Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm repozytorium Beta
Na liście dostępnych źródeł po wyszukiwaniu, przy zaznaczonej opcji w ustawieniach aby wyszukiwanie uwzględniało bibliotekę, pozycja oznaczona jako źródło wyszukane w bibliotece nie zmienia koloru na taki jaki został wybrany w ustawieniach.
Druga sprawa, być może ja coś źle robię, pomimo zaznaczenia w ustawieniach aby podczas wyszukiwania źródeł był uwzględniany katalog zawierający pobrane materiały, u mnie nic nie wyświetla się z tego katalogu na liście.
1
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Sprawdzimy, chociaż u mnie działa. Co do pobranego katalogu. Filmy seriale w nim zapisane muszą mieć katalogi z rokiem filmu (tytuł (rok)) a w nazwie pliku musi być tytuł zgodny z tmdb i rok dla filmu. Dla seriali wystarczy sam katalog + odpowiednią nazwa pliku i SxxExx

Przydałyby się logi

Albo podrzuć mi na PW zrzuty ekranu z ustawień oraz z katalogu z filmami - tak żeby było widać pełną ścieżkę. Po weekendzie ogarnę

W kolejnej wersji będzie poprawione
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
Witam,
nie mogę otworzyć wtyczki FanFilm na telewizorze. Poniżej przesyłam logi. Jakieś pomysły co nie tak?

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
1
1
Odpowiedz
Robiłeś coś z advancedsettings? W logu masz otwarcie ale bez treści.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
(23-08-2025, 08:44 AM)rotciveg napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Ale czad, poprawny plik z brakiem zmiennych. Będzie poprawione.

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
Witam.
Na jakie wersji Kodi dodatek FANFILM beta działa.
Odpowiedz
REKLAMA:

Kodi 20+
Odpowiedz
BETA testerzy!
W nowej wersji FanFilm (2025.08.25) dodana została funkcja ułatwiająca przesyłanie ciasteczek z serwisów bezpośrednio do FanFilm-a.

1. Wymagane jest rozszerzenie do przeglądarki - By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować..
Rozszerzenie dostępne jest w: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. | By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. | By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. | By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. | By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Możliwość instalacji również w mobilnej androidowej wersji By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować., By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować..

W przeglądarkach chromium, należy włączyć tryb programisty w menu zarządzania rozszerzeniami.
[Obrazek: devmode-ILwjo-HMji-I.png]

2. Bardzo ważne jest, aby po instalacji rozszerzenia, od razu zmienić opcję związaną z ciasteczkami:
- Tryb konfiguracji - zmieniamy na "EKSPERT"
- Dostęp do ciasteczek skryptów - ustawiamy na "ALL"
- Bardzo ważne jest wciśnięcie przycisku "Zapisz"! - łatwo to pominąć

[Obrazek: tamper-settings-1.png]

3. Instalacja skryptu:
Kliknij na By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. by zainstalować skrypt.

(Alternatywnie instrukcja instalacji jest też na stronie www:
Wejdź w FanFilm -> Narzędzia -> Serwer WWW
Wyświetli się okienko z adresem strony www (IP strony przyda się też w następnym etapie) - wejdź na nią.
Postępuj zgodnie z instrukcją zawartą na stronie.)

4. Wejdź na główną stronę By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. lub By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować..
Powinna wyskoczyć informacja, czy aby na pewno chcemy zezwolić skryptowi na dostęp.
Zalecam wybranie opcji "zawsze zezwalaj" by mieć z tym spokój.

[Obrazek: tamper-allow.png]

5. W prawym dolnym rogu powinno pojawić się okienko "FanFilm".

[Obrazek: fanfilm-userjs-widget.png]

5. Kliknij w to, by rozwinąć okno. Następnie wpisz IP lokalne na którym działa Kodi.
Jeśli ktoś nie wie jakie IP wpisać to zalecam zerknięcie do FanFilm -> Narzędzia -> Serwer WWW, albo Ustawienia -> Informacje o systemie -> Sieć

[Obrazek: fanfilm-userjs-send.png]

6. Kliknij przycisk "Wyślij". Jeśli wszystko zostało wykonane prawidłowo, to ciasteczka zostały wysłane do FanFilma.
Powinny być widoczne w ustawieniach, oraz powinno znajdować źródła.

Podziękowali: arkady1964, Piotr.W, jorg35, thewizzo
2
2
Odpowiedz
No i dodajmy że zostały naprawione błędy dotyczące kolorowania biblioteki oraz wyszukiwania przez downloader oraz kilka drobnych błędów....

1
Odpowiedz
(25-08-2025, 03:07 PM)DenDy napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować., czyli to co widać w narzędziach, w server www”). Działa to też bez instalacji rozszerzeń i skryptu.

1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: krisboss[?], 3 gości