Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki.
Skin Cosmic dla Kodi 19+ - Wersja do druku

+- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl)
+-- Dział: Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=31)
+--- Dział: Skórki (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=33)
+--- Wątek: Skin Cosmic dla Kodi 19+ (/showthread.php?tid=3790)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - Tomek - 04-02-2023

A w fanfilm macie ustawione wyświetlanie źródeł w oknie?
I kolejna rzecz - czy macie zaktualizowany player do tmdbhelper - bo wraz z nową wersją FanFilm wyszła nowa wersja playera do tmdbhelper.

RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - ManyPL - 04-02-2023

(04-02-2023, 05:56 PM)Tomek napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. -ten adres jest ok do aktualizacji playera Fanfilm w tmdbhelper?

RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - tasior55 - 05-02-2023

dzięki Tomek za chęć pomocy.
Takie mam wersje:
Fanfilm 2023.01.06.4 - tak ustawione okno ze źródłami 
TheMovieDB Helper - 4.10.14 - dodano player fanfilm

ale u mnie to chyba rozwiązałem. Moja biblioteka była tworzona przez FanFilm i w pliku .strm
jest zapis plugin://plugin.video.fanfilm/?action=play&name=...
po utworzeniu biblioteki z TheMovieDB Helper plik .strm wygląda tak.
plugin://plugin.video.themoviedb.helper/?info=play&tmdb_id=... 
i to teraz działa.

Tomek, a jest możliwość w TheMovieDB Helper dodanie całej kolekcji do automatycznej aktualizacji jak w fan film czy tylko lista obserwowanych?? Bo tylko widzę opcje lista obserwowanych.

Jeszcze raz dzięki za pomoc.

Skin Cosmic dla Kodi 19+ - Tomek - 05-02-2023

Masz stary tmdb helper. Ostatnia wersja to 5.0.48
Zacznij od jego aktualizacji.
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
A tmdb helper nie używam. Twój problem natomiast był bardziej zawiązany z nieaktualnymi plikami strm fanfilm. Od nowej wersji z 6 stycznia jest tam drobna zmiana, ale przy aktualizacji biblioteki się samo ustawia prawidłowo wg nowego formatu

A adres do playera fanfilm masz ok. Ale nie wiem czy będzie działać z tak starą wersją tmdbhelper jak twoja.

RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - ManyPL - 05-02-2023

Tmdbhelper zaktualizowany, player chyba też i dalej bezpośrednio ze skórki czy tmdbhelper nie działa, przez Fanfilm wyswietla, fajnie było jak działało bezpośrednio z poziomu skórki bez wchodzenia w Fanfilm.

Jednak się udało...w konfiguracji playerow w Tmdbhelper w Playerze fanfilm przywróciłem domyślne ustawienia i działa z poziomu skórki, nie muszę wchodzić przez Fanfilm Wink

RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - tasior55 - 05-02-2023

u mnie już działa z fan film. Musiałem tak jak Tomek doradził aktualizacje i na nowo wczytać całą bibliotekę filmów i seriali i teraz pięknie śmiga.

Dziękuje za poradę

RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - ManyPL - 06-09-2023

Pytanko jak zaktualizować tmdbhelper - w opcjach mam wersje 4.10.14 i jak chce zaktualizować do najnowszej wyskakuje komunikat ze ta wersja jest połączona ze skinem Cosmic i nie można jej odinstalować.

Skin Cosmic dla Kodi 19+ - Tomek - 06-09-2023

Odinstalować skórkę, zainstalować tmdb, zainstalować skórkę

RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - ManyPL - 14-09-2023

(06-09-2023, 08:41 PM)Tomek napisał(a): Odinstalować skórkę, zainstalować tmdb, zainstalować skórkę

wyskakuje mi błąd przy próbie aktualizacji do najnowszej wersji:" Nie można było spełnić zależności od script.module.jurialmonkey 1.7"

Zamotałem się już z tym Smile

RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - arkady1964 - 14-09-2023

Myślę, że automatyczna instalacja skórki korzysta z niewłaściwego źródła niektórych zależności na przykład z innego repozytorium, gdzie może być niższa wersja zależności od wymaganej przez skórkę.  Z reguły podczas instalacji skórka zainstaluje się od razu automatycznie, jednak nie zawsze to działa... Niekiedy mogą pojawić się problemy z zależnościami. Więc można zainstalować  wymagane zależności ręcznie. 
Znaczy to, że wymaganą zależność pobieramy na przykład z Github i ją instalujemy z pliku ZIP.

Lub inna metoda:
script.module.jurialmonkey > Wersje > koniecznie wybieramy najwyższą dostępną wersję > klikamy OK  Dodatek (zależność) zostanie zaktualizowany do najwyższej wersji.  Tak robimy z wszystkimi wymaganymi dodatkami (zależnościami).

Oczywiście, tak jak napisałem powyżej, koniecznie na początku przy instalacji musisz wejść w zależności (Wersje), przewinąć do miejsca, gdzie znajdziesz script.module.jurialmonkey, niższą wersją zmień na 1.7 (lub wyższą gdy jest dostępna) następnie zatwierdź "OK" i zaktualizuj skórkę.

Pozdrawiam

Edit. Nie stosowałem tego przy tej skórce, ale przy Titan Vanilla oraz Titan MOD, ale zasada poradzenia sobie z takim problemem jest taka sama dla większości skórek.  Ewentualnie skorzystaj z porady zawartej tutaj, metoda druga:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Postępowanie przy problemach z zależnościami jest identyczne dla wszystkich skórek (oczywiście dla każdej skórki mogą być inne zależności, chodzi mi tylko o poradzenie z instalacją zależności, z tym dość często mogą być problemy przy instalacji skórki).