Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki.
m-TVGuide problem z EPG - Wersja do druku

+- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl)
+-- Dział: Pomoc z Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Problemy z wtyczkami (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=22)
+--- Wątek: m-TVGuide problem z EPG (/showthread.php?tid=235)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

RE: m-TVGuide problem z EPG - ten30 - 10-02-2019

możecie napisać w dwóch może trzech zdaniach jak to zrobić? może coś chrzanie

RE: m-TVGuide problem z EPG - polock - 10-02-2019

(10-02-2019, 01:23 PM)ten30 napisał(a): możecie napisać w dwóch może trzech zdaniach jak to zrobić? może coś chrzanie

Napisz krótko, bo moze się pogubiem co potrzebujesz. Listę m3u do kanałów czy epg?

m-TVGuide problem z EPG - zm1c4l - 10-02-2019

Na pewno chce listę m3u, epg na pewno ma.

Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka

RE: m-TVGuide problem z EPG - ten30 - 10-02-2019

epg mam takie By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. z naszego forum /znaczy się mam taki adres wpisany w mtvGuide w zakladce EPG/ chyba dobrze?
a lista by się przydałaSmile

jeszcze jedno, czy ja coś muszę robić z plikiem xml?

m-TVGuide problem z EPG - zm1c4l - 10-02-2019

Dziś przejrzałem listę epg z linka specialboy i polecam ustawić epg z tego linku By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. dla mtvguide, opisy, info o nadawaniu kiedy idzie program na żywo itd. Mtvguide obsługuje konta z wizji, goldvod, pilot WP (za darmo i legalnie standard kanały). 
Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka

RE: m-TVGuide problem z EPG - szejk244 - 12-02-2019

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Pomoze ktos co tu jest zle ze nie odtwaza tego kodi. Inne playery to ciagna

RE: m-TVGuide problem z EPG - satman - 13-02-2019

O ile wiem to listy planeta.pl nie sa odtwarzane w Kodi. Musisz znależć inną listę albo skorzystac z serwisów wizja, Goldvod, wp ( ok. 20 darmowych kanałów) lub weeb.tv

RE: m-TVGuide problem z EPG - Mun_dek - 14-02-2019

Ten  weebTV , goldvod czy wizjia już powoli zaczynają mnie męczyć chociaż wizja działała z tego towarzystwa najlepiej .

Chcę się przesiąść na liste m3u być może coś z tego będzie ale chciałem zapytać Was może ktoś jest bardziej obeznany w temacie , a więc 

ile jest warta taka lista m3u aktywna przez miesiąc z około 165 kanałami Polskimi + w polskich wersjach językowych , ile można by zapłacić, żeby  nie przepłacić 

Korzystałem z tych darmowych list m3u z netu, w ramach testu jak to sobie radzi , obraz i w ogóle , muszę przyznać ,że to poziom wizji , a czasami wyższy , tylko , że te darmowe m3u , to nie dla mnie bo to taka loteria jest trochę .

Już wolę zapłacić i dla tego pytam o Waszą opinie , około 165 kanałów PL , lista m3u aktywna miesiąc , ile można by zapłacić ,żeby nie przepłacić ?

Dzięki .

RE: m-TVGuide problem z EPG - MarBlo - 15-02-2019

Ciężko jednoznacznie odpowiedzieć na Twoje pytanie. Dla kogoś 10 PLN to będzie dużo, dla innego 15 EUR niewiele...
Ja, na przykład, płacę 12 EUR/m-c i uważam, ze jest okej. Mam w miarę "stabilną" telewizję z kanałami, na których mi najbardziej zależy (sportowe). Rzadko kiedy zdarzają się przerwy w nadawaniu, a jeśli są, to jest to rekompensowane przez wydłużenie ważności. No i najważniejsze - bezpośredni kontakt ze sprzedającym, który w zasadzie ogranicza się do przedłużania subskrypcji.
Zanim jednak trafiłem na tą listę, testowałem wiele innych.
Jeżeli poczytasz (poczytałeś) trochę na temat list, to jednemu m3u od konkretnego dostawcy będzie chodzić płynnie, drugiemu - nie. Ot, taki urok.

RE: m-TVGuide problem z EPG - Mun_dek - 15-02-2019

(15-02-2019, 09:05 AM)MarBlo napisał(a): Ciężko jednoznacznie odpowiedzieć na Twoje pytanie. Dla kogoś 10 PLN to będzie dużo, dla innego 15 EUR niewiele...
Ja, na przykład, płacę 12 EUR/m-c i uważam, ze jest okej. Mam w miarę "stabilną" telewizję z kanałami, na których mi najbardziej zależy (sportowe). Rzadko kiedy zdarzają się przerwy w nadawaniu, a jeśli są, to jest to rekompensowane przez wydłużenie ważności. No i najważniejsze - bezpośredni kontakt ze sprzedającym, który w zasadzie ogranicza się do przedłużania subskrypcji.
Zanim jednak trafiłem na tą listę, testowałem wiele innych.
Jeżeli poczytasz (poczytałeś) trochę na temat list, to jednemu m3u od konkretnego dostawcy będzie chodzić płynnie, drugiemu - nie. Ot, taki urok.

Taką też kwotę brałem pod uwagę 10-25 EURO tyle ,ze 25EURO to już chyba na 3m-c bym szukał . Za 10 PLN to chyba nawet oficjalnie nic się przyzwoitego raczej nie znajdzie , może jakiś podstawowy pakiet , chcą więcej to i trzeba zapłacić więcej około 50 zł/m-c .

Tak z tym też się zgadzam ,że "jednemu m3u od konkretnego dostawcy będzie chodzić płynnie, drugiemu - nie. Ot, taki urok."
taki urok , albo sprzedawca żałuje kasy na szybkie łącze , server itp. byle by kasę walić . Dlatego też myślałem wziość gdzieś na najpierw na m-c żeby zobaczyć u siebie jak to lata , a później ewentualnie na dłużej bo troszke taniej to wychodzi .
Ale chyba do tych goldów , wizjii.tv , webb.tv-ó to już nie wróce .

Dzięki za posta !