymy jak działa.
Odpowiedz
(03-10-2025, 07:41 AM)azizi napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Zobaczymy jak działa.

Jak się sprawuje?
Odpowiedz
(06-10-2025, 07:07 AM)senac napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Zobaczymy jak działa.

Jak się sprawuje?Jutro ma dotrzeć więc zobaczymy Smile
W domu mam Chromebox 4k i jeszcze taki mocno budżetowy (600zł) tv chiński z android tv By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Chromecast to moment aktualizacji na androida 14 chodził w miarę, a tv był wolny ale taki już kupiłem (do kuchni więc się nie spinałem i w sumie jestem bardzo zadowolony).
Na obu głównie chodzi TiViMate, NextTube/SmartTubeNext i Kodi. To w sumie będę porównywać. Do tego wrzucam Proximity Launcher i to mój taki zestaw startowy, który będę na nowym box uruchamiać.
Odpowiedz
(06-10-2025, 07:27 AM)azizi napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Zobaczymy jak działa.

W domu mam Chromebox 4k i jeszcze taki mocno budżetowy (600zł) tv chiński z android tv By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Chromecast to moment aktualizacji na androida 14 chodził w miarę, a tv był wolny ale taki już kupiłem (do kuchni więc się nie spinałem i w sumie jestem bardzo zadowolony).
Na obu głównie chodzi TiViMate, NextTube/SmartTubeNext i Kodi. To w sumie będę porównywać. Do tego wrzucam Proximity Launcher i to mój taki zestaw startowy, który będę na nowym box uruchamiać.
Ja na razie kupiłem Xiaomi TV Box S 3rd gen (jest w drodze) ale zastanawiam się też nad tym.
W Xiaomi najbardziej martwi mnie to 2GB RAM bo chciałbym też z Kodi używać.
Odpowiedz
REKLAMA:

(06-10-2025, 08:29 AM)senac napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Zobaczymy jak działa.

Ja na razie kupiłem Xiaomi TV Box S 3rd gen (jest w drodze) ale zastanawiam się też nad tym.
W Xiaomi najbardziej martwi mnie to 2GB RAM bo chciałbym też z Kodi używać.Mi KODI śmigało dobrze na każdym sprzęcie ale do wersji 20.5. Powyżej tej wersji (a taka się z automatu aktualizuje na android tv) mam duży lag (20-30s) przy uruchomieniu pliku wideo :/
Jeśli ten box będzie ok to może jeszcze jeden wezmę.
Odpowiedz
Leebox L1 Doszedł. Po wstępnej konfiguracji apek działa ok. Na pewno lepiej niż chromecast 4k. Interfejs sprawnie się uruchamia. Android 12 na pokładzie.
Skonfigurowałem już wszystko poza KODI v21.2. Pilot podobny jak w chromcecast 4k, sam box bardzo mały. Zakup raczej udany, pewnie wezmę jeszcze 1szt.

Na razie jeden minus o czym widziałem przed kupnem, to przy SmartTube nie działa wyszukiwanie głosowe. Do chromecast 4k był dodatek (bridge app) i działał. Tu też jest ale bez root nie da go uruchomić. Nie wiem czy można tego box' zrootować.
Odpowiedz
Niestety Leedbox L1 we Francji już po 69 euro. Można kupić we Włoszech za 42.85 euro + 4,71 euro wysyłka (darmowa wysyłka z Prime nie działa).
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
(16-10-2025, 07:37 AM)ghost12 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Widziałem właśnie że poszło do góry.
Ja szarpnąłem 3szt i dwie już śmigają.

Na razie tylko z dźwiękiem musze więcej powalczyć bo mam jeden box pod amplituner podpięty i widzę, że nie wszystko (atmos 5.1.2) jeszcze śmiga jak trzeba. Poustawiałem niby przekazywanie dźwięku ale np smarttube myli kanały. Chyba, że YT nie może wypluć więcej niż 5.1 to by miało sens.
Jak Kodi uruchomię na tym egzemplarzu to prawdę mi powie Smile Tam można wszystko ustawić Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości