Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z DTS HD w Stremio
Mam Box'a na Android TV, a konkretnie strong leap-s3 pro.

W momencie gdy próbuję odtworzyć jakiś film z dźwiękiem DTS HD czy to 5.1 czy to 7.1 obraz się zawiesza, a film nie odtwarza. Jeżeli film ma inne ścieżki dźwiękowe np. stereo, to po zmianie ścieżki film zaczyna się odtwarzać, przełączam znowu na DTS HD i znowu jest 'stopklatka'.

Próbowałem różnych ustawień zaróno w Stremio jak iw ustawieniach dźwięku samego BOX'a, a efekt wciąż ten sam.
Odpowiedz
REKLAMA:

(31-10-2025, 06:33 PM)phoenix_pl napisał(a):  próbuję odtworzyć jakiś film z dźwiękiem DTS HD czy to 5.1 czy to 7.1 obraz się zawiesza, a film nie odtwarza.

[Obrazek: qfDjI6m.jpg]

[Obrazek: 7Egi8dT.jpg]

[Obrazek: YLeJVuu.jpg]

Losowo wybrany materiał:

[Obrazek: mTFc4AJ.jpg]

[Obrazek: asIXc63.jpg]

Odtwarzanie bez uwag, zmiana ścieżek dźwiękowych odtwarzanie bez uwag.

Alternatywnie zawsze masz opcję odtwarzania za pośrednictwem zewnętrznego odtwarzacza, przykładowo Kodi...

[Obrazek: Ez8t8ar.jpg]

....lub Vimu Media Player, któremu nie straszne odtwarzanie jakichkolwiek formatów obrazu/dźwięku.

[Obrazek: KT0OQCP.jpg]
Odpowiedz
Z tego co widzę to masz wyłączone w Stremio 'Dekodowanie z akceleracją sprzętową". Pewnie to rozwiązuje problem z dźwiękiem ale przy bardziej wymagającym materiale spowoduje, że obraz nie będzie odtwarzany płynnie. Jutro postaram się podesłać link/zrzut ekranu z materiałem do przetestowania.

Fajnie gdyby w Stremio dało się włączyczyć/wyłączyć 'dekodowanie z akceleracją sprzętową' osobno dla ścieżki audio i osobno dla video.
Spróbuję jeszcze Vimu Media Player

Czy mógłbyś sprawdzić czy jak włączysz 'dekodowanie z akceleracją sprzętową' to będziesz miał taki sam efekt jak opisałem?
Odpowiedz
(01-11-2025, 07:20 PM)phoenix_pl napisał(a): Czy mógłbyś sprawdzić czy jak włączysz 'dekodowanie z akceleracją sprzętową' to będziesz miał taki sam efekt jak opisałem?

Tak, obraz/dźwięk jest zatrzymany.

Nie wiem czy ostatnia aktualizacja aplikacji Stremio sprzed kilku dni czegoś nie zepsuła, na innych urządzeniach Stremio również działa mi dziwnie kapryśnie.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości