![]() |
|
Play Now TV Box 2 - dylemat dotyczący użytkowania - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: TV BOXy i inne urządzenia (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=69) +--- Dział: Dyskusja ogólna (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=35) +--- Wątek: Play Now TV Box 2 - dylemat dotyczący użytkowania (/showthread.php?tid=3524) |
RE: Play Now TV Box 2 - dylemat dotyczący użytkowania - MOYS2 - 07-08-2022 (31-07-2022, 11:57 AM)Mangas napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Dałeś radę odblokować przycisk Netflix? Wszystkie inne pomapowałem, ale nawet program wskazany przez Ciebie dawno temu próbowałem i nie dał rady ruszyć Netflixa. Swoją drogą zastanawiam się, czy da się też jakoś usunąć aplikację Youtube i zastąpić ją SmartTube np. nadpisując tą samą nazwą tak, by po przyciśnięciu przycisku wejść bezpośrednio do SmartTube a po przyciśnięciu mikrofonu na pilocie — wejść bezpośrednio do SmartTube (lub aplikacji pochodnych dla YT bez reklam). (09-04-2022, 04:32 PM)kokoko-eurospoko napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. można sobie generować wszystko z łapy. Wystarczy odpowiednie polecenie Intent - np: FYI grubo po czasie ale można to robić w prostszy sposób. Zainstaluj ze sklepu play launcher android tv home, nie uruchomi się ale po jego instalacji działa tworzenie skrótów z activity launchera. Można praktycznie wszystko wyciągnąć co przydatne. Odświeżenie, powiadomienia, skanowanie naziemnej, sortowanie: ![]() (09-04-2022, 04:24 PM)Wojtasban napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. RE: Play Now TV Box 2 - dylemat dotyczący użytkowania - David1 - 08-08-2022 (06-08-2022, 11:15 PM)lukaknw napisał(a): witam czy komuś na Play Now TV Box 3 udało się wyłączyć HDR ? programem próbowałem , ale nic nie dało. Próbowałeś przez Activity Launcher (Uruchamiacz aktywności) ? Ustawienia obrazu i dźwięku - .display.hdr.HdrSettingActivity - HDR na SDR - włącz RE: Play Now TV Box 2 - dylemat dotyczący użytkowania - MOYS2 - 11-08-2022 Zapytam raz jeszcze: 1) czy istnieje możliwość przypisania przycisku Netflix do innej aplikacji? (button mapper i buttons remapper (obie wersje pro) nie dają rady na Play TV Box 2. Może znacie coś innego, co da radę? 2) Jak usunąć Youtube, które jest preinstalowane w sofcie? Czy da się np. usunąć Youtube i na jej miejsce wstawić Smart Tube ze zmienioną nazwą na Youtube, tak, by android przy użyciu mikrofonu czytał ją jako Youtube? Wiem, że mogę oryginalne YT wyłączyć ale pilot i tak przy wyszukiwaniu głosowym wyświetla przekierowanie do YT a dopiero pod nim po kombinacjach alpejskich Smart Tube. Dlatego też preferowałbym podmianę na SmartTube ze zmienioną nazwą i całkowite usunięcie YT. 3) Nie działa mi Activity Launcher mimo, że ADB i debugowanie jest włączone, udało poblokować serwery komendami etc. Z kolei wyciąganie skrótów (zależy mi na EPG i funkcjach, które opisał w poście#133 @Lukalago) nie działa z Wolf Launcher. Macie coś podobnego do Wolfa co jest równie funkcjonalne? Nie wychodzi mi generowanie apki z posta @Mangas, a ten launcher z posta @kokoko-eurospoko nie ma widgetów pogody, na których utrzymaniu też mi zależy 4) W zrzutach ekranowych Wolf Launcher do Play TV BOX 2 krążących po necie są widoczne tylko dwa pola widgetów duży na godzinę i mały na pogodę. Ja mam trzy i nie mam pojęcia jak pozbyć się tego środkowego na rzecz powiększenia jednego z pozostałych dwóch. Może ktoś podpowiedzieć? 5) Korzystając z DVBT-2 (HDTV appka) mam, podobnie do rozmowy w #83 @Mangas na dwóch kanałach ścieżkę dźwiękową po angielsku. U kuzyna Play TV BOX 2 gra ścieżkę polską. Próbowałem wgrać appkę załączoną do postu, ale nic się nie zmienia i nic nie reaguje. Jakieś pomysły jak to naprawić? Reklamy itp. w przerwach filmowych są po polsku... Ręce opadają. RE: Play Now TV Box 2 - dylemat dotyczący użytkowania - ghost12 - 12-08-2022 Ad 1 - na chwilę obecną nie ma sposobu. (a jak jest to za chwilę ktoś się odezwie że kłamię )Ad 2 - bez roota się nie da. Możesz wyłączyć, ale nie usunąć YT i raczej nie znajdziesz sposobu na nadpisanie YT inną aplikacją, ani takiego żeby zewnętrzne zapytania odwoływały się do STube a nie to YT. Ad 4 - W ATV -Ustawienia ATV - Sekcje - Widżety -Linie, kolumny. RE: Play Now TV Box 2 - dylemat dotyczący użytkowania - David1 - 12-08-2022 (11-08-2022, 03:40 PM)MOYS2 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. |