Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Google Chromecast, teleelevidenie, tvmate problem
Cześć trzech znajomych piszę mi że TV od tele i Google Chromecast w połączeniu z tvmate jest jakiś problem z dźwiękiem i obrazem. W sensie że się nie zgrywają, czy ktoś zaobserwował coś podobnego u siebie? Wygląda na to że Google Streamer jak mój Firestick 4k Max nie ma tego problemu
1
Odpowiedz
REKLAMA:

(01-08-2025, 07:19 PM)tomahawk5000 napisał(a): czy ktoś

Pytałeś w innym miejscu w sieci, udzielono Ci merytorycznego wyjaśnienia oraz czytelnych odpowiedzi, czego dalej nie rozumiesz?
Odpowiedz
(01-08-2025, 08:25 PM)Łonogrzmot napisał(a):
(01-08-2025, 07:19 PM)tomahawk5000 napisał(a): czy ktoś

Pytałeś w innym miejscu w sieci, udzielono Ci merytorycznego wyjaśnienia oraz czytelnych odpowiedzi, czego dalej nie rozumiesz?
Nie przypominam sobie. Dziś się dowiedziałem o tym przypadku. Gdzie o to pytałem?
Odpowiedz
tomahawk5000 napisał(a):Gdzie o to pytałem?

Masz rację, bardzo przepraszam, zbieżność pytania na facebooku, z mojej strony za szybkie skojarzenie.
Odpowiedz
(01-08-2025, 09:03 PM)Łonogrzmot napisał(a):

Masz rację, bardzo przepraszam, zbieżność pytania na facebooku, z mojej strony za szybkie skojarzenie.

(01-08-2025, 10:51 PM)tomahawk5000 napisał(a):
(01-08-2025, 09:03 PM)Łonogrzmot napisał(a):

Dobra spoko ale może chociaż daj namiary na ten wpis na Facebook 
Może ten się czegoś dowiem
Odpowiedz
tomahawk5000 napisał(a):Może ten się czegoś dowiem

Dla zainteresowanych użytkowników fakt niestety znany od pierwszej marcowej feralnej aktualizacji Chromecastów do Android TV 14 z usunięciem sprzętowej obsługi H.264.
Spowolnione odtwarzanie szeregu list, brak synchronizacji dźwięku z obrazem, kolejna aktualizacja w lipcu oczywiście nic nie naprawiła, dla pasjonatów popularnych list typu plusx, telee, tv team urządzenie stało się prawie bezużyteczne, można się jedynie posiłkować od biedy korzystaniem w TiviMate z zewnętrznych odtwarzaczy, przykładowo MX Player.

Podziękowali: tomahawk5000, owwkddl
Odpowiedz
REKLAMA:

Uff czyli dobrze że nie aktualizowałem. Pewnie specjalnie tak zrobili. Można jakoś to powiadomienie o aktualizacji skutecznie wyłączyć żeby się nie pokazywało za każdym uruchomieniem żeby ktoś przypadkiem nie zaktualizował?
Odpowiedz
(03-08-2025, 12:38 AM)harypoter napisał(a): powiadomienie o aktualizacji skutecznie wyłączyć

Czy skutecznie nie wiem - Ustawienia - Aplikacje - Aplikacje ze specjalnym dostępem - Dostęp do powiadomień - Google TV - zapewne nie będziesz mógł odhaczyć, ale sprawdzić nie zaszkodzi.

harypoter napisał(a):przypadkiem nie zaktualizował

Cytat:No i nie wiem jak to się wydarzyło, ale dziś włączam Chromecasta, coś mi na tivimate kanały lecą jakby w zwolnionym tempie... Okazało się, że nagle bez przeklikiwania niczego mam Androida 14.

Internety świeżo piszą o "automatycznej" aktualizacji poza decyzyjnością użytkownika.

Dużej paniki nie ma, wystarczy zmienić listę, przykładowo Trex/Strong na Chromecast 4K Android TV 14 za pośrednictwem TiviMate Premium odtwarzanie bez uwag.
Odpowiedz
Wyszła nowa aktulazacja dla Chromecast 4k z poprawkami z października 2025. Zdaje się, że iptv znowu działa poprawnie. Dajcie znać jak jest u Was.
Odpowiedz
(11-11-2025, 03:07 PM)Pitero napisał(a): Wyszła nowa
jak jest u Was.

Wiemy, działa bez uwag.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości