Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki.
FanFilm – oficjalny wątek - Wersja do druku

+- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl)
+-- Dział: Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=31)
+--- Dział: Zmodyfikowałem wtyczkę (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=71)
+--- Wątek: FanFilm – oficjalny wątek (/showthread.php?tid=6229)

RE: FanFilm – oficjalny wątek - Tomek - 20-08-2026

No i?

RE: FanFilm – oficjalny wątek - RaWil - 25-08-2026

Cześć. Ja chyba muszę mieć instrukcje obsługi do tego FanFilm. Mam Fanfilm połączony z Trakt. W trakt mam swoje listy filmów i seriali. Chce żeby fanfilm dodał mi te listy do biblioteki Kodi. Jak mam to zrobić? W starym FanFilm to działało, a teraz nie mogę ogarnąć. Proszę o pomoc.

RE: FanFilm – oficjalny wątek - Bodzio24 - 25-08-2026

Po ostatniej aktualizacji nie wyszukuje mi źródeł z konta premium (rapideo). Czyściłem cache, restartowałem, zainstalowałem od nowa i problem pozostał. Co może być tego przyczyną i gdzie szukać rozwiązania? Będę wdzięczny za pomoc.

RE: FanFilm – oficjalny wątek - Tomek - 26-08-2026

(25-08-2026, 09:02 PM)RaWil napisał(a): Cześć. Ja chyba muszę mieć instrukcje obsługi do tego FanFilm. Mam Fanfilm połączony z Trakt. W trakt mam swoje listy filmów i seriali. Chce żeby fanfilm dodał mi te listy do biblioteki Kodi. Jak mam to zrobić? W starym FanFilm to działało, a teraz nie mogę ogarnąć. Proszę o pomoc.
Dokładnie tak jak w starym Fanfilm. Musisz mieć włączoną bibliotekę w ustawieniach FanFilm. Potem menu kontekstowe "Dodaj do" -> Lokalne => biblioteka.
Oczywiście to będzie jednorazowe - własne listy trakt nie aktualizują się same - jedynie kolekcja trakt/ulubione tmdb/imdb/mdblist podlegają aktualizacji automatycznej w kodi. Odpowiednie ustawienia masz w Ustawienia - biblioteka. Oczywiście zarówno biblioteka jak i trakt muszą być aktywne. Jeśli coś nie działa - wtedy logi.

(25-08-2026, 10:01 PM)Bodzio24 napisał(a): Po ostatniej aktualizacji nie wyszukuje mi źródeł z konta premium (rapideo). Czyściłem cache, restartowałem, zainstalowałem od nowa i problem pozostał. Co może być tego przyczyną i gdzie szukać rozwiązania? Będę wdzięczny za pomoc.
Nie zastosowałeś się do zasad zgłaszania błędów. Także nie ma logów = nie ma problemu.
SOA - w ostatnich aktualizacjach nie było nic dotyczącego rapideo. U mnie działa normalnie. Ostatnie zmiany które były w tej części są z czerwca/lipca - jakieś 13 wydań wstecz.
[Obrazek: 36176ed21df75faf260e73e65aad73d2.jpg]

RE: FanFilm – oficjalny wątek - szwejk - 26-08-2026

Cześć. Jak wymusić aktualizację do najnowszej wersji ponieważ sam z siebie nie chce zaskoczyć.
Win 10, Kodi 21.2
[Obrazek: 2Gy5XFFl.jpeg]
Pozdr.

Logi: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Musisz wpierw zaktualizować repozytoria:
Dodatki - menu boczne - Aktualizuj - wtedy się zaktualizuje repozytorium a następnie sam Fanfilm będzie dostępny do aktualizacji (w logach nie widać żebyś to zrobił)
Jeśli to nie działa - to mogło dojść do uszkodzenia bazy kodi (FanFilm nie ma nic do tego - nie ingeruje w żaden sposób bazę dodatków) - wtedy wystarczy zainstalować ponownie samo repozytorium (masz oba - stable/beta - raczej na twoim miejscu wybierałbym stable). Po aktualizacji restart kodi i powinno zadziałać.

RE: FanFilm – oficjalny wątek - szwejk - 26-08-2026

(26-08-2026, 10:15 AM)Tomek napisał(a): Musisz wpierw zaktualizować repozytoria:
Dodatki - menu boczne - Aktualizuj - wtedy się zaktualizuje repozytorium a następnie sam Fanfilm będzie dostępny do aktualizacji (w logach nie widać żebyś to zrobił)

Powyższa operacja rozwiązała problem. Dziękuję

Dziękuję bardzo za odzew - to dość ważne dla nas żeby mieć odzew z drugiej strony. Niestety większość o tym zapomina.

RE: FanFilm – oficjalny wątek - RaWil - 26-08-2026

Wracając do mojego tematu z dodawaniem do biblioteki Kodi. Zrobiłem tak jak Tomek pisałeś. Powrzucał mi seriale i niby ok, ale np. Star Trek nieznane nowa światy dał tylko serial a w środku już nie ma sezonów. Nie pozakładał plików strm. W innych serialach jest. I jeszcze znalazłem że tak samo w Star Trek Discovery nie ma sezonów. O co może chodzić?

W samym fanfilm, w listach, odcinki są, jednak nie pokazuje mi stanu obejrzenia dla odmiany.
Kodi na Androidzie.

[Obrazek: wqK9NGGl.jpeg]

RE: FanFilm – oficjalny wątek - tasior55 - 26-08-2026

Daj log. Bo zaraz dostaniesz odpowiedź nie ma log nie ma problemu. U mnie działa
[Obrazek: C18jWwVl.jpeg]
[Obrazek: YzfnGbbl.jpeg]