![]() |
|
FanFilm – oficjalny wątek - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=31) +--- Dział: Zmodyfikowałem wtyczkę (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=71) +--- Wątek: FanFilm – oficjalny wątek (/showthread.php?tid=6229) Strony:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
|
RE: FanFilm Beta - manieKMP - 01-08-2025 Tak zbiorczo "polecę". ![]() 1. Trafiło mi się na "błęda", którego "wężu" zwrócił. Log: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Wychodzi, że jest on dość specyficzny, ponieważ wywołałem go sprawdzając czy da się wrócić z okna listy źródeł, do listy tytułów z pomocą dotykowego "ficzeru" domyślnej skórki Estuary, która obsługuje dotyk, a lewy-górny róg działa jak "Back", choć żadnego przycisku nie widać (oczywście jeśli nie włączy się w skórce trybu dotykowego, wtedy pojawia się "szczałka" ).Po krótkim bezskutecznym "macanku" ekranu uznałem, że wykorzystam przytrzymanie palca na ekranie, co cofnęło mnie do listy tytułów... Błąd najwyraźniej pojawia się tylko w takim przypadku (przytrzymanie palca, by wymusić powrót do poprzedniego okna/panelu) i najwyraźniej tylko dla tytułów, ktróre nie zwracają żadnych źródeł (choć po prawej podaje "Źródło: 1/0" ).Tytuł, na którym to się zadziało (błąd Pythona w logu), to "Popeye the slayer man". Jeśli tytuł ma żródła (przykład: "Rytuał") i przytrzyma się palec na oknie z listą żródeł (np. na okładce po prawej), powrót do listy tytułów wyświetla menu kontestowe z "Odtwarzaj wprost" i "Odtwarzaj przez InputStream", tak jakby właśnie, któraś pozycja/żródło było wybrane. Zastanawiam się czy to fajne customowe okno źródeł nie powinno pokazywać pozycji folderu nadrzędnego, choćby tylko dla urządzeń dotykowych (opcja do włączenia w ustawieniach lub w const.py?). 2. Zastanawiam się czy jeśli dodatek ma opcję/możliwość użycia ISA, (w FF jest Uźywaj InputStream Adaptive do odtwarzania linków m3u8), to czy nie powinien mieć jej w zależnościach instalowanej z automatu, "profilaktycznie". Ewentualnie, przy włączeniu opcji w ustawieniach, czy FF nie powinien informować o potrzebie instalacji tej wtyczki, jeśli nie jest ona jeszcze zainstalowana, np. wymuszona przez inną wtyczkę. Aktualnie jest tak, że instalacja bety z repo, na "dziewiczym" profilu Kodi, nic "nie mówi". ISA oczywiście jest w zależnościach opcjonalna (nie istaluje się z resztą normalnie wymaganych), ale w sytuacji kiedy użytkownik po prostu "przeklika się" przez proces instalacji, nie zwracając uwagi co mu lista zależności w oknie pisze, to włączenie w ustawieniach opcji użycia ISA, będzie/jest "pustą" opcją. Chyba że to zamierzone, a ISA ma być dla bardziej "wtajemniczonych" (bo ona sama potrafi robić problemy) ![]() 3. Domyślam się, że opcja Pokazuj dodatkowe informacje o źródle jest "aktualnie" powiązana ze źródłami premium. Ciekaw jestem czy jest może w planie rozszerzenie jej np. o takiego filmana, gdzie w wersji webowej, podawałoby kiedy dane żródło zostało dodane (da się dzięki temu określać czy dane źródło jest już martwe), a dla filman api, które źródła to m3u8/mp4. Aktualnie nie ma żadnej różnicy w wyświetlanych listach źródeł, z i bez tej opcji. 4. No i na koniec. Bazowa skórka już chyba nie jest i nie będzie wzbogacana o "umilacze". Nie ma ona również opcji pokazywania roku produkcji przy tytułach. Beta takiej opcji, dla tego "rodzynka", też nie posiada ani w ocjach, ani w const.py (chbya że randka z "okulistyczką" mnie czeka ).Możnaby dodać pokazywanie roku przy tytułach filmów i seriali, choćby w const.py? RE: FanFilm Beta - pcela - 01-08-2025 Niestety wywala error już na etapie wyszukiwania, aczkolwiek pod sam koniec. Log: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Urządzenie: Nokia Box 8010. FanFilm Beta - Tomek - 01-08-2025 @manieKMP Ad. 1 - Już naprawione - będzie w kolejnej wersji sprawdzimy, aczkolwiek specyficzny błąd. Te cofania mogą być jednoczesnym wywołaniem CM a następnie esc. Dlatego dotykowe są złe ![]() Ad. 2 - nie możemy wymusić instalacji ISA bo nie na wszystkich systemach jest to możliwe z poziomu kodi (Linux ma tę instalacje jedynie przez menedżera pakietów i przez kodi nie da się wymusić). Ale mamy już wprowadzone że ISA Helper bardziej pomaga, trochę więcej informuje - będzie w kolejnej aktualizacji. Ad. 3 - Sama opcja o pokazywaniu dodatkowych informacji na pokazywać język, format pliku, format dźwięku. Nie chcemy tak nic innego wrzucać bo miejsca jest niewiele. Jest jeszcze druga linia - pokazuj nazwę pliku i może tu w przypadku filmana można by coś dodać - ale z tego co kojarzę to w FilmanAPi pokazuje tam czy plik jest m3u czy mp4. Na razie i tak filman cos nie działa w (nie u nas, globalnie) - jak wstanie zobaczymy co się tam da dodać. [color=#C10300] będzie w kolejnej aktualizacji. Ad 4. - na domyślnej skórce jak najbardziej jest rok dla danej pozycji wyświetlany, tam gdzie przewidział to autor skórki i w sposób w jaki to przewidział (czyli tu data premiery) - spójrz na prawy dolny róg. Jak najwięcej rzeczy chcemy wyświetlać przez natywne mechanizmy kodi/skórek co ułatwia prace innym dodatkom, ułatwia natywne działanie, nie powoduje problemów w innych skórkach. ![]() @pcela dzięki za szczegółowy log. Poprawimy (może nie dziś, nie jutro bo musimy to zdebugować na py11 więc troszkę to zajmie) RE: FanFilm Beta - DenDy - 01-08-2025 @manieKMP dzięki za info o tym dotyku, nie znałem tego, mega łatwe do wprowadzenia. Sam dotyk w kodi to jest masakra do obsłużenia, dlatego przy skinach mało komu chce się z tym bawić ![]() ps. W const jest opcja w której można zmienić zachowanie okna gdy nie znajdzie żadnych źródeł. Po ustawieniu na False okno nie będzie otwierane. @pcela Czy zmieniałeś/ustawiałeś coś w const.py/local.py? Spróbuj wyłączyć na chwilę jellyfin w ustawieniach FF i zobacz czy nadal będzie błąd. RE: FanFilm Beta - pcela - 01-08-2025 @DenDy Ze zmianą w plikach jest za dużo zabawy. Nie ma możliwości edycji na urządzeniu, a kombinować z podmianą mi się nie chce. Właściwie to czysta instalacja plus dodane logowanie w serwisach. Co do wyłączenia Jellyfin nic to nie zmienia. FanFilm Beta - Tomek - 04-08-2025 Ok. Bugi zgłaszane tu lub innymi kanałami są w naprawie lub już naprawione. Kilka nowych rzeczy przy okazji wyszło. RE: FanFilm Beta - Tomek - 06-08-2025 Nowa wersja FanFilm w repozytorium: 2025.08.06.0 Changelog: - naprawiona większość zgłoszonych błędów - naprawiony downloader - poprawki w oknie źródeł - poprawki w progresie seriali - poprawki wydajności, zmniejszenie ilości zapytań do TMDB - poprawki scraperów tb7/xt7/rapideo/nopremium/twojlimit - funkcja sprawdzania dostępnego transferu na kontach premium (tb7/xt7/rapideo/nopremium/twojlimit) i oznaczanie bądź ukrywanie źródeł na które brak transferu - poprawki Custom Menu - zmiany w obsłudze IA - wyłączenie z filtrowania po rozmiarze pliku źródeł download i library - kilka innych mniejszych FanFilm Beta - Tomek - 07-08-2025 Na stronie By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. dostępny także player dla tmdbhelper. Skrót do wpisania w tmdbhelper: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. RE: FanFilm Beta - Vaxer94 - 07-08-2025 (07-08-2025, 04:27 AM)Tomek napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. dostępny także player dla tmdbhelper.Czy tylko u mnie jest problem z zainstalowaniem tego player tmbhelper? Gdy instaluje z pliku zip kodi mi się wyłącza zawsze ? RE: FanFilm Beta - Tomek - 07-08-2025 jak instalujesz? w tmdbhelper nie instalujesz z zip tylko wpisujesz adres przecież. Sprawdzałem teraz instalację w tmdbhelper - działa bez zarzutu. Jak się nawet źle adres wpisze to nie wywala kodi |