Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki.
Fanfilm - Wersja do druku

+- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl)
+-- Dział: Pomoc z Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Problemy z wtyczkami (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=22)
+--- Wątek: Fanfilm (/showthread.php?tid=2288)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33

RE: Fanfilm - adrt8v - 06-04-2020

Jak pobierać filmy ze źródeł? Mam w ustawieniach odhaczone nagrywanie i wybrany folder, a jak rozwijam listę na filmie to mam jedynie odtwarzanie, informacje itp ale nie ma opcji pobierz.

RE: Fanfilm - Tomek - 06-04-2020

Musisz mieć ustawione zarówno dla seriali jak i dla filmów ustawione oraz prawa zapisu do tych folderów.

RE: Fanfilm - adrt8v - 06-04-2020

Dlaczego pytam? Bo jeśli mam coś obejrzeć z tb7 i przykładowo filmu nie dokończę to mogę sobie go włączyć jeszcze raz jak będzie pobrany i pakiet zużyje raz na pobranie a jak odtworzę po prostu drugi raz to pakiet będzie ponownie pobrany jako użyty. Dobrze rozumuje to? Dobra droga?

RE: Fanfilm - Jaca - 06-04-2020

w fanfilm nie zawsze,
jeżeli używasz dodatku tb7 lub xt7 to masz go przez naście godzin dni w twoim profilu
natomiast fanfilm nie zawsze to samo źródło (dokładnie to samo) znajdzie a ty nie koniecznie muszisz pamiętać jakie dane były w adresie
stąd też transfer może być pobierany za każdym razem a raczej tak będzie.........

RE: Fanfilm - Tomek - 12-04-2020

(29-03-2020, 04:53 PM)rebrov napisał(a): czym macie problem z oglądaniem zwiastunów na FanFilm ? U mnie nie działa.
YouTube skonfigurowany mam poprawnie i działa dobrze

Widziałem że w ostatniej wersji jest naprawione i działa.

RE: Fanfilm - Szymon77 - 13-04-2020

Mam problem z wtyczką FAnfilm. Od jakiegoś czasu widzę, że wtyczka wyszukuje malo zródeł. Mam wrażenie jakby pomijała niektóre polskie i zagraniczne żródła. Np serial Dom z papieru - nowy sezon. Fanfilm nie wyszukuje żadnego źródła dla nowych odcinków, które to można bez problemu obejrzeć na CDA czy Alltube. Z tego co wiem to fanfilm korzysta z tych żródeł też. Macie jakiś pomysł dlaczego tak jest?

Fanfilm - Tomek - 13-04-2020

Bo nie ma nowych odcinków tego serialu. Są tylko 2 sezony. Netflix zrobił sobie sztuczny podział:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Tłumaczone po kilka razy z tym serialem.
Co do reszty. Wiele linków padło w ostatnim czasie, wiele serwisów też padło. Do tego np. CDA codziennie zmienia stronę przez co wyszukiwanie czy odtwarzanie jest utrudnione. Do tego dodaj obciążenie serwisów/serwerów spowodowane zwiększonym ruchem z powodu kwarantanny i masz wynik.

RE: Fanfilm - kokosz887 - 13-04-2020

Cześć wszystkim.

Napisałem o moim problemie na wykopie, ale zostałem skierowany tutaj Smile

Mam problem z FanFilm na moim Mini M8S II 2/16GB (S905X). Czy zauważył może ktoś żeby mu wtyczka FanFilm w ostatnim czasie trochę zwolniła? Chodzi o to, że np. jak znajdę jakiś film i kliknę w niego, żeby wyszukało źródła, to zanim zacznie szukać tych źródeł, to przez jakieś 15-20 sekund nic się nie dzieje. Po tym czasie zaczyna szukać źródeł

Jak już znajdzie źródła, to film się odpala i wszystko jest OK. Po prostu wcześniej FanFilm działał jakoś zauważalnie żwawiej i nie wiem z czym to może być związane. Dodatki jeśli dobrze widzę poinstalowane najnowsze.

W linku poniżej przesyłam logi:

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Z góry dziękuję za wszelkie rady.

Fanfilm - Tomek - 14-04-2020

Problem został zlokalizowany, w następnej wersji FF i resolvera zostanie poprawiony. Sam go miałem przez ostatnie dni i dość długo zajęło zlokalizowanie. A potem jeszcze próby skontaktowania się z developerami... Ale będzie dobrze.

RE: Fanfilm - boleklolek - 15-04-2020

Czasami chce obejrzeć jakieś dokumenty które są wrzucane na Ekino ale Fanfilm ich nie wyszukuje, czemu ? Inne gatunki filmów z tego co wiem z ekino są normalnie.