Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IPTV - alternatywa dla teleelevidenie
Cześć.

Szukam alternatywy dla Teleelevidenie. Mam Kodi z IPTV Simple Client. Od dłuższego czasu oglądanie telewizji jest trochę frustrujące. Co jakiś czas wtyczka się wyłącza, przy odtwarzaniu z archiwum dość często box się resetuje. Zwiększyłem bufor do 1 GB, dodałem plik z advanced config itd. Uznałem, że czas potestować innych "operatorów".

Napisałem z prośbą o listy od Strong i Rapid ale oni nie wysyłają list w formacie m3u tylko dane do logowania, nie wiem jak pobrać ich listę do Kodi.

Chciałbym potestować PlusX ale rejestracja zamknięta.

Czy możecie polecić jakieś listy w formacie m3u, które mają kanały w HD i działają płynnie nawet na transmisjach gdzie inne się przycinają?
Odpowiedz
REKLAMA:

Zobacz przykładowo w tym poście, jak można uzyskać listę m3u podstawiając do adresu przydzielony login i hasło
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
(01-05-2026, 10:04 AM)shaqoore napisał(a): Cześć.

Szukam alternatywy dla Teleelevidenie. Mam Kodi z IPTV Simple Client. Od dłuższego czasu oglądanie telewizji jest trochę frustrujące. Co jakiś czas wtyczka się wyłącza, przy odtwarzaniu z archiwum dość często box się resetuje. Zwiększyłem bufor do 1 GB, dodałem plik z advanced config itd. Uznałem, że czas potestować innych "operatorów".

Napisałem z prośbą o listy od Strong i Rapid ale oni nie wysyłają list w formacie m3u tylko dane do logowania, nie wiem jak pobrać ich listę do Kodi.

Chciałbym potestować PlusX ale rejestracja zamknięta.

Czy możecie polecić jakieś listy w formacie m3u, które mają kanały w HD i działają płynnie nawet na transmisjach gdzie inne się przycinają?
Tobie można polecić coś ale tylko na chwilę bo tak działają piraty IPTV że po przekroczeniu dopuszczalnej liczby użytkowników dokupywane jest na pałe pasmo (dodatkowa przepustowość) . Czasem ktoś zapomni dokupić i obudzi się po paru dniach lub wogóle nie dokupią i będzie zacinać wieczorami w godzinach tzw. szczytu. Polecam najlepszy kanał do testowania obciążenia vendora IPTV - TVN w trakcie transmisji Mam talent jeżeli tu Ci zatnie to już masz całe IPTV spierdzielone dlatego że 95% osób ogląda ten sam kanał, po 22 obciążenie zaczyna spadać. U oficjalnych operatorów to chyba działa tak że pasmo (backup) jest zaciągany w kredycie nieskończenie na podstawie obliczonej liczby aktualnych odbiorców, w ten sposób nigdy nic nie zatnie.
Odpowiedz
(03-05-2026, 09:59 AM)tele napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Podstawiałem w ten sposób do listy Rapid i absolutnie nie działało (co prawda lista testowa na 24h).
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości