![]() |
|
Kanały w google tv - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Android/AndroidTV (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=46) +--- Dział: Pomoc & Poradniki (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=48) +--- Wątek: Kanały w google tv (/showthread.php?tid=6338) |
Kanały w google tv - Tomek - 08-10-2025 Powoli do przodu. Przy okazji napisałeś poradnik RE: Kanały w google tv - azizi - 09-10-2025 (08-10-2025, 01:24 PM)Tomek napisał(a): Powoli do przodu. Przy okazji napisałeś poradnikDokładnie. Dziś walczyłem na żywmy organizmie to jest Chromecast 4k. Dużo czasu straciłem ale konkluzja jest taka. Na androidzie 14 nie działa wyświetlanie kanałów z KODI v21.2 ani nowym v22. Działa z wersją v20.5. Trzeba wyłączyć aktualizacje (w androidzie) aplikacji aby KODI się nie zaktualizowało same. Obecna wersja w sklepie play to 21.2. Update. Gra i buczy ![]() Wystarczy zapodać same pliki nfo i tyle. Nie trzeba generować zdjęć z plików. KODI czyta pliki NFO, wie wtedy że są to "filmy" i generuje samo zrzut ekranu. Dodajemy potem listę interaktywną tak jak wcześniej pisałem. Na liście "kanałów" w androidzie widać już pozycję KODI, ale musiałem zrobić restart aby nowa lista była widoczna. Odświeżanie listy będzie wiązało się z działaniem (tymczasowym) KODI w tle oraz ewentualnie z jakimś restartem. Nie dodaje codziennie plików więc nie jest to problemem. Zostaje ogarnięcie automatyzacji tworzenia plików NFO. RE: Kanały w google tv - harypoter - 09-10-2025 A czy dałoby się takie coś zrobić z filmami i serialami z Fanfilmu? Np. najpopularniejsze Kanały w google tv - Tomek - 10-10-2025 Nie. Bo kodi nie udostępnia takiej możliwości dla wtyczek zewnętrznych, jedynie dla zawartości biblioteki RE: Kanały w google tv - azizi - 14-10-2025 Temat ogarnięty. Może komuś się przyda bo trochę na to czasu poświęciłem ![]() W załączeniu skrypt, który tworzy pliki NFO na podstawie plików wideo. Kilka informacji: - działa pod Win11 - skrypt (dwa pliki) ma być wrzucony bezpośrednio do katalogu z plikami wideo - skrypt uruchamiamy plikiem SkryptNFO.bat, drugi plik SkryptNFO.ps1 to główny plik z kodem - kod sprawdza czy w katalogu są pliki wideo, następnie weryfikuje czy są już jakieś pliki NFO i na koniec pozwala wybrać czy chcemy utworzyć tylko nowe pliki NFO, czy też nadpisać stare. - struktura mojego pliku wideo to data i opis pliku np. 2025-01-01 Wycieczka.mkv i na podstawie takiego szablonu są wyciągane dane z nazwy pliku wideo - istotne jest aby pliki skryptu oraz NFO miały kodowanie UTF-8 (jest to automatycznie zrobione) - opisy <plot> można sobie dodawać ręcznie, bo i tak każdy plik będzie miał inny (będzie to widać czy w kodi, czy w google tv) Tak wygląda utworzony przykładowy NFO dla pliku wideo 2025-01-01 Wycieczka.mkv: Testowałem na katalogu z prawie 900 plikami, poszło bez problemu. Skrypt do pobrania By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Zamierzony efekt końcowy osiągnięty, tj na głównym ekranie google tv widać kanały z nagraniami domowymi, tak jak się to dzieje w przypadku innych aplikacji typu youtube, prime video itd. RE: Kanały w google tv - azizi - 15-10-2025 Przerobiłem skrypt na program, jeśli ktoś wolałby w taki sposób NFO generować. Funkcjonalność ta sama, jeden plik exe do uruchomienia. Wybiera się katalog i generuje NFO. Przy większej liczbie plików program może na moment się przyblokować, ale mi 900 plików ogarnął bez problemu. Wersja PL/EN automatyczna. Pod I info o szablonie pliku wideo oraz strukturze pliku NFO. Poniżej plik do pobrania By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Scr.
RE: Kanały w google tv - harypoter - 15-10-2025 Cytat:Na androidzie 14 nie działa wyświetlanie kanałów z KODI v21.2 ani nowym v22. Działa z wersją v20.5. Trzeba wyłączyć aktualizacje (w androidzie) aplikacji aby KODI się nie zaktualizowało same. Obecna wersja w sklepie play to 21.2. Ciekawe czy są świadomi tego i naprawią to w kolejnej wersji KODI RE: Kanały w google tv - azizi - 16-10-2025 (15-10-2025, 07:18 PM)harypoter napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. |