Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki.
FanFilm – oficjalny wątek - Wersja do druku

+- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl)
+-- Dział: Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=31)
+--- Dział: Zmodyfikowałem wtyczkę (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=71)
+--- Wątek: FanFilm – oficjalny wątek (/showthread.php?tid=6229)

RE: FanFilm – oficjalny wątek - Piotr.W - 14-05-2026

(14-05-2026, 02:23 PM)Tomek napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

PS Myślałem, że może VPN blokuje, ale bez VPNa mam te same wyniki wyszukiwania.

[Obrazek: EttDk6yl.png]

RE: FanFilm – oficjalny wątek - Tomek - 14-05-2026

Włącz logi programisty - bez tego nie wiele widzę. Poza tym - masz jakiś poważny błąd z ffitem - zajmiemy się nim

RE: FanFilm – oficjalny wątek - Tomek - 17-05-2026

W repozytorium stable wersja 2026.05.13.0:
--scrapery--
  • ulepszenia scrapera netmirror - wymaga ciasteczek i zalogowania się na stronie. (tylko k22)
  • ulepszenia external - Netflix
  • fix rapideo/nopremium/twojlimit
  • usunięcie kinoteka.cc - strona padła

W repozytorium beta wersja 2026.05.17.0:
--scrapery--
  • fix cda premium
  • fix cda
  • fix netmirror - lepsze wykrywanie seriali
  • nowe scraper EN: DahmerMovies, MultiVid, VidEasy
  • fix rapideo/nopremium/twojlimit
  • ogólne poprawki w scraperach
--core--
  • fix IMDb
  • fix wykrywania bazy danych

RE: FanFilm – oficjalny wątek - LukasS - 17-05-2026

Jesli ktoś przypadkiem jak ja używa kodi na win 10 , dajcie znać czy tez musiscie wyłączać co chwila real time protection w w Windows Defenderze. Dlaczego... bo od paru dni blokuje uruchamianie większości źródeł , między innymi z filmana.

Próbuję znaleźć na to jakieś obejście, ale na chwilę obecną jedynie co - to po prostu muszę ręcznie wyłączać defendera.

RE: FanFilm – oficjalny wątek - jorg35 - 17-05-2026

(17-05-2026, 01:07 PM)LukasS napisał(a): Jesli ktoś przypadkiem jak ja używa kodi na win 10 , dajcie znać czy tez musiscie wyłączać co chwila real time protection w w Windows Defenderze. Dlaczego... bo od paru dni blokuje uruchamianie większości źródeł , między innymi z filmana.

Próbuję znaleźć na to jakieś obejście, ale na chwilę obecną jedynie co - to po prostu muszę ręcznie wyłączać defendera.
Ależ jest obejście,po prostu wywalić ten badziewny antywirus. Wink

FanFilm – oficjalny wątek - Tomek - 18-05-2026

Na to że jakiś serwis zawiera jakieś linki do jakiś źródeł które gdzieś po drodze mogą mieć jakieś wywołania, połączenia z czymś co jakiś program na jakimś systemie traktuje jako jakieś zagrożenie.... Na to nie mamy wpływu. Ale jakbyś pokazał jakiekolwiek logi to może któryś z dev który używa windows by się temu przyjrzał.

RE: FanFilm – oficjalny wątek - fightern - 19-05-2026

Witam. Wpisuje adres serwera fanfilm i port w przegląrce i ładuje się strona fanfilm, ale jednocześcnie pojawia się komunikat "Błąd odczytu".. I nie mogę nic zobaczyć w zakładce "hasła". Adres IP i port podaje poprawny. Ale ciasteczka wysyłają się poprawnie.

RE: FanFilm – oficjalny wątek - Tomek - 19-05-2026

Przyjrzymy się.
Będzie poprawka.

W repozytorium beta wersja 2026.05.17.1:
--core--
  • fix zakłądki hasła serwera
  • fix datetime

RE: FanFilm – oficjalny wątek - fightern - 19-05-2026

(19-05-2026, 04:02 PM)Tomek napisał(a): Przyjrzymy się.
Będzie poprawka.

W repozytorium beta wersja 2026.05.17.1:
--core--
  • fix zakłądki hasła serwera
  • fix datetime
Nadal to samo na najnowszej becie "Błąd odczytu". Wczesniej korzystałem z najnowszej wersji stabilnej i jeszcze dzisiaj wszystko działało jak wszedzlem na serwer z przeglądarki po godzinie 11:00. Godzinę później zaczął wyświetlać się ten błąd "Błąd odczytu". Zaznaczam, że w ustawieniach nic nie zmieniałem...W ustawieniach fanfilm wyczyściłem ustawienia tych serwisów na które miałem wprowadzone ciasteczka, ale nawet to nie pomogło... Natomiast jeśli chodzi o wysyłanie ciasteczek to wszystko przebiega bez problemu... A i czyściłem też dane przeglądarki, żeby nie było...

OOO teraz zaczęło działać... Ja nic nie zmieniałem....Dziwna sprawa, że to działa w sposób losowy....

Kolejna sprawa... Wysłałem ciasteczka do ekino-tv.pl, a ciasteczko pojawiło się w zakładce ekino.ws... A tam gdzie jest napis ekino-tv.pl, nadal jest pusto...(brak ciasteczek)

A co do filmana wysyła się jedynie ciastko cloudflare...Pozostałe ciastkeczka się nie wysyłają (bądź serwis ich nie ma ?)...

RE: FanFilm – oficjalny wątek - Tomek - 19-05-2026

Zaczęło działać bo zrestarowałeś kodi - i się serwer przeładował. Samo przeinstalowanie FF nie da za wiele bo proces siedzi w tle.
Co do ekino - jest to lekko mylące ale ciężkie do naprawy. Skrypt od ciasteczek wykrywa sam z której domeny wysyłałeś i zapisuje w ogólny setting w ustawieniach, gdzie nie ma rozróżnienia na to czy to ekino-tv.pl czy ekino.ws - to jest zapisywane w ustawieniach w Host
[Obrazek: SXcN72yl.png]

Skrypt serwera (czyli to co widzisz w przeglądarce) odczytuje tylko settingi Kodi (ale pokazuje obie strony) - zapiszę i gdzieś to ogarniemy kiedyś).
Dokładnie to samo jest z netmirror - jesteśmy przygotowani na obie domeny które w tym miesiącu działają.

Natomiast na chwilę obecną do korzystania z ekino nie są potrzebne ciasteczka - to zabezpieczenie bo próbowali jakieś 203 tygodnie temu to wprowadzić. Na razie trzymamy jakby temat powrócił.

Filman - wysyła prawidłowo ciasteczka - pod warunkiem że się zalogowałeś - jeśli nie - prześlij mi na PW logi, z włączonymi logami programisty (zakładka konserwacja w ustawieniach) - oczywiście po wysłaniu ciasteczek. Natomiast - przy korzystaniu z współdzielonych kont serwis filman może odrzucać wysłanie ciasteczek.