RE: Ekino-tv ( Problem z filmami) - baton2211 - 04-11-2024
Ekino-tv już śmiga na kodi
RE: Ekino-tv ( Problem z filmami) - arkady1964 - 05-11-2024
@baton2211 Dzięki
Faktycznie, poprawiona przez @tele wersja ekino-tv działa bardzo dobrze na Kodi. 
Wielkie podziękowania też dla @tele za jago nieustającą pracę.
Pozdrawiam
RE: Ekino-tv ( Problem z filmami) - likaon01 - 09-11-2024
Witam
Zainstalowałem ten dodatek i poprawiło się tylko że widać filmy ale jak próbuje załączyć jakiś film to wszystkie linki mają błąd. Sprawdziłem już z 10 tytułów i wszędzie to samo. Jest na to jakaś rada?? Lub macie inne wtyczki do filmów które działają jeszcze?? Fanfilm też już przestał działać
RE: Ekino-tv ( Problem z filmami) - Toov - 09-11-2024
(09-11-2024, 02:45 PM)likaon01 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Przeinstaluj + restart Kodi.
FanFilm działa, jest problem z Filmanem (nie pierwszy i nie ostatni).
RE: Ekino-tv ( Problem z filmami) - likaon01 - 09-11-2024
Instalowałem ta wtyczkę z dnia 2024-11-05, jedynie pokazała filmy ale linki nie działały tylko błąd. Zainstalowałem teraz ta wtyczkę z dnia 2024-11-09 gdzie wg opisu tylko poprawa kosmetyczna wyglądu ale zaczęły chodzić wreszcie linki 
Fanfilma przeinstalowałem na te poprawki z dnia 2024-11-06 i też zaczął wyszukiwać nawet linki z cda
RE: Ekino-tv ( Problem z filmami) - Toov - 09-11-2024
(09-11-2024, 05:07 PM)likaon01 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Tak, po ostatnich zmianach od @tele , wygląda u mnie odtwarzanie filmu przez dodatek eKino.tv.
Biorąc pod uwagę, że jeszcze niedawno eKino był kompletnym golasem z opcją "Szukaj", to naprawdę robi to wrażenie...
Szacunek 
RE: Ekino-tv ( Problem z filmami) - arkady1964 - 09-11-2024
@tele Całkowicie zgadzam się z @Toov.
Twoja ostatnia dostępna wersja wtyczki ekino-tv z poprawkami tj:
2024-11-09:
"- porządki w typach: widoków i mediów
- cofanie przyciskiem Wstecz nie przenosi do strony głównej, tylko do poprzedniej podstrony"
Powyżej jest to "suchy" opis od Ciebie. W najmniejszym stopniu nie oddaje on tego co zrobiłeś z tą wtyczką... Przetestowałem, jestem niesamowicie zachwycony, jest to naprawdę spektakularne. Rewelacja! Szacun!
@tele, mam pytanie, co oznacza ten wpis:
"2024-11-10*
- przyspieszenie działania wtyczki (gdzie się da), czyli tryb TURBO"
Czyżby jutro kolejna wersja?
Pozdrawiam
Edycja. Na wielu filmach obecnie w tej poprawionej wtyczce działa funkcja rozszerzonych informacji (wcześniej nie działało prawie nic). Na Android TV we wtyczce ekino-tv poprawionej przez Ciebie ze źródeł przesyłanych strumieniowo obecnie najlepiej działają np. MIX, VOA i DOOD.
RE: Ekino-tv ( Problem z filmami) - arkady1964 - 10-11-2024
@tele, już wiem, że będzie wydana wersja "Turbo" , wstępnie Ci podziękowałem, ale pragnę jeszcze raz wyrazić moją opinię na Forum o Twojej pracy nad wtyczką ekino-tv.
Efekty we wtyczce ekino-tv po Twoich poprawkach przerosły wielokrotnie moje wyobrażenia... Jest to pełnokrwista wtyczka z wieloma funkcjami... Nawet są rozszerzone informacje z TMDB działające w skórce AZ2:R, Titan MOD, Titan Vanilla i wszystkich, które mają obsługę rozszerzonych informacji. Obsługa tej wtyczki to teraz naprawdę prawdziwa przyjemność.
Tryb "Turbo" nawet gdy da minimalne przyśpieszenie, to i tak zawsze będzie przydatny. Istotne jest też, że na Android TV bez żadnego problemu działają źródła przesyłania strumieniowego z MIX, VOA i DOOD. Nie jest to mało źródeł i wtyczka obecnie śmiga super.
Osiągnięte efekty za olbrzymie... Bardzo dziękuję za Twoją pracę.
Pozdrawiam
RE: Ekino-tv ( Problem z filmami) - arkady1964 - 10-11-2024
Jest nowa wersja wtyczki ekino-tv poprawiona przez @tele tj. plugin.video.ekinotv-2.6.6_2024-11-10.zip Do pobrania:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Dzięki! @tele
Pozdrawiam
Edycja. Szybki test.
Wtyczka działa na Android TV jakby trochę lepiej, od poprzedniej wersji. 
Jednak 3 uwagi.
1. Po instalacji wskazany jest restart Kodi.
2. Warto używać przycisku wstecz, jak jest info "Czekać" i nic się nie dzieje. Z reguły to działa i się odwiesza.
3. Może najważniejsze, pomimo, że miałem wcześniej aktywny w systemie dodatek ResolveURL Repository musiałem jeszcze raz go zainstalować, aby mi wtyczka działała:
Ustawienia > Dodatki > Moje dodatki > Wszystkie > ResolveURL Repository > WYBIERZ WERSJĘ > zawsze najwyższą, ale tu akurat są takie same w wysokości więc np. FanFilm repo Wersja 1.0.0
Nie wiem dlaczego tak się stało, że ten dodatek przestał być aktywny i musiałem go ponownie instalować, ale tak było. Po instalacji wtyczka zaczęła działać prawidłowo.
RE: Ekino-tv ( Problem z filmami) - tele - 10-11-2024
(10-11-2024, 07:25 PM)arkady1964 napisał(a): 2. Warto używać przycisku wstecz, jak jest info "Czekać" i nic się nie dzieje. Z reguły to działa i się odwiesza.
Potrzebuję informacji w jakich okolicznościach to się dzieje, abym mógł przygotować poprawkę.
To może być efekt uboczny po włączeniu tzw. "turbo" w niektórych sytuacjach, ale jak będę wiedział w jakich okolicznościach to się pojawia, to przygotuje fixa. Ja podczas testów nie mogłem trafić na to, choć się tego spodziewałem.
Jeśli ktoś inny tego doświadczy, to proszę napisać.
Edit:
Prawdopodobnie zlokalizowałem już miejsce problemu, ale być może jest jeszcze jakieś - także jak coś, proszę śmiało pisać.
|