![]() |
|
Problem z pobieraniem EPG i logo - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: EPG.OVH (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=65) +--- Dział: Problemy (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=67) +--- Wątek: Problem z pobieraniem EPG i logo (/showthread.php?tid=2849) Strony:
1
2
|
RE: Problem z pobieraniem EPG i logo - azizi - 24-07-2024 Odgrzeje trochę temat z logo i epg. Temat dotyczy oglądania w KODI. Czy jeśli mamy kanały nazwane ze względu na jakoś obrazu np: POLONIA 1 FHD POLONIA 1 HD i nie pobierają się do wszystkich EPG i LOGO, to można coś z tym zrobić? Winą jest oczywiście dopisek FHD i HD, bo zmienia to nazwe kanału. Jak to obejść aby zachować dwie jakości i nazewnictwo? Może zrobić dwie oddzielne grupy w kodi? RE: Problem z pobieraniem EPG i logo - sky02 - 24-07-2024 @azizi dodałem te nazwy: POLONIA 1 FHD POLONIA 1 HD do epg powinno być już dobrze. A jeśli więcej masz takich kwiatków to proponuję np: POLONIA 1 HD zmienić na Polonia 1, a POLONIA 1 FHD na Polonia 1 HD. Wielkość liter także ma znaczenie nazwy kanałów muszą być identyczne jak w epg By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.. Podejrzyj sobie w notatniku jakich nazw używa epg. Pozdrawiam
RE: Problem z pobieraniem EPG i logo - azizi - 25-07-2024 Z tego co widzę to jak wyczyściłem pamięć zapisanych epg i loga to załadowało więkoszość ikonek/epg ok. Został tylko trochę, których nie pobiera z automatu. Jeśli byś dodał to zrobię rozpiskę tych których brakuje, i będzie na przyszłość już. edit. lista brakujących epg/logo poniżej Cytat:TVP HD Tyle brakuje na ponad 300 kanałów. RE: Problem z pobieraniem EPG i logo - sky02 - 26-07-2024 Większość dodałem do epg, ale musisz pisać do dostawcy ma kanały których dawno już niema np: TVN METEO FHD, ATM ROZRYWKA TV SD, TO!TV HD i nazwy kanałów już archiwalne nsport+ to teraz canal+ sport 5 i jest jeszcze wiele błędów. Bardzo zastanawia mnie ten kanał NOVA ACTION HD. Czy to jest Nova? A TVP PLUS FHD tego nawet nie próbuje zgadywać ![]() Pozdrawiam
RE: Problem z pobieraniem EPG i logo - azizi - 29-07-2024 (26-07-2024, 08:30 PM)sky02 napisał(a): Większość dodałem do epg, ale musisz pisać do dostawcy ma kanały których dawno już niema np: TVN METEO FHD, ATM ROZRYWKA TV SD, TO!TV HD i nazwy kanałów już archiwalne nsport+ to teraz canal+ sport 5 i jest jeszcze wiele błędów.Dzięuję. Mała szansa aby dostawca coś zmienił w nazwach. Na kanałach wszytkich też się za dużo nie znam, bo mało oglądam ![]() To tak aby było, bo czasami ktoś coś zerknie. Dziś będe chomcasta nowego konfiugrować to zobaczę jak z tvmate to pójdzie. RE: Problem z pobieraniem EPG i logo - azizi - 29-07-2024 (29-07-2024, 06:05 AM)azizi napisał(a):(26-07-2024, 08:30 PM)sky02 napisał(a): Większość dodałem do epg, ale musisz pisać do dostawcy ma kanały których dawno już niema np: TVN METEO FHD, ATM ROZRYWKA TV SD, TO!TV HD i nazwy kanałów już archiwalne nsport+ to teraz canal+ sport 5 i jest jeszcze wiele błędów.Dzięuję. |