![]() |
|
brak źródeł ?? - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Pomoc z Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Problemy z wtyczkami (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=22) +--- Wątek: brak źródeł ?? (/showthread.php?tid=1141) |
RE: brak źródeł ?? - cichy78 - 03-10-2018 By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. To jest po włączeniu kodi, odpaleniu fanfilm, próbie włączenia filmu i wyłączeniu kodi. Wyłączyłem kontrolę rodzicielską ale problem jest nadal , może antyvirus blokuje dostęp. Ktoś wie jak ugryźć ESET - może trzeba dodać jakieś wyjątki dla Kodi ? (03-10-2018, 08:46 AM)Tomek napisał(a):(03-10-2018, 08:25 AM)cichy78 napisał(a): Czy to może być wina antywirusa z ochroną rodzicielską ?No i mamy przyczynę... Większośc serwisów streamingowych jest na serwerach które dość często są blokowane przez takie wynalazki jak ochrona rodzicielska. Hej, a więc doszedłem, może komuś się przyda na przyszłość. Trzeba dodać nową regułę w antyvirusie, a dokładniej w zaporze - pozwalającą na ruch sieciowy w obu kierunkach. U mnie zadziałało. Dziękuję wszystkim za zaangażowanie i pomoc
RE: brak źródeł ?? - PanRazz - 17-10-2018 Hej, podepnę się tutaj pod temat. Używam RP na OpenELEC z kodi 17.6 dziś zauważyłem, że prawie żadne źródło mi nie odpala (rapid, cda, a w szczególności openload). Mam wszystkie aktualizacje z repozytorium CherryTV. Co może być przyczyną? Kiedyś miałem podobny problem tylko wtedy miałem nieaktualne repozytoria i nie pobierało aktualizacji, a teraz to naprawdę nie wiem co się dzieje. RE: brak źródeł ?? - mjw - 17-10-2018 Najlepiej będzie zerknąć w logi brak źródeł ?? - PanRazz - 17-10-2018 A jak logi z RP pobrać? ![]() Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka RE: brak źródeł ?? - mjw - 17-10-2018 @PanRazz możesz poprzez SSH komendą: cat /storage/.kodi/temp/kodi.log | pastebinit RE: brak źródeł ?? - beginka - 06-11-2018 Mam identyczny problem jak autor wątku - Kodi przeskakuje większość wyszukanych źródeł jakby ich w ogóle nie było. W moim przypadku na pewno nie jest to kwestia reguł antywirusa czy ochrony rodzicielskiej, bo nie korzystam z tych funkcji. Instalacja: System Windows (Win10), Kodi 17.6, Fanfilm 2018.09.01.0 z ResolveURL 6.3.4 autorstwa jsergio z aktualnego repozytorium cherry.tv (KODI CHERRY 1.3.6). Przeinstalowywane wczoraj - nic nie pomogło. Problem: Kodi wyszukuje mi źródła w 720p z napisami, ale przy próbie uruchomienia przeskakuje szybko przez pierwsze 13-15 źródeł (w tym wszystkie 720p, napisy) i zatrzymuje się na jakimś kiepskiej jakości źródle z lektorem (ze streamcherry). Nie ważne, że przy openload żąda autoryzacji, a ja nie mam nic do sparowania; ważne że przeskakuje mi przez źródła z streamango i rapidvideo, które jeszcze 3 tygodnie temu odpowiadały. Tego szybkiego przeskakiwania przez źródła nawet nie widać w logach :-(. Logi tutaj: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Widać w nich też drugi problem: Kodi nie zamyka się normalnie. Też od jakiś trzech tygodni. Za każdym razem muszę ubijać proces w Task Menadżerze. Dodam, że jeśli włączę Kodi, a nie będę próbowała odtworzyć żadnego streamu znalezionego przez FanFilm, tylko od razu wyjdę, to program zamyka się normalnie. RE: brak źródeł ?? - kyniol73 - 07-11-2018 Potwierdzam problem od paru tygodni. Strasznie kiepsko ze źródłami brak źródeł ?? - zm1c4l - 07-11-2018 Źródła z filiser obecnie nie są dostępne więc proponuję wyłączyć z listy dopóki ktoś nie naprawi. Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka RE: brak źródeł ?? - DenDy - 07-11-2018 U mnie też nie jest z tym za ciekawie. Właściwie to jedynie linki z szukajki jako tako działają. Największa strata to segos.es, odkąd schowali się za CF (już trochę czasu minęło) to FF nie pobiera od nich linków ![]() Ale wciąż mam nadzieję na aktualizację
RE: brak źródeł ?? - Tomek - 07-11-2018 (07-11-2018, 10:25 AM)DenDy napisał(a): U mnie też nie jest z tym za ciekawie. Właściwie to jedynie linki z szukajki jako tako działają. Z aktualizacjami trzeba pewnie poczekać aż się sprawa ACTA2 wyjaśni... |