Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki.
NETFLIX KODI - Wersja do druku

+- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl)
+-- Dział: Pomoc z Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Problemy z wtyczkami (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=22)
+--- Wątek: NETFLIX KODI (/showthread.php?tid=1664)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

RE: NETFLIX KODI - jp44 - 10-10-2020

Mam problem z zalogowaniem się - za każdym razem wyskakuje komunikat o nie poprawności danych. Co robić w takim przypadku ?

RE: NETFLIX KODI - Grabek - 10-10-2020

(10-10-2020, 03:34 PM)jp44 napisał(a): Mam problem z zalogowaniem się - za każdym razem wyskakuje komunikat o nie poprawności danych. Co robić w takim przypadku ?
Sprawdź, czy po loginie nie wskakuje Ci spacja. Kiedyś ze 3 dni się z tym męczyłem.

RE: NETFLIX KODI - Tomek - 10-10-2020

(10-10-2020, 03:34 PM)jp44 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Musisz skorzystać z innej metody logowania, poprzez wygenerowanie klucza i wgranie go na swój sprzęt.

I na wszelki wypadek automatyczne tłumaczenie na PL
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

RE: NETFLIX KODI - jon1022 - 10-10-2020

(10-10-2020, 03:34 PM)jp44 napisał(a): Mam problem z zalogowaniem się - za każdym razem wyskakuje komunikat o nie poprawności danych. Co robić w takim przypadku ?
Odnośnie przycinania o którym piszesz w shoutboxie to pewnie sprzęt nie wyrabia przy 1080p. Netflix w kodim pod windowsem/linuxem korzysta tylko z softwerowego dekodowania.
Jak byś napisał jaki sprzęt,system operacyjny używasz było by prościej coś poradzić Wink

RE: NETFLIX KODI - subiceman - 17-10-2020

Dobry wieczór. Prosiłbym o pomoc w znalezieniu problemu z moją wtyczką netflixa. Bardzo często wysypuje się podczas odpalania, w różnych momentach np: przy wchodzeniu do profilu, przy wchodzeniu w daną kategorię filmową, podczas używania "szukaj" - jak już odpalę film, serial to już idzie bez problemu, ale niekiedy potrzebuję z 10 prób nim dobrnę do celu. Podaje logi z kodi:

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

[Obrazek: S49v4D9l.png]

[Obrazek: 4c0K8HIl.png]

[Obrazek: kFxpFmCl.jpg]

[Obrazek: XXywd35l.jpg]

Dziękuje za wszelkie sugestie.

RE: NETFLIX KODI - Tomek - 17-10-2020

A spróbuj w opcjach corelec (ustawienia - coreelec - sieć) ustawić Czekaj na sieć przed uruchomieniem kodi - coś mi się wydaje że sieć ci nie wstaje na czas i stąd te błędy

RE: NETFLIX KODI - subiceman - 17-10-2020

Niestety to nie pomogło. 

Nowy By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

NETFLIX KODI - Tomek - 18-10-2020

Oczywiście restart zrobiłeś? Odczekaj chwilę po uruchomieniu kodi, zanim wejdziesz. Spróbuj też w opcjach Netflix, w zaawansowanych włączyć czas wykonywania i spróbuj też opcji IPC przez HTTP.
Nie masz czasem włączonej synchronizacji statusu oglądania? To też może mieć wpływ na timeout.
Na jakim sprzęcie to masz?

RE: NETFLIX KODI - subiceman - 18-10-2020

Witam. Restart oczywiście robiłem całego urządzenia nawet, mój sprzęt to X96Max Plus S905X3 4gb/32gb. Opcję IPC przez HTTP włączyłem ale wtyczka i tak się wysypała. Gdzie znajdę opcję synchronizacji statusu oglądania? Spróbuje jeszcze ten czas wykonywania włączyć i potestować ale to dopiero późnym wieczorem. Dam znać znać jak się sprawa potoczy. Dziękuje za podpowiedzi.

NETFLIX KODI - Tomek - 18-10-2020

Jeśli nie wiesz gdzie jest ta opcja, to na pewno jej nie włączałeś.