![]() |
|
Skin Cosmic dla Kodi 19+ - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=31) +--- Dział: Skórki (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=33) +--- Wątek: Skin Cosmic dla Kodi 19+ (/showthread.php?tid=3790) |
RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - heppen_ - 28-09-2021 Pracuje właśnie nad przebudową horyzontalnego układu strony głównej, jako że z poprzedniego nie byłem zbyt zadowolony, tak ten możliwe że będę używał^^ Planuje zaimplementować do niego jakoś zwiastuny w tle jak i Flix Spotlight, więc będzie to układ kompletny. To początek totalnej przebudowy układów klasycznego/horyzontalnego + nowych widoków dla biblioteki. Miałem krótką przerwę, więc czas się spiąć i zacząć znowu coś robić produktywnego ![]() Tutaj mały podgląd co do tej pory udało mi się zrobić: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Mimo, że to będzie "układ kompletny" tak niestety będzie kilka aspektów w których będą pewne limity. Niestety zapewne z możliwych aspektów ratio, będzie dostępny tylko Poster, więc landscape, fanart i square odpadają. Nie będzie opcji zmiany sposobu przewijania widgetów, będzie tylko parte na liście, więc przewijanie jak na filmiku. W sumie to tyle Nie ma tragedii
RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - zborus - 10-10-2021 Dzieje się coś?
RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - heppen_ - 10-10-2021 (10-10-2021, 12:52 AM)zborus napisał(a): Dzieje się coś?Miałem kilka dni przerwy z braku czasu, ale dzisiaj wracam do roboty. W planach poprawa klasycznego układu strony głównej
RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - LukasS - 19-10-2021 Mam takie zapytanie odnośnie skina. Czy jest opcja przywrócić te "ramki" do wyglądu z przed tej aktualizacji - albo dodać opcję zmiany - tak jak były na przezroczyste ?? ![]() I druga sprawa - problem z OSD w kliencie PVR jest taki że po odpaleniu kanału... nie da sie go wyłaczyć ... brakuje przycisków... Ale nei wiem, to może być problem u mnie więc jeśli ktoś może potwierdzić że jest tak u was to byłbym wdzięczny
RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - kris777 - 19-10-2021 Chyba trzeba kliknąć ze dwa razy na OK ... i powinny się pojawić. Lub kliknąć na strzałka w dół. Fakt trochę to upierdliwe jednak to moja subiektywna ocena. Może zmienić na coś intuicyjnego :-) RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - LukasS - 20-10-2021 (19-10-2021, 09:46 PM)kris777 napisał(a): Chyba trzeba kliknąć ze dwa razy na OK ... i powinny się pojawić. Lub kliknąć na strzałka w dół. Fakt trochę to upierdliwe jednak to moja subiektywna ocena. Może zmienić na coś intuicyjnego :-)Tak masz rację faktycznie... jesi się używa na pc jest to dość problematyczne. I w sumie zaskakujące. Trzeba wyczucia żeby pokazały się klawisze nawigacyjne typu "stop" etc jeśli o OSD chodzi. Człowiek przyzwyczajony po prostu do tego ze jest to cały czas widoczne. RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - kodicherry - 23-10-2021 No skin jest mega ale te ramki nie wiem po co dodane . Bardziej prosiłbym o nastawienie się na widoczność wybranej kategorii w menu głównym bo w tej chwili jest bardzo słabe podświetlenie no i oczywiście dodanie kilku nie co większych czcionek do wyboru lub zaznaczenie wyboru kolorem.
RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - heppen_ - 24-10-2021 (23-10-2021, 06:45 PM)kodicherry napisał(a): No skin jest mega ale te ramki nie wiem po co dodane Kilka rzeczy jest do poprawki to fakt. Postaram się je usprawnić niedługo. Na razie robię sobie krótkie "wakacje" ![]() Odnośnie czcionek to się zobaczy. Utrzymywanie kilku rodzai czcionek jest dodawaniem sobie niepotrzebnej pracy w momencie, gdy skin rozwija się tempem jakim rozwijałem go niedawno. Chodzi o ciągłe zmiany, które są wprowadzane. Pomyślę o tym, kiedy tempo rozwoju trochę zwolni ![]() (19-10-2021, 05:55 PM)LukasS napisał(a): Mam takie zapytanie odnośnie skina. Czy jest opcja przywrócić te "ramki" do wyglądu z przed tej aktualizacji - albo dodać opcję zmiany - tak jak były na przezroczyste ?? Ehh... ciężko każdemu dogodzić ![]() Wiele osób sobie chwali nowy layout, inni hejtują. Dodam opcję wyłączenia ich. Tak chyba będzie najrozsądniej. Co do OSD to z założenia miało być proste i minimalistyczne, dlatego domyślnie przyciski się nie odsłaniają, a nie myślałem podczas projektowania tego o obsłudze myszką. W wolnej chwili pomyślę, czy dałoby radę zrobić opcję, która będzie triggerowała przyciski po naciśnięciu OK, a nie dwukrotnym. RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - LukasS - 24-10-2021 (24-10-2021, 09:54 AM)enefem napisał(a):Ja nie hejtuję , brońcie wszyscy wyklęci. Po prostu zapytałem czy jest opcja , czy też nie(23-10-2021, 06:45 PM)kodicherry napisał(a): No skin jest mega ale te ramki nie wiem po co dodane Skin cały czas jest super funkcjonalny, natomiast personalnie spytałem o możliwość "przywrócenia" przezroczystych ramek , które były przed aktualizacją , bądź może dodania "koloru do wyboru który byłby przezroczysty" , jak by to głupio nie brzmiało Ciągle tez czekam na układ menu "na górze / bądź na dole" A co do OSD - myslałem że brak przycisków - a używam kodi na kompie i obsługuje myszką - jest błędem bądź problemem u mnie. Ale okazało się ze wystarczy walnąć w enter czy strzałkę w dół jak kolega mi napisał wcześniej... i przyciski już są przy każdej zmianie kanału. Wiec i tutaj temat jeśli o mnie chodzi zamknięty i wyjaśniony. Skin sam w sobie robi robotę. Jest mega lekki , świetnie wygląda i rewelacyjnie prezentują się widoki we wtyczkach, jeśli chodzi o listy filmów, seriali... Ma swoje minusy - co nie jest hejtem , po prostu wynikową jego przeznaczenia , głównie pod obsługę pilotem. Obsługa myszką wymaga przyzwyczajenia się do pewnych rzeczy i wyrobienia sobie pewnych "nawyków". Ale coś za coś. RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - heppen_ - 24-10-2021 (24-10-2021, 04:23 PM)LukasS napisał(a):Spoczko(24-10-2021, 09:54 AM)enefem napisał(a):Ja nie hejtuję , brońcie wszyscy wyklęci. Po prostu zapytałem czy jest opcja , czy też nie(23-10-2021, 06:45 PM)kodicherry napisał(a): No skin jest mega ale te ramki nie wiem po co dodane ![]() Być może jutro wrócę do regularnej pracy nad skórką, więc zobaczę co da się poprawić. Co do układu "menu na górze" to jest już taki Sprawdź proszę układ poziomy
|