Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki.
Co teraz słuchasz? - Wersja do druku

+- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl)
+-- Dział: Luźno (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=38)
+--- Dział: Off topic (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=39)
+--- Wątek: Co teraz słuchasz? (/showthread.php?tid=3741)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33

RE: Co teraz słuchasz? - se7en - 13-02-2023

Ta banda skończyła się z odejściem Wildera. No, ULTRA jeszcze coś warta, ale tam widać resztki twórczości AW.
Później to tylko melodyjki warte co najwyżej, jako umilacz jazdy do wind w budynkach powyżej 40 pięter.

opinia prywatna

RE: Co teraz słuchasz? - redhunter - 16-02-2023

Ja też oczywiście wolę ich wcześniejsze albumy. Nigdy jednak nie napisałbym o nich ,, ta banda'' bo mam dla nich ogromny szacunek za ich ponadprzeciętny dorobek muzyczny.
A zresztą pokaż mi zespół który jest na światowym rynku już ponad 40 lat i wydaje teraz albumy lepsze niż w pierwszej dekadzie ich twórczości. Chyba łatwo nie będzie.
A teraz coś zupełnie z innej beczki. Jak ktoś trawi taki rodzaj elektroniki to Smilk zawsze daje ją opakowaną w rewelacyjną realizację.

RE: Co terz słuchasz? - bigdamian - 16-02-2023

Minami - Pustka (Official Music Video)
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

RE: Co teraz słuchasz? - redhunter - 18-02-2023

Wczoraj ukazał się świetny album, bardzo dobrej wytwórni Verve z najlepszymi kawałkami Niny Simone.
Great Women Of Song: Nina Simone.
I właśnie słucham m.in. takiego kawałka:

RE: Co terz słuchasz? - bigdamian - 18-02-2023

Shape of You (箏/Koto cover) - Ed Sheeran - TRiECHOES feat. DJ SHOTA)

RE: Co teraz słuchasz? - redhunter - 19-02-2023

Ten kawałek mnie wzrusza zawsze:

Co teraz słuchasz? - bigdamian - 20-02-2023

redhunter nie moje klimaty, lecz to co on śpiewa to oczywisty fakt.
Xindl X, Mirka Miškechová - Cudzinka v tvojej zemi

RE: Co teraz słuchasz? - redhunter - 20-02-2023

No i o to chodzi, żebyśmy tutaj najróżniejsze gatunki i nasze jakże różne upodobania muzyczne wrzucali.
Z Xindlem X ostatnio oglądałem wywiad u Karla Śipa w programie Vśechnoparty.
Oczywiście znam jego muzykę. W aucie słucham tylko czeskiego radia lub płyt. Najczęściej radia Impuls.
Kawałek który wrzuciłeś bardzo lubię.
Jest mi też bliski ponieważ podobnie jak w tym teledysku i my u siebie jesteśmy w podobnje sytuacji. Olza dzieli nam Cieszyn na dwa kraje. Na Cieszyn i Ceśky Teśin. Jak wprowadzono w czasie pandemi zakaz przemieszczania się za granicę, to na naszym brzegu pojawił się napis "Stýská se mi po tobě, Čechu" ( tęsknię za Tobą Czechu) a po czeskiej stronie I ja za Tobą Polaku.

RE: Co teraz słuchasz? - redhunter - 24-02-2023

To może jeszcze dwa piękne słowackie głosy:

RE: Co teraz słuchasz? - bigdamian - 25-02-2023

Bushido feat. Karel Gott - Für immer jung