![]() |
|
Dodawanie okładek - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Pomoc z Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Kodi dla początkujących (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Dodawanie okładek (/showthread.php?tid=1863) |
RE: Dodawanie okładek - jerzyk17 - 08-05-2019 (08-05-2019, 06:29 PM)spinacz napisał(a): gdzie sie ustawia na Pl i jak się czyści Ustawienia -> Media -> Biblioteka -> Wyczyść bibliotekę ale jeszcze musisz usunąć źródło. Ustawienia -> Media -> Biblioteka -> Wideo... Wybierasz źródło z filmami i w menu klikasz Usuń źródło Na nowo dodasz źródło (czyli folder z folderami filmów), określisz jego zawartość jako filmy i przed pierwszym skanowaniem do biblioteki ustawisz scraper na język polski. RE: Dodawanie okładek - spinacz - 08-05-2019 ok a jak usune źródło będę musiał podawać ścieżkę dla dysku w skórce bo jak pamiętam za pierwszym razem podawałem? RE: Dodawanie okładek - jerzyk17 - 08-05-2019 (08-05-2019, 07:09 PM)spinacz napisał(a): ok a jak usune źródło będę musiał podawać ścieżkę dla dysku w skórce bo jak pamiętam za pierwszym razem podawałem? Ustawienia -> Media -> Biblioteka -> Wideo... -> Dodaj źródło Dodajesz źródło filmów dla biblioteki - folder z filmami. Sam dysk może mieć zapamiętaną ścieżkę i login i hasło jeżeli to jest np. dysk sieciowy. RE: Dodawanie okładek - spinacz - 12-05-2019 Trochę się pobawiłem kodi Wszystko działa jak film jest tylko w jednym katalogu głównym i ma ta sama nazwę i podany rok i rozpoznaje okładki i info i wyświetla napisy wbudowane i wszystko odtwarza widać kodi nie lubi pod katalogów. Systemowy player androida nie ma z tym problemu Dodawanie okładek - scorpion_1982 - 12-05-2019 Pierwsze słyszę że kodi nie lubi podkatalogów. Ja u siebie mam tak Movies-> Bajki Filmy Seriale W filmach np Film 1 Film 2 itp To wszystko to katalogi z nazwa filmu np. Będę zmyślał Batman (1992) W środku okładki oraz film A okładki do wszystkich filmów przygotowuje w TMM A kodi odczytuje tylko informacje z nfo I do każdego filmu mam opis okładki itp. Programik to TinyMediaManager każdy szanujący filmowiec używający Kodi go zna. Pozdrawiam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Dodawanie okładek - spinacz - 12-05-2019 chodzi o obrazy płyt 1:1 UHD/BR(struktura katalogowa) nie pojedyncze pliki tylko z filmem gdzie masz pogrupowane tylko RE: Dodawanie okładek - LooBuuz - 03-09-2019 Jest to mój pierwszy post więc witam wszystkich serdecznie. Przechodząc od razu do rzeczy. Mam Mi box s, i chciałbym stworzyć bibliotekę filmów/seriali którą mam na dysku USB. I teraz jak wejdę w Filmy i do "Przejdź do przeglądania plików" dysk jest widoczny, natomiast jak już wejdę w "Dodaj żródło..." dysku nie widać i nie mogę stworzyć biblioteki. Jak sobie z tym poradzić ? Dodawanie okładek - bigtoy - 03-09-2019 Musisz ręcznie wprowadzić ścieżkę do folderu z filmami, adres ścieżki możesz sprawdzić w menadżerze plików np ES Explorer Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka RE: Dodawanie okładek - LooBuuz - 09-09-2019 (03-09-2019, 05:31 PM)bigtoy napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. |