![]() |
|
Problem z wtyczką pobierającą informacje z filmweb - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Pomoc z Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Problemy z wtyczkami (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=22) +--- Wątek: Problem z wtyczką pobierającą informacje z filmweb (/showthread.php?tid=2775) |
RE: Problem z wtyczką pobierającą informacje z filmweb - piernik - 12-03-2021 Też to zauważyłem np. w tytule "sok z żuka" (24-10-2020, 10:50 AM)skupi napisał(a): @piernik sprawdziłem wszystkie 3 filmy, niestety wtyczka działa poprawnie z Twoich logów wyszukiwanie filmu poprzez wtyczkę jest tylko dla filmu shrek, musisz włączyć dokładniejsze logi, i takie mi przesłać. Rozwiązałem problem. Może się przydać innym. Problemem było to, że miałem w ustawieniach biblioteki ->video ustawione, żeby korzystał ze znaczników (meta tagów) plików wideo. Stąd błędy. RE: Problem z wtyczką pobierającą informacje z filmweb - piernik - 14-03-2021 @skupi Odkryłem błąd podczas pobierania informacji z filmu LEGO® PRZYGODA Widzi film w liście ale nie pobiera danych. Pewno przez znak ®. Zapewne jest to związane też z polskimi krzaczkami. Widze, że forum źle wstawia linki. Ten znak to znak R - prawa autorskie. By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. RE: Problem z wtyczką pobierającą informacje z filmweb - skupi - 09-07-2021 (14-03-2021, 06:00 PM)piernik napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. piernik problem wciąż występuje? Przepraszam, że tak późno, ale nie miałem czasu tutaj zaglądnać, a wtyczka wciąż mi działa dobrze tylko poprawiam ustawienia, aby działały z KODI Matrix. Dzisiaj tam poprawkę. Innych zmian nie zrobiłem bo wynika, że jeszcze dobrze działa.
RE: Problem z wtyczką pobierającą informacje z filmweb - yogi_da_mis - 13-02-2022 Witam serdecznie, także bym chciał zgłosić błąd. osobiście tworzę pliki nfo do każdego filmu (kiedyś przy pomocy XBMC TOOLBOX) teraz przy pomocy TINY MEDIA MENAGER który potrafi kożystać z wtyczek zainstalowanych w KODI. Mam pobrane najnowszą wtyczkę z repozytorium kodiwpigulce. i o ile bezpośrednio w KODI wtyczka działa to już w "TMM" nie. Problem polega na tym że wyszukuje tytuły ale nie pobiera żadnych danych. Skontaktowałem się (zgłosiłem błąd) w społeczności TMM. i dostałem info że to wina wtyczki a dokładniej (cytuję): "I am no expert in writing Kodi scrapers, but when querying the TMDB collection ID, there is a syntax error in the called function, which causes the scraper to crash. I will try to mitigate this problem inside tmm, but if you know how to contact the author of this scraper, you could give him a hint, that there may be an error (which Kodi probably just suppresses) The error I get internally is: da się to jakoś naprawić?Pozdrawiam RE: Problem z wtyczką pobierającą informacje z filmweb - morlinek92 - 04-01-2024 Witam, Używałem z powodzeniem dodatku filmweb do pobierania informacji o filmach jednak ostatnio mam błąd. Nie znaleziono serwera źródłowego i rzadne informacje nie są pobierane. Wersja kodi 21 beta 1 Wersja filmweb 2.5.4 Czy coś się popsuło we wtyczce dla wszystkich czy to tylko u mnie się dzieję? Jak to naprawić? Z góry dziękuję! RE: Problem z wtyczką pobierającą informacje z filmweb - Outlander - 24-03-2024 Nie jestem w stanie przywrócić tej wtyczki do działania. Do niedawna używałem kodi 18.coś i w pewnym momencie przestała działać. Wyświetla komunikat "nie można się połączyć z serwerem zdalnym". Uznałem że to może być wina starego kodi więc zrobiłem aktualizację do 20.5 i sprawdzałem wtyczkę z oficjalnego repo (2.4.0), z tutejszego (2.4.5) i z github (też 2.4.5). Bez zmian, cały czas ten sam komunikat. RE: Problem z wtyczką pobierającą informacje z filmweb - fietko - 23-06-2024 Witam, wtyczka Filmweb nie pobiera niektórych plakatów np."The Wings of the Dove1997", "Curdled1996". Proszę o sprawdzenie czy to tylko problem występujący u mnie czy ogólny. Dziękuję. RE: Problem z wtyczką pobierającą informacje z filmweb - skupi - 28-06-2024 (23-06-2024, 04:30 PM)fietko napisał(a): Witam, Sprawdź github, poprawiłem obsadę oraz plakaty filmweb. Sprawdź czy działa, filmweb daje webp, zamieniłem tylko jpg, które kodi czyta poprawnie, więc powinno działać 2.5.5 - Poprawka: obsada Filmweb - Poprawka: plakaty Filmweb RE: Problem z wtyczką pobierającą informacje z filmweb - fietko - 28-06-2024 Oszczędziłeś mi bardzo dużo czasu. Wyszukiwałem plakaty w jpg. i dodawałem ręcznie. Poprawka działa. Serdecznie dziękuję. RE: Problem z wtyczką pobierającą informacje z filmweb - skupi - 30-06-2024 (28-06-2024, 04:43 PM)fietko napisał(a): Oszczędziłeś mi bardzo dużo czasu. Wyszukiwałem plakaty w jpg. i dodawałem ręcznie. Poprawka działa. Serdecznie dziękuję.Zawsze możesz dodać w ustawieniach, aby wtyczka szukała dodatkowo plakatów na tmdb
|