Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki.
Launcher Manager-wyłącz domyślny launchera na tv boxie - Wersja do druku

+- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl)
+-- Dział: Android/AndroidTV (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=46)
+--- Dział: Aplikacje (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=47)
+--- Wątek: Launcher Manager-wyłącz domyślny launchera na tv boxie (/showthread.php?tid=3506)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Launcher Manager-wyłącz domyślny launchera na tv boxie - bigdamian - 09-10-2023

Posiadam canal+ box z zainstalowanym wolf launcher to do opcji launchera wchodzę przez dłuższe przyciśnięcie na pilocie przycisku tzw. ok.

RE: Launcher Manager-wyłącz domyślny launchera na tv boxie - Waldeusz - 10-10-2023

(09-10-2023, 07:26 PM)bigdamian napisał(a): Posiadam canal+ box z zainstalowanym wolf launcher to do opcji launchera wchodzę przez dłuższe przyciśnięcie na pilocie przycisku tzw. ok.
no niestety u mnie to nie działa Sad

Problem z brakiem pogodynki na ekranie głównym rozwiązany - pomogło dopisanie na sztywno(!) lokalizacji użytkownika (po skasowaniu tego wpisu pogodynka z ekranu głównego znikała).

Pozostaje kwestia wywołania grupy Ulubione (Favorites)
Podpowiedzcie proszę jakie Menu mam wywoływać, gdzie go szukać (poza Ustawieniami głównymi, Ustawieniami Ekranu głównego i Ustawieniami sieci innych Ustawień nie widzę)

@Matheusz - może jakaś fotka tego Menu, sprawdź proszę pod jaką akcję masz zmapowany klawisz (co ma wywoływać).

Z góry wielkie dzięki.

RE: Launcher Manager-wyłącz domyślny launchera na tv boxie - Matheusz - 10-10-2023

@Waldeusz już Ci napisałem. Ma wywoływać akcję MENU.
[Obrazek: m2J76F0l.jpg]

RE: Launcher Manager-wyłącz domyślny launchera na tv boxie - Waldeusz - 10-10-2023

Przycisk zmapowany
[Obrazek: Q3rlrZL.jpg]
po naciśnięciu (długim) brak reakcji, Menu nie wyświetla się Sad
Zmapowałem go też na pojedyncze naciśnięcie - również bez sukcesu.
Zmapowanie tego przycisku na wywołanie Aplikacji (np. CDA) działa poprawnie!
Jakieś pomysły?

RE: Launcher Manager-wyłącz domyślny launchera na tv boxie - Waldeusz - 11-10-2023

Problem grupy Ulubione (Favorites) rozwiązany Smile
Co prawda "niezgodnie ze sztuką" ale ponoć każda droga prowadzi do... celu
Podpiąłem do USB klawiaturę i skorzystałem z Windowsowego klawisza Menu - zadziałało.
Utworzyłem grupę Ulubione i pododawałem do niej co trzeba, poukrywałem w innych grupach co zbędne - jest dobrze!

RE: Launcher Manager-wyłącz domyślny launchera na tv boxie - sancho99 - 11-10-2023

jak zrobić skrót na pulpit ( ekran startowy) wyszukiwanie kanałów dvbt2 mam Wolfa i actiwity launcher
jak połaczyć się z boxem zeby wrzucać pliki z kompa na play box2.

RE: Launcher Manager-wyłącz domyślny launchera na tv boxie - Waldeusz - 11-10-2023

(11-10-2023, 08:28 AM)sancho99 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.&pid=38601#pid38601
@kokoko-eurospoko w poście #110 napisał Cyt:

"FYI grubo po czasie ale można to robić w prostszy sposób. Zainstaluj ze sklepu play launcher android tv home, nie uruchomi się ale po jego instalacji działa tworzenie skrótów z activity launchera.
Można praktycznie wszystko wyciągnąć co przydatne. Odświeżenie, powiadomienia, skanowanie naziemnej, sortowanie:"

spróbuj

RE: Launcher Manager-wyłącz domyślny launchera na tv boxie - sancho99 - 11-10-2023

(11-10-2023, 09:25 AM)Dzięki Waldeusz napisał(a): Zainstaluj ze sklepu play launcher android tv home, nie uruchomi się ale po jego instalacji działa tworzenie skrótów z activity launchera.
Można praktycznie wszystko wyciągnąć co przydatne. Odświeżenie, powiadomienia, skanowanie naziemnej, sortowanie:"

Wszystko działa na Wolf

RE: Launcher Manager-wyłącz domyślny launchera na tv boxie - sancho99 - 12-10-2023

w jakie ustawienia trzeba wejść aby zrobić żywsze kolory w Play now 2
Czy Play v2 ma aktualizacje do android 10?

czy da rade wgrać nowy soft z Dv8988 do Play v2
DV8988 ma android 11

11.6.87
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Kompilacja z 2.08.2023
Poprawki google czerwiec
Skanowanie tunera naprawione

Aktualizacja systemu z pliku zip z systemowego UPDATER
Czas aktualizacji ok. 10 minut i Reboot
Pierwsze minuty pracy sprzęt trochę przymula

RE: Launcher Manager-wyłącz domyślny launchera na tv boxie - Waldeusz - 15-10-2023

Witam,
chciałbym wywoływać klawiszem REC aplikację telewizji HDTV.
Podmapowałem klawisz jak poniżej:
[Obrazek: ThphfoY.jpg]
aplikacja się wywołuje, ale...
po naciśnięciu klawisza REC pojawia się na ekranie i przez dłuższy czas(!) nie znika napis "Żadne urządzenie rejestrujące".
Nawet po wyjściu z HDTV napis jeszcze długo pozostaje.
Jest to dość uciążliwe - miał ktoś już taki problem? Wiecie jak sobie z nim poradzić?