![]() |
|
Programowanie pilota do CoreELEC - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Pomoc z Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Problem z Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=15) +---- Dział: CoreELEC (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=64) +---- Wątek: Programowanie pilota do CoreELEC (/showthread.php?tid=3397) |
RE: Programowanie pilota do CoreELEC - Theo1313 - 21-02-2021 (21-02-2021, 12:56 PM)Tomek napisał(a): Ano fakt - ten nowy jest tylko na bluetooth - a więc się nie dana wifi jest. Czyli radzisz, żeby nie kupować innego pilota? A wiesz może o jakiejś innej metodzie na przeniesienie ustawień, dodatków z androida do coreelec? Z Backup z repo kodi jest problem (pisałem wcześniej). Ale to już nie jest aż tak ważne.
Programowanie pilota do CoreELEC - Tomek - 21-02-2021 Przenieś ręcznie ustawienia By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Ja boxa miesiącami nie wyłączam. Lepiej się aktualizuje wtedy biblioteka, nie tracę czasu na aktualizację itp itd RE: Programowanie pilota do CoreELEC - Theo1313 - 21-02-2021 (21-02-2021, 01:10 PM)Tomek napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.hmm.. gdzie ten folder userdata wkleić? (połączyłem się przez SFTP) Programowanie pilota do CoreELEC - Tomek - 21-02-2021 No przecież masz podane lokalizację skąd i gdzie wkleić... Przy czym to ci przeniesie same ustawienia dodatków. Dodatki chyba lepiej sobie ręcznie wcześniej zainstalować, a dopiero potem przerzucić same ustawienia RE: Programowanie pilota do CoreELEC - Theo1313 - 21-02-2021 Jest podane w androidzie, nie w coreelec. Chyba, że czegoś nie widzę.. RE: Programowanie pilota do CoreELEC - DenDy - 21-02-2021 CoreELEC = Linux RE: Programowanie pilota do CoreELEC - Theo1313 - 21-02-2021 Nie ma tam folderu ".kodi" ![]() @DenDy jak już tu jesteś to poradź proszę jak sobie poradzić z tym błędem. Niech jakby co, przynajmniej na oryginalnym pilocie działało włączanie boxa. (21-02-2021, 12:48 PM)Theo1313 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.w pewnym momencie wyskakuje błąd. Zapomniałem napisać, że wcześniej łączyłem oryginalny pilot przez amremote. Może ma to jakieś znaczenie. A ten nowy nie ma IR.
RE: Programowanie pilota do CoreELEC - DenDy - 21-02-2021 (21-02-2021, 02:54 PM)Theo1313 napisał(a): Nie ma tam folderu ".kodi" Nie ma .kodi bo za bardzo się cofnąłeś. Wejdź w /storage/ i tam będzie. (21-02-2021, 12:48 PM)Theo1313 napisał(a): w pewnym momencie wyskakuje błąd. Zapomniałem napisać, że wcześniej łączyłem oryginalny pilot przez amremote. Może ma to jakieś znaczenie. A ten nowy nie ma IR. Skoro używałeś amremote to czy usunąłeś plik remote.conf? Nie może go być jeśli chcesz używać meson-ir. Jeżeli remote.conf został usunięty a błąd nadal wyskakuje to wpisz: I uruchom ponownie urządzenie. Błąd powinien zniknąć. Po zdobyciu kodu usuń wcześniej utworzony plik. Swoją drogą, co to za X96 Max Plus, że nie działa włączanie oryginalnym pilotem? RE: Programowanie pilota do CoreELEC - Theo1313 - 21-02-2021 Nie ma tam tego folderu niestety. ![]() Nie usuwałem nic. Do połączenia oryginalnego pilota użyłem amremote, a do nowego (bez IR) nic nie musiałem robić. Jeśli chcę tamto wykonać bez błędu, to musiałbym pilota połączyć sposobem meson-ir, a nie amremote? RE: Programowanie pilota do CoreELEC - DenDy - 21-02-2021 (21-02-2021, 03:47 PM)Theo1313 napisał(a): Nie ma tam tego folderu niestety. Options > Preferences > Panels > Show hidden files lub skrót klawiszy ctrl + alt + h (21-02-2021, 03:47 PM)Theo1313 napisał(a): Nie usuwałem nic. Do połączenia oryginalnego pilota użyłem amremote, a do nowego (bez IR) nic nie musiałem robić. Jeśli chcę tamto wykonać bez błędu, to musiałbym pilota połączyć sposobem meson-ir, a nie amremote? Skoro użyłeś amremote to musiałeś wgrać plik remote.conf Musisz go usunąć zanim zaczniesz bawić się z mesonem. Odpowiedź brzmi: tak. Zmieniałeś może soft na tym x96? |