![]() |
|
enigma2 Kodi 18.9 netflix nie działa - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Pomoc z Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Problem z Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: enigma2 Kodi 18.9 netflix nie działa (/showthread.php?tid=3679) |
RE: enigma2 Kodi 18.9 netflix nie działa - Tomek - 28-05-2021 Na szybko: - zasysa ci go z jakiegoś innego repo gdzie jest podbita wersja do kodi19 albo nie łączy się z repozytorium kodi i ma problem z pobraniem - zdarza się Spróbuj pobrać ręcznie stąd moduł request By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Jak nie zadziała - to z analogicznie pozostałe (kolejność wymaga prób i błędów) script.module.chardet script.module.idna script.module.urllib3 jak nie pójdzie to pozostałe: RE: enigma2 Kodi 18.9 netflix nie działa - xlow - 29-05-2021 No dobra poddałem się. i zrobiłem tak: odinstalowałem kodi, dzięki wpisom w logu kodi znalazłem wszystkie foldery gdzie są pliki z nim powiązane i przez ftp je usunąłem. Zrobiłem tak bo reinstalacja kodi nawet po wgraniu od nowa systemu nic nie dawała a nawet pozostawały te same dodatki które miałem przed reinstalacją. Udało się dodać netflix. Niestety nie ma Inputstream. adaptive i nie idzie go znikąd dograć. Mam dodatek inputstream adaptive helper ale tam nie mogę nic zrobić z Widevine . Skąd można wziąć ten dodatek. Komunkaty pokazują też , że nie ma Widevine cdm i nigdy nie było. No i instalacja z pliku .zip - niepowodzenie z powodu złej architektury archiwum. Pli przsłany przez ftp do /tmp - może tu robię błąd? RE: enigma2 Kodi 18.9 netflix nie działa - mjw - 29-05-2021 Nie ma go w moje dodatki do aktywowania albo do pobrania z repozytorium Kodi? RE: enigma2 Kodi 18.9 netflix nie działa - heppen_ - 29-05-2021 Na Linuxie inpustream.adaptive instaluje się z repozytorium dystrybucji. Jeśli bazuje na Debianie to spróbuj tak: sudo apt-get install kodi-inputstream-adaptive później tylko aktywować wtyczke w Kodim RE: enigma2 Kodi 18.9 netflix nie działa - xlow - 29-05-2021 (29-05-2021, 11:53 AM)enefem napisał(a): Na Linuxie inpustream.adaptive instaluje się z repozytorium dystrybucji. Jeśli bazuje na Debianie to spróbuj tak: sudo apt-get install kodi-inputstream-adaptive później tylko aktywować wtyczke w KodimSzczerze - to nie wiem na czym bazuje soft w tym tunerze. w żadnych repozytoriach już nie ma tego. Jakiś tydziń temu znalazłem w SLYGUY repozytorium, ale teraz już nie ma RE: enigma2 Kodi 18.9 netflix nie działa - Łonogrzmot - 29-05-2021 (29-05-2021, 03:20 PM)xlow napisał(a): Szczerze - to nie wiem Zrobiłeś czystą instalację Kodi => Dodatki => Moje dodatki => Wtyczki strumieniowe => InputStream Adaptive nie ma aktywnego? Dodatki => Zainstaluj z repozytorium => Kodi Add-on repository => Wtyczki strumieniowe => również nie ma na liście InputStream Adaptive? Szczerze - to jakieś jaja
RE: enigma2 Kodi 18.9 netflix nie działa - heppen_ - 29-05-2021 (29-05-2021, 03:20 PM)xlow napisał(a):Nie chodzi mi o tuner.(29-05-2021, 11:53 AM)enefem napisał(a): Na Linuxie inpustream.adaptive instaluje się z repozytorium dystrybucji. Jeśli bazuje na Debianie to spróbuj tak: sudo apt-get install kodi-inputstream-adaptive później tylko aktywować wtyczke w KodimSzczerze - to nie wiem na czym bazuje soft w tym tunerze. W profilu masz ustawiony Linux jako system, na którym stoi Kodi. Na linuxie inputstream.adaptive trzeba najpierw doinstalować z repozytorium dystrybucji. Dla debiana i jego pochodnych będzie to komenda: Dla innych dystrybucji trzeba przeszukać menedżer pakietów, pod kątem dodatków do kodiego, dla Archa i jego pochodnych będzie to np:i szukasz po wynikach czy jest. Wiem, że w archu można zainstalować również z AURa, pakiet nosi nazwę jak wyżej.Oczywiście to co Ci podałem tyczy się KODI na Linuxie... RE: enigma2 Kodi 18.9 netflix nie działa - jon1022 - 29-05-2021 To jak wszystko zawiodło to spróbuj jeszcze zainstalować ten inputstream.adaptive ręcznie z pliku zip: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Jest to wersja dla Linuxa ARM dla kodi 18 o ile ten soft w twoim sprzęcie jest na Linuxie powinno zadziałać... RE: enigma2 Kodi 18.9 netflix nie działa - xlow - 29-05-2021 (29-05-2021, 04:39 PM)jon1022 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.nie mogę pobrać - musze podać jakieś hasło RE: enigma2 Kodi 18.9 netflix nie działa - jon1022 - 29-05-2021 spróbuj teraz By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. |