![]() |
|
Ekino-tv ( Problem z filmami) - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Pomoc z Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Problemy z wtyczkami (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=22) +--- Wątek: Ekino-tv ( Problem z filmami) (/showthread.php?tid=5888) |
RE: Ekino-tv ( Problem z filmami) - arkady1964 - 11-11-2024 @tele, to co opisałem po szybkim teście nie stanowi dla mnie żadnego problemu, zresztą wystarczy wcisnąć przycisk wstecz na pilocie i jest tak samo jak po wciśnięciu OK. Być może to występuje tylko u mnie, poniżej przykład kiedy to się dzieje: Klikam na link (który ostatecznie nie działa), wyskakuje komunikat Błąd resolvera URL resolver ERROR: [Video not Found], wciskam OK, następnie komunikat "Proszę czekać..." i wirujące kółko, tak bez końca (coś podobnego do zawieszenia). Dopiero, gdy na pilocie od Android TV nacisnę przycisk wstecz, to definitywnie zakończę sytuację podobną do zawieszenia i jest powrót do menu. Zaznaczam, że nie dzieje się to zawsze, ale sporadycznie. Najczęściej, gdy wyświetla się ten sam komunikat Błąd resolvera URL resolver ERROR: [Video not Found], wciśnięcie OK i błyskawiczny powrót do menu (nie muszę wciskać wstecz na pilocie od Android TV). Zaznaczam, że gdy link działa wyświetla się krótko komunikat "Proszę czekać..." i wirujące kółko, i dość szybkie przejście do filmu. Przetestowałem tę wtyczkę dokładnie i dla mnie działa ona dobrze (lepiej jak ostatnia) , ale może inni użytkownicy mają jakieś uwagi do działania wtyczki ekino-tv, to ich opinie mogą być przydatne i przyczynić się do dalszego rozwoju wtyczki.@tele jeszcze raz wielkie dzięki za Twoją pracę. Są duże efekty tej pracy... Dopiero teraz zauważyłem, że jest nowa wersja z 2024-11-11 ( plugin.video.ekinotv-2.6.6_2024-11-11.zip) z fixem na nieskończony napis "Proszę czekać..." i wirujące kółko, gdy źródło nie działa. Biorę się za testowanie... Pozdrawiam RE: Ekino-tv ( Problem z filmami) - arkady1964 - 11-11-2024 @tele, fix (naprawa) we wtyczce ekino-tv działa, sprawdzone dokładnie. Nie ma żadnego problemu "Czekaj" - "Proszę czekać...", ani razu w tej nowej wersji z 2024-11-11 nie wystąpiła taka sytuacja. Widok Tri-Panel działa i inne też działają, informacje oraz rozszerzone informacje działają... Wszystko działa w ostatniej poprawionej wersji tj. plugin.video.ekinotv-2.6.6_2024-11-11.zip: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Jest OK! Dzięki!Pozdrawiam RE: Ekino-tv ( Problem z filmami) - tele - 11-11-2024 (10-11-2024, 07:25 PM)arkady1964 napisał(a): 3. Może najważniejsze, pomimo, że miałem wcześniej aktywny w systemie dodatek ResolveURL Repository musiałem jeszcze raz go zainstalować, aby mi wtyczka działała: Wczoraj spotkało mnie chyba to samo. Po analizie faktów winowajcą może być FanFilm. Nie wiem jak było u Ciebie, ale u mnie w pewnym momencie FF poinformował, że proponuje zainstalować nowsza wersję Resolvera. Zgodziłem się, ale musiałem po tej instalacji uruchomić ponownie Kodi. Po uruchomieniu wszedłem najpierw we wtyczkę ekino I wyskoczył błąd, że nie uruchomiono Resolvera. Drugi próba uruchomienia również bez skutku. Wtedy skojarzyłem fakt i uruchomiłem FF. Od tego momentu mogłem już uruchomić wtyczkę ekino. Po zajrzeniu w kod FF okazało się, że na czas aktualacji Resolvera FF wyłącza go, ale nie włącza go zaraz po aktualizacji, tylko dopiero po uruchomieniu FF. Spróbuję to poprawić w kolejnej aktualizacji. Ciekawe czy taki sam ciąg wydarzeń był u @arkady1964 RE: Ekino-tv ( Problem z filmami) - arkady1964 - 11-11-2024 Miałem dokładnie to samo tj. FF poinformował, że proponuje zainstalować nowszą wersję Resolvera. Zrobiłem to, ale musiałem po tej instalacji uruchomić ponownie Kodi. Po uruchomieniu wszedłem najpierw we wtyczkę ekino-tv, następnie wyskoczył błąd, że nie uruchomiono Resolvera, kilka kolejnych prób również bez skutku... Nie wiedziałem co jest, ale zainstalowałem dodatek ręcznie tzn. Ustawienia > Dodatki > Moje dodatki > Wszystkie > Resolve i po tym wtyczka ekino-tv zaczęła działać. @tele, to jest przyczyna, doszedłeś do tego. ![]() Pisałem o tym wcześniej, ale nie wiedziałem dlaczego tak się stało, że ten dodatek przestał być aktywny i musiałem go ponownie instalować, jednak tak było. Po instalacji Resolvera wtyczka zaczęła działać prawidłowo... Fajnie by było, gdybyś zrobił poprawkę, która naprawi ten problem. Pozdrawiam RE: Ekino-tv ( Problem z filmami) - arkady1964 - 12-11-2024 @tele Skupiłem się na dłuższym testowaniu wtyczki ekino-tv. No cóż, po tym mogę pisać tylko w samych superlatywach o efektach Twojej pracy. Dosłownie wszystkie nowe funkcje działają i jest jeszcze jedna istotna zaleta o której nie wspomniałem tj. duża szybkość działania. Natomiast ten problem, o którym pisałeś w czasie tych testów nie wystąpił, co nie znaczy, że go nie ma (może nie wystąpiły warunki, które go powodują). Pozdrawiam RE: Ekino-tv ( Problem z filmami) - tele - 12-11-2024 (29-10-2024, 06:11 PM)Justyna0722 napisał(a):(27-10-2024, 03:04 PM)tele napisał(a): @Justyna0722Ja nie do końca kumam co ja robię z tymi wtyczkami i jaką miałam, ale ta która działała i która ruszyła wczoraj ponownie to była ze strony ekino podana jako instrukcja zainstalowania Kodi w telewizorze krok po kroku. Na niej miałam zalogowane i kilka lat bez problemu wszystko hulało. Napisałaś, że stara wtyczka odpaliła - ale czy można w niej się także logować? Jeśli tak, to czy masz jeszcze gdzieś wersję instalacyjną tej wtyczki? RE: Ekino-tv ( Problem z filmami) - szopns - 12-11-2024 W tej wtyczce ze strony ekino loguje się wpisując sześcio cyfrowy kod który się generuje na stronie ekino. Trzeba mieć konto premium, bo dopiero wtedy jest to możliwe. Instalator wysłałem priv. RE: Ekino-tv ( Problem z filmami) - Jmno - 13-11-2024 Mam pytanie nigdy nie korzystam z tej wtyczki ale wszedłem na stronę i czy te materiały są z hostingów tak jak na ff np xt7 itp czy bardziej na wymianie plikow to działa? RE: Ekino-tv ( Problem z filmami) - arkady1964 - 13-11-2024 (13-11-2024, 03:55 AM)Jmno napisał(a): Mam pytanie nigdy nie korzystam z tej wtyczki ale wszedłem na stronę i czy te materiały są z hostingów tak jak na ff np xt7 itp czy bardziej na wymianie plikow to działa? W moim przekonaniu w tej wtyczce wszystko jest w 100% od strony odbiorcy oparte na odbiorze strumieniowym i nie udostępnia on żadnych plików. Czyli wtyczka nie opiera się na torrentach gdzie następuje wymiana plików i użytkownik tej wtyczki nie jest klientem sieci torrent. Jest to moje zdanie, ale w związku z tym, że jest to bardzo istotne proszę o potwierdzenie @tele, który wskrzesił tę wtyczkę do życia oraz dodał dużo funkcji bardzo ułatwiających i uprzyjemniających obsługę. Pytanie retoryczne... @tele , czy jest tak jak napisałem? Pozdrawiam RE: Ekino-tv ( Problem z filmami) - tele - 13-11-2024 Tak, to zwykły scraper strony internetowej ekino. |