![]() |
|
FanFilm – oficjalny wątek - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=31) +--- Dział: Zmodyfikowałem wtyczkę (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=71) +--- Wątek: FanFilm – oficjalny wątek (/showthread.php?tid=6229) Strony:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
|
FanFilm – oficjalny wątek - Tomek - 27-07-2026 @Adek89 to nie jest żaden mod a tym bardziej mój. To jest oficjalna wersja FanFilm, nad którą pracuje kilka/kilkanaście osób - je jestem m.in. łącznikiem na forum. Jeśli używasz sobie jakiś modów to pisz do ich autorów albo jeśli maja tu odpowiednie wątki, to w tych wątkach. Za mody w żaden sposób nie odpowiadamy, nie mamy na nie wpływu, nie wiemy co w nich jest. Jeśli chcesz pomóc to przejrzyj podstawowe posty w tym wątku, sprawdź jakie serwisy są obsługiwane (pierwsza strona wątku), przejrzyj changelog (od pewnego czasu jest ogólnie dostępny w każdej w samym FF) a przede wszystkim przejrzyj opcje. @RadziuOi przyjrzymy się. Te logi są bardziej pomocne. Ale chwilę to zajmie. Bo u nas działa to bez problemów. Masz na pewno coś nie tak z konfiguracją advancedsettings: i możliwe że przez to się nie łączy prawidłowo.Poza tym - skoro używasz tego tylko na kodi - czemu nie zdecydujesz się na trakt - rozwiązuje idealnie twój problem bez konieczności walk z bazami danych, z SMB itp RE: FanFilm – oficjalny wątek - RadziuOi - 27-07-2026 Posprawdzałem i faktycznie wkradła się literówka w pliku advancedsettings.xml, i kolejnym problemem z komunikacją było to, że na kompie miałem Kodi zainstalowane z flatpak po przejściu na standardowy rpm (Fedora 44) wszystko jak na razie działa. Potestuję jeszcze trochę ale wygląda na to, że już powinno być dobrze. Dzięki za nakierowanie z tym advancedsettings, tyle razy go edytowałem i nie zauważyłem błędu. EDIT: Po obejrzeniu filmu, odcinka teraz ładnie oznacza jako obejrzany i na androidtv i na komputerze ale tylko faktycznie obejrzany. Działa to nawet po całkowitym usunięciu i postawieniu od nowa i kodi i fanfilm. Nie działa natomiast ręczne oznaczanie jako obejrzany w sensie oznacza mi np na androidtv ale nie pokazuje juz tego na kompie i gdy oznaczę na kompie to tam się wyświetla ale nie synchronizuje z androidtv. @Tomek Mój błąd. Działa ręczne oznaczanie filmu, odcinka. Nie działa ręczne oznaczanie całego serialu lub sezonu. Gdy oznaczę odcinek pojawia się na obu urządzeniach a gdy cały serial lub sezon to jest oznaczone tylko na tym, na którym to oznaczam. Cały serial: SERIALE>NA CZASIE>STAMTĄD By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. RE: FanFilm – oficjalny wątek - Tomek - 27-07-2026 Ok - sprawdzimy to oznaczanie ręczne. Daj logi programisty tylko na tą czynność - z dokładnym opisem z skąd oznaczasz. Ok - dopisałeś - przyjrzymy się temu szczegółowo. Wiemy o co chodzi już. RE: FanFilm – oficjalny wątek - RadziuOi - 27-07-2026 Podczas przerwania oglądania filmu pojawia się on w Filmy>Moje filmy>W trakcie oglądania tylko na urządzeniu gdzie został odtworzony, Natomiast jeśli dojdziemy do filmu ścieżką Filmy>Na czasie>Tytuł to jest normalnie na obu urządzeniach ten sam punkt wznawiania czyli synchronizuje się ale nie dodaje do Moje filmy>W trakcie oglądania na drugim urządzeniu. RE: FanFilm – oficjalny wątek - Tomek - 27-07-2026 Tak - to już wychwyciłem przy innej rzeczy. Postaramy się w tym tygodniu to ogarnąć. Natomiast reszta nie jest tak łatwa, jeśli w ogole osiągalna bez zewnętrznego wspomagacza w postaci trakt czy mdblist. Z trakt działa już teraz (nie wiem czemu uciekasz od tego rozwiązania jeśli spełnia twoje założenia) - mdblist mamy w przygotowaniu - jak zakończą się testy wewnętrzne to pójdzie dalej. Natomiast rozwiązaniem na chwilę obecną - rzeczy które oglądasz dodawaj do biblioteki - i przez nią oglądaj - wtedy masz na obu urządzeniach. Nad rozwiązaniem pełnej synchronizacji musimy popracować - ale dotyczy to serca działania - więc wymaga wielu rzeczy do przetestowania. RE: FanFilm – oficjalny wątek - tasior55 - 27-07-2026 @RadziuOi ja Ci opisze jak ja mam to rowiązane, za nim chłopaki zrobią pełną sychronizacje FF z biblioteką kodi. Ja posiadam serwer na którym jest docker mariadb (baza danych) oraz kodi 21 z FF.
Biblioteka -> włączona biblioteka, wskazane foldery dla filmów i seriali, synchornizacje biblioteki przy starecie i aktualizacja biblioteki co 6h.
ustawiasz scrapers na filmy i na seriale. Na wszytkich urządzeniach musisz mieć advancedsettings.xml U mnie działą to tak wchodzę na TMDB klikam przy tym co chce obejrzeć, serwer się odświeża co jakiść czas dodaje nową pozycje do bibilioteki, wczytuje scrapers (okładki opisy itd). Na tvbox, komputrze, telefonie FF urzywam do wyszukiwania źródeł i oglądania biblioteki z serwera i te urządzania odznaczają czy coś jest obejrzane czy coś jest w trakcie na tych urządzeniach też recznie mogę odznaczać lub zanaczać obejrzane. Dzięki takiem rozwiązaniu mam pełną sychronizacje między urządzaniami. Jak chłopaki skończą pracę będziemy myśleć co dalej ![]() jak masz pytania pisz postaram się rozwinąć bardziej.
RE: FanFilm – oficjalny wątek - RadziuOi - 27-07-2026 @Tomek @tasior55 - Wewnętrzna biblioteka wiem, że działa i wiem mogę sobie zrobić te myki z tmdb i będzie samo dodawać. - Używanie trakt.tv nie jest dla mnie problemem. - Jeżeli stwierdzicie, że szkoda zachodu na pełną synchronizację po zewnętrznej bazie i skupiacie się tylko na trakt, mdblist czy simkl to wystarczy napisać i nie będę drążył tematu. - Jeżeli jest opcja pełnej synchronizacji bez stron typu trakt, mdblist czy simkl to czemu nie. Działa: - Synchronizacja postępu, obejrzenia odcinka, filmu jeżeli był faktycznie odtworzony. - Synchronizacja manualnego oznaczenia obejrzenia filmu, odcinka. - Synchronizacja Seriale>Moje Seriale>Następne odcinki. Nie działa: - Synchronizacja manualnego oznaczenia jako obejrzane całego serialu lub sezonu - Synchronizacja "W trakcie oglądania" zarówno filmów jak i seriali. Opcje Filmy>Moje Filmy>Filmy w trakcie oglądania oraz Seriale>Moje Seriale>Odcinki w trakcie oglądania. Ale np. Filmy>Gatunki>Horror>Jakiś_straszny_film już działa (to samo seriale) Jednym zależy na zmianie kolorku czcionki a innym na synchronizacji na zewnętrznej bazie.
FanFilm – oficjalny wątek - Tomek - 27-07-2026 Postaramy się temu zaradzić ale to troszkę zajmie. Na pewno poruszyłeś ciekawe zagadnienie i nasz spec od tego będzie miał co robić. RE: FanFilm – oficjalny wątek - Lukasz1793 - 29-07-2026 Witam szuknie anime dziala dobrze ale nie znajduje zadnych zrodel. np. szukam "That time i got reincarnated as a slime" wybierma sezon 1 pierwszy odcinek -> nie ma zrodel shinden.pl wymaga logowania wiec konto jest dodane ale tez nic nie wyszukuje docchi.pl tez nic nie wiem jak inne zrodla nie mam jak porownac tylko te 2 dzialaja na obu dodatkach dla porownania oba serwisy dzialaja dobrze na dodatku Anime Otaku By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. (ale dodatek jest troche zbugowany np wyszukiwarka przy serwisie docchi.pl nie dziala) Jakby w fanfilmie dzialalo to bez problemu jak kiedys to by bylo super, najlepszy addon pod filmy i anime do kodi FanFilm – oficjalny wątek - Tomek - 30-07-2026 Zapoznaj się z zasadami zgłaszania błędów. Podaj link do tego materiału w tmdb. Podaj logi (najlepiej z włączoną opcją programisty). Na chwilę obecną jak nie ma logów to nie ma problemu. Podanie samego tytułu w przypadku anime to zdecydowanie za mało. Cytat:nie wiem jak inne zrodla nie mam jak porownac tylko te 2 dzialaja na obu dodatkachAle z czym ty chcesz porównywać, z jakimi innymi dodatkami? Włącznie źródła anime po prostu i tyle. Obecnie fanfilm ma o wiele mocniej rozbudowaną sekcję anime niż kiedykolwiek miał. To łącznie 7 sprawnie działających scraperów tylko dla anime + kilkanaście ogólnych które też w swoich zasobach mają anime. I nigdy to nie działało tak dobrze jak teraz ze względu na wykorzystanie zupełnie innych rozwiązań dotyczących wyszukiwania (kitsu) Także nie ma logów, nie ma problemu. |