Liczba postów: 4,447
Liczba wątków: 42
Reputacja:
626
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
20-01-2026, 10:24 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-01-2026, 06:46 AM przez Tomek.)
Ale ekino.ws i ekino-tv.pl to dokładnie to samo - różnią się tylko i wyłącznie domeną. I na obu da się zalogować tymi samymi danymi.
![[Obrazek: C8Fywuyl.png]](https://i.imgur.com/C8Fywuyl.png)
Co więcej - scraper i tak mimo nazwy ekiontv - działa na domenie ws - nie ma niej tylu problemów z ciasteczkami i ma lepsze czasy odpowiedzi - przynajmniej w PL
![[Obrazek: 6aoZ7QCl.png]](https://i.imgur.com/6aoZ7QCl.png)
Premium na chwilę obecną nie jest możliwe - do czasu aż nie naprawią swojej wtyczki - API im padło. Bez API łapiemy tylko część premium i bez gwarancji odtwarzania, nie pozwala nam też wtedy na pobranie darmowych - zaś część streamów działa tylko z API i nie ma możliwości ich wyciągnięcia. Do tego dochodzą ciasteczka za każdym razem poprawiane i co chwilę wywala z strony lub z scrapera - nawet debugować ciężko gdy masz taką niestabilność - nie pozwala na 2 zalogowane równocześnie. Dużo roboty - a dochodzi maks. 1-2 link bez gwarancji działania. Część premium zresztą to te same linki co normalne.
Ekino nie odpisało na nasze zapytania.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
REKLAMA:
Liczba postów: 21
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
System operacyjny:
Urządzenie: sony bravia
Chodziło mi o dodatki/przytrzymaniu na fanfilm/informacje/wersje
A co do tego że miałem już zainstalowanego zwykłego fanfilma to faktycznie nie czytałem pierwszego posta coś tam tylko spojrzałem i założyłem że modyfikacja fanfilm beta jest modyfikacją instalowaną na zwykłą wersję fanfilm jako aktualizacja a nie samodzielna wtyczka mój błąd, byłem zbyt prędki przepraszam za to zamieszanie wszystko działa jak należy
1
1
Reputacja:
626
System operacyjny:
To jest aktualizacja. Ale nie zaktualizuje się sama bo na chwilę obecną jest z innego repozytorium. Już niedługo znajdzie się w oficjalnym i wszystkim zaktualizuje się sama.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Liczba postów: 47
Reputacja:
18
System operacyjny:
Urządzenie: różne
(20-01-2026, 10:41 PM)Kamilmail napisał(a): Chodziło mi o dodatki/przytrzymaniu na fanfilm/informacje/wersje
A co do tego że miałem już zainstalowanego zwykłego fanfilma to faktycznie nie czytałem pierwszego posta coś tam tylko spojrzałem i założyłem że modyfikacja fanfilm beta jest modyfikacją instalowaną na zwykłą wersję fanfilm jako aktualizacja a nie samodzielna wtyczka mój błąd, byłem zbyt prędki przepraszam za to zamieszanie wszystko działa jak należy
Doceniam szczerość.
Tak, jak Tomek pisał, to jest oficjalna kontynuacja FF2 (FanFilm, 2 dlatego, że 1 rezerwuję dla kod ś.p. MrKnow). Przez chwilę była nazywana roboczo FF3, bo kod został przepisany. Teraz jest beta, ale tylko dlatego, że jest osobne repozytorium do testów. Sama wtyczka przedstawia się jak plugin.video.fanfilm, tak jak oryginalna.
Dokładnie jak Tomek pisał, niedługo zostanie uznana za oficjalną, już teraz jest w pełni funkcjonalna.
Innymi słowy to wtyczka to po prostu FanFilm.
Podziękowali: arkady1964
1
1
Reputacja:
626
System operacyjny:
Kolejna wersja: 2026.01.21 - w repozytorium:- fix dla cda - lepsze wyszukiwanie materiałów
- nowy scraper kinoteka.cc (ze względu na limity google drive host wyłączony na stałe)
- TVP VOD w external - wymaga wtyczki plugin.video.TVP_VOD od mtr81
- wyświetlanie własnych ocen w skórkach obsługujących tę funkcję
- poprawki GUI
- drobne fixy w scraperach
Co do TVP VOD – małe wyjaśnienie.
JustWatch, w obecnej konfiguracji API, zwraca tylko pozycje dostępne w standardowych pakietach lub darmowe. W przypadku TVP są to wyłącznie materiały darmowe.
Teoretycznie możliwe byłoby również zwracanie pozycji „do wykupienia” (tak JustWatch określa treści dostępne w ramach abonamentu), jednak wymagałoby to ingerencji w zewnętrzne wtyczki w celu pozyskania danych, które nie zawsze są poprawne lub aktualne. Skutkowałoby to błędnymi wynikami.
Dodatkowo część linków do materiałów „premium” ma inną strukturę, z którą wtyczki mają problemy. To z kolei wymagałoby albo dalszego grzebania w zewnętrznych wtyczkach (co nie zawsze jest możliwe), albo pogodzenia się z kolejnymi nietrafionymi wynikami. Wybraliśmy najmniej szkodliwą wersję - czyli tam gdzie się da - dajemy wszystko co JustWatch zwraca - tam gdzie jest duże ryzyko nietrafienia nie przekazujemy wyników.
Dokładnie ten sam problem jest z np. player.
Podziękowali: afrikolos, bkc2
Liczba postów: 47
Reputacja:
18
System operacyjny:
Urządzenie: różne
(21-01-2026, 10:42 AM)Tomek napisał(a): Kolejna wersja: 2026.01.21 - w repozytorium:- fix dla cda - lepsze wyszukiwanie materiałów
- nowy scraper kinoteka.cc (ze względu na limity google drive host wyłączony na stałe)
- TVP VOD w external - wymaga wtyczki plugin.video.TVP_VOD od mtr81
- wyświetlanie własnych ocen w skórkach obsługujących tę funkcję
- poprawki GUI
- drobne fixy w scraperach
Co do TVP VOD – małe wyjaśnienie.
JustWatch, w obecnej konfiguracji API, zwraca tylko pozycje dostępne w standardowych pakietach lub darmowe. W przypadku TVP są to wyłącznie materiały darmowe.
Teoretycznie możliwe byłoby również zwracanie pozycji „do wykupienia” (tak JustWatch określa treści dostępne w ramach abonamentu), jednak wymagałoby to ingerencji w zewnętrzne wtyczki w celu pozyskania danych, które nie zawsze są poprawne lub aktualne. Skutkowałoby to błędnymi wynikami.
Dodatkowo część linków do materiałów „premium” ma inną strukturę, z którą wtyczki mają problemy. To z kolei wymagałoby albo dalszego grzebania w zewnętrznych wtyczkach (co nie zawsze jest możliwe), albo pogodzenia się z kolejnymi nietrafionymi wynikami. Wybraliśmy najmniej szkodliwą wersję - czyli tam gdzie się da - dajemy wszystko co JustWatch zwraca - tam gdzie jest duże ryzyko nietrafienia nie przekazujemy wyników.
Dokładnie ten sam problem jest z np. player.
Ten TVP, to z okazji Dnia Babci?
Przy okazji, najlepsze życzenia dla wszystkich Babć i patrząc na jutro – dla Dziadków.
REKLAMA:
Reputacja:
626
System operacyjny:
(21-01-2026, 11:45 AM)rysson napisał(a): Ten TVP, to z okazji Dnia Babci? Zbieg okoliczności... jakieś naciski ponoć były z zewnątrz żeby to dziś puścić.
1
1
Liczba postów: 18
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
System operacyjny:
Urządzenie: Mi box
(12-11-2025, 02:45 PM)demo84 napisał(a): Hej,
Mam takie pytanie, często Fanfilm przy uruchomieniu zatrzymuje się na oknie powiadomień z informacją:
'Oczekiwanie na serwis...'
Co może być tego przyczyną i jak temu zaradzić?
Dziękuję.
Witam,
Czy ten problem został może rozwiązany?
Reputacja:
626
System operacyjny:
25-01-2026, 06:33 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-01-2026, 07:19 AM przez Tomek.)
Zostałem poprawiony przez dev. Nie spotykamy się już z tym. Pokaż logi, żebyśmy mogli złapać jakąś zależność.
Liczba postów: 4
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
System operacyjny:
Urządzenie: PC
Witam, mam szybkie pytanie. Wszystkie zrodla jakie sa dostepne za darmo, nie sa z torrentow ? Chce zainstalowac to starszej osobie nie chce by miala jakies problemy.
|