![]() |
|
Jakie urządzenia posiadacie? - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: TV BOXy i inne urządzenia (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=69) +--- Dział: Dyskusja ogólna (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=35) +--- Wątek: Jakie urządzenia posiadacie? (/showthread.php?tid=5) |
RE: Jakie urządzenia posiadacie? - Kamil00s - 27-08-2017 Witam Szanownych, Wiec ja używałem H96 pro+(plus) Android 6.0 TV Box Amlogic S912 Octa Core 3GB DDR3 32GB który pojechał do Australii ... wiadomo do jakich celów ;P generalnie działał bardzo dobrze OPENVPN i wszystko działało ... ale potrzebuję kupić dla rodziny jeszcze jedno pudełko, będzie używane w Polsce i pytanie co kupić ? czy iść w "siłę" i iść w Octa Core i już widziałem pudełka z 4GB RAMu, czy nie "szaleć" i zostać na poziomie H96 ? może zacząć nowy wątek (pytanie do Adminów) co kupić;P RE: Jakie urządzenia posiadacie? - mjw - 27-08-2017 @Kamil00s zacznij nowy wątek tutaj: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. to Ci pewnie pomożemy.
RE: Jakie urządzenia posiadacie? - sokol88 - 27-08-2017 Witam ja posiadam ReEvolved Mini jest to pierwszy model jaki wydali teraz są mocniejsze i nowsze wersje mojego ![]() Macie link jakbyście chcieli się dowiedzieć coś więcej By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.CPU: s905 GPU: mali 450 RAM: 2GB ROM: 8GB WIFI: 2,4G LAN: 100M BLUETOOTH: 4.0 USB: 2 porty plus slot microSD ANDROID: 6.0.1 ( na dniach aktualizacja do 7) Uzywam go juz pół roku i wszystko fajnie smiga bezproblemowo chłopaki robią fajne wsparcie jeśli jest jakis problem zawsze służa pomocą jak i również są otwarci na propozycje o ile sa możliwe. Mozna na nim zainstalować:
RE: Jakie urządzenia posiadacie? - aplus - 28-08-2017 Hej, Od kilkunastu dni posiadam Raspberry PI 3 z OSMC i KODI w wersi 17.3. Na razie poznaję urządzenie. W wolnych chwilach testuję kolejne dodatki i ciągle męczę się z odpaleniem acestreama. Jako, że WIFI działa tylko po 2.4 GHz, to RPI używam po LANie. Bo raz, że za duży natłok sieci w pobliżu, a dwa, że za dużo urządzeń w moim mieszkaniu chce streamować po WIFI w tym samym czasie
RE: Jakie urządzenia posiadacie? - Bundzaj - 28-08-2017 Hehe to chyba ja jako jedyny używam staromodnej zwykłej stacjonarki połączonej HDMI do telewizora Ale żeby nie było za pilot służy aplikacja Yatse na telefonie, swoją drogą bardzo dobra @Azazell Kodi bezpośrednio w TV? Możesz coś więcej powiedzieć bo szykuje mi się przemeblowanie i właściwie chciałbym się pozbyć kompa koło TV a to może być dobre rozwiązanie o ile się uda ogarnąć. RE: Jakie urządzenia posiadacie? - Fiero_185th - 28-08-2017 Ja mam i5, 8 giga ramu i Radka 7770. I na nim gram a w tle włączone Kodi. Do tego pilot radiowy Medion X10. (fizyczne przyciski są jednak najlepsze) Mam też CS918 który kurzy się tak naprawdę tylko. Do tego WD My Book jako NAS i głosniki 5.1 Logitech X530 Obecnie się przymierzam do kupna jakiejś taniej płyty z usb3 do tego celeron i 4 giga ramu. RE: Jakie urządzenia posiadacie? - cris1975 - 29-08-2017 WIWA DREAM PLAYER - prawdziwy kombajn multimedialny - 4k, HDR, Android 6, pilot - można nim sterować tez telewizorem. Małe zgrabne urządzenie na normalnym androidzie a nie na wersji tv - netflix, hbo go, showmax wszystko śmiga bez zająknięcia. SMART na TV to tylko ubogi krewny takiej przystawki na androidzie. Dane Techniczne System: Android 6.0.1 Marshmallow Procesor: Amlogic S905X, Quad Code ARM® Cortex™ A53 Quad Core x CPU @2.0 GHz (cztero-rdzeniowy) Układ Graficzny: Quad Core Mail-450@750MHz Pamięć RAM: 2GB DDR III Pamięć: 8GB (możliwość rozbudowy kartą pamięci do 32GB) Bluetooth: 4.0 WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac, dual band 2.4 GHz/ 5 GHz LAN: RJ-45 Miracast, DLNA, AirPlay: Bezprzewodowe przesyłanie obrazu ze smartfona z systemem android oraz iPhone HDMI 2.0: 4K UHD "60Hy do 4096x2160px, 1080p-i, 720p, 576i 4K p60 10+bit, H.265-HEVC, Ultra HD, 4K Vp9 Dekoder Video: Multi+format H.265-HEVC 4K UHD do 60fps, H.264/AVC Formaty Muzyki: Mp3, WMA, AC3, OGG, OGA, FLAC, ALAC ... Formaty zdjęć: JPEG/BMP/GIF/PNG/TIFF Zasilanie: Certyfikowany zasilacz 5V DC Pobór mocy: maksymalnie 8W Wymiary urządzenia: 99mmx99mmx27mm Polecam w 100% za niecałe 250 PLN możliwości i jakość sprzętu za kilka stówek więcej. Oczywiście mam KODI na komputerach i oglądanie na tv kodi na starym lapku do przyjemnych nie należy. (28-08-2017, 09:41 AM)Bundzaj napisał(a): Hehe to chyba ja jako jedyny używam staromodnej zwykłej stacjonarki połączonej HDMI do telewizora Polecam Tobie WIWA DREAM PLAYER - urządzenie wielkośći paczki papierosów o możliwości bardzo duże. RE: Jakie urządzenia posiadacie? - Letunia - 29-08-2017 SCISHION V88 mini TV Box Kupiony na aliexpress (By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.) za 24 $ Po odinstalowaniu preinstalowanego kodi 15 mogłem wgrać kodi 17.3. Działa może nie za szybko, ale działa wszystko. Podłaczyłem myszkę i klawiaturę dla poprawienia ergonomii obsługi. RE: Jakie urządzenia posiadacie? - mjw - 29-08-2017 @cris1975 powiem Ci, że chyba przepłaciłeś za tego boxa. Kupiłeś go pewnie w Polsce? Parametry jak zwykły średni chińczyk czyli poprawne urządzenie. Z tym, że Netfliksa w wysokiej rozdzielczości na nim nie masz. Bo tylko kilka urządzeń (tylko z AndroidTV) ma certyfikację aby pozwalać na wysoką rozdzielczość w Netfliksie.Ale jak jesteś zadowolony to niech Ci służy dobrze!
RE: Jakie urządzenia posiadacie? - DeadGame - 30-08-2017 Ja używam kodi na starym laptopie na którym jest postawione Lubuntu żeby YT działał płynnie Przez przeglądarkę nie da się tego oglądać (w 480p tnie) a dzięki kodi mogę odpalić YT w HD i nie tnie A do TV mam RPi 2 z osobnym adapterem WiFi i chodzi nieźle,czasem menu się przytnie ale filmy chodzą płynnie. Jak przestanie mi wystarczać to pewnie skusze się na MECOOL ale pewnie szybko się to nie stanie
|