![]() |
|
Ambilight na zwykłym boxie... [Coreelec] - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Dyskusja ogólna (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Poradniki z kodiwpigulce.pl (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: Ambilight na zwykłym boxie... [Coreelec] (/showthread.php?tid=2162) |
RE: Ambilight na zwykłym boxie... [Coreelec] - Amfidiusz - 27-06-2020 Po aktualizacji Coreelec do wersji 9.2.3 Hyperion przestał się wyłączać razem z boksem. Przed aktualizacją po wyłączeniu z pilota podświetlenie też się wyłączało. Teraz będzie świecić nawet całą noc. Dopiero gdy odłączę zasilanie, to podświetlenie się wyłącza. W ustawieniach w przeglądarce nie widzę chyba opcji do tego. Próbowałem aktualizować Hyperiona w dodatkach, ale nic to nie dało. Mogę zrobić coś jeszcze? RE: Ambilight na zwykłym boxie... [Coreelec] - Tomek - 09-08-2020 W najnowszym hyperion.ng parametr black powoduje że dalej mi się palą lampki, z pomocą przychodzą tu ustawienia jasności (50 - to 50% w ustawieniach - można sobie samemu dopasować): hyp_on.sh: hyp_off.sh: A więc analogicznie: Crontab: A skrypt wygląda tak: (27-06-2020, 08:47 AM)Amfidiusz napisał(a): Po aktualizacji Coreelec do wersji 9.2.3 Hyperion przestał się wyłączać razem z boksem. Przed aktualizacją po wyłączeniu z pilota podświetlenie też się wyłączało. Teraz będzie świecić nawet całą noc. Dopiero gdy odłączę zasilanie, to podświetlenie się wyłącza. W ustawieniach w przeglądarce nie widzę chyba opcji do tego. Próbowałem aktualizować Hyperiona w dodatkach, ale nic to nie dało. Mogę zrobić coś jeszcze?Sorki - dopiero teraz zauważyłem - u mnie się wyłącza bez problemu - ale na forum coreelec był temat - ponoć mają poprawić... RE: Ambilight na zwykłym boxie... [Coreelec] - andrkac - 09-12-2020 Zmieniłem właśnie boblight na hyperion (boblight nie radzi sobie z czarnymi pasami w materiałach video, więc prawie go nie używałem) i działa ślicznie. Jakby ktoś potrzebował, to jest fajny skrypt, który automatyzuje instalację na libreelec - ja mam na amd64 - zainstalowało się i ruszyło z kopyta, kilka chwil konfiguracji i działa jak złoto. By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Przy okazji: Jak odpaliłem to padło pytanie z sali (tzn z rodziny ) - czy to może świecić do taktu muzyki?
RE: Ambilight na zwykłym boxie... [Coreelec] - szefo78 - 18-12-2020 Zainstalowałem hyperiona(alpha9) ( libreelec ) na raspbery pi 3b+ ustawiłem LEDy ale brak efektu świecą tylko niektóre diody brak reakcji czy to wina gpio jestem zielony -proszę o pomoc czy jest opcja sprawdzenia wyjść z rpi temat się wyjaśnił - pierwszy pasek led NOK -majfriendy zawalił - jest ok RE: Ambilight na zwykłym boxie... [Coreelec] - oczkopl7 - 06-01-2021 Witam Panowie. Czy stawiając to na normalnym android TV z zewnętrzna apka Kodi, diody będą działały ze stream Netflix odpalanymi właśnie przez Kodi a nie natywna aplikacja? Bo z natywna to wiem ze nie zadziała. Drugie pytanie czy standardowa aplikacja YouTube działa z Diodami na Android TV ? RE: Ambilight na zwykłym boxie... [Coreelec] - mjw - 06-01-2021 Nie zadziała nic co ma blokady DRM. Więc wtyczka z Netflixem też nie zadziała. Standardowa aplikacja YouTube też mi nie działała ale Smart Youtube TV działał. RE: Ambilight na zwykłym boxie... [Coreelec] - oczkopl7 - 06-01-2021 (06-01-2021, 12:04 PM)mjw napisał(a): Nie zadziała nic co ma blokady DRM. Więc wtyczka z Netflixem też nie zadziała. Standardowa aplikacja YouTube też mi nie działała ale Smart Youtube TV działał. Dziekuje za konkretna odpowiedz. W takim razie pozostaje jednak kupić telewizor Philipsa. RE: Ambilight na zwykłym boxie... [Coreelec] - mjw - 06-01-2021 Albo boxa, na który wgrasz CoreELEC. Mam Philipsa z ambi i mam boxa z tym zestawem. Chiński wynalazek nie odstaje od Philipsa.
Ambilight na zwykłym boxie... [Coreelec] - Tomek - 06-01-2021 Ja brałem ostatnio ten (w starym spaliły się diody, a z kuponami wyszło 60zł) By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Śmiga lepiej niż ten pierwotnie opisany RE: Ambilight na zwykłym boxie... [Coreelec] - mjw - 13-01-2021 Fajne wideo do testu ambilight: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. |