![]() |
|
FanFilm - temat zbiorczy - błędy, problemy, zgłoszenia - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Pomoc z Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Problemy z wtyczkami (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=22) +--- Wątek: FanFilm - temat zbiorczy - błędy, problemy, zgłoszenia (/showthread.php?tid=4421) Strony:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
|
RE: FanFilm - temat zbiorczy - błędy, problemy, zgłoszenia - Jmno - 24-05-2024 A można usprawnić serwis cda bez premium bo lubię oglądać filmy z aktorem Louis de Funès a czasami na hostach premium brak ale z cda z ff chyba coś nie działa bo w aplikacji cda są filmy z Louis de Funès a tego samego filmu z ff cda już nie wyszukuje RE: FanFilm - temat zbiorczy - błędy, problemy, zgłoszenia - tele - 24-05-2024 Nie od dziś wiadomo, że darmowy content jest trzymany na serwerach, które próbują w jakiś sposób pozyskać jakieś dane czy samych użytkowników poprzez różnego rodzaje reklamy, malware itd. Wejście na taką stronę poprzez przeglądarkę pewnie wyświetliło by masę wyskakujących reklam, o ile nie ma się zainstalowanego dodatku blokującego tego typu rzeczy jak np. ublock origin. Tutaj chodzi tylko o pobranie jedynie konkretnego pliku, który sam w sobie nie musi być zainfekowany. Zresztą komunikat Avasta mówi tylko o tym, że ta domena jest na tzw. czarnej liście, a nie że znaleziono wirusa. Avast ma różne komponenty i jeden z nich sprawdza twój ruch internetowy, a przynajmniej nazwy domen. O ile używasz aktualizowanej wersji systemu operacyjnego i aktualizowanej przeglądarki i korzystasz z rozwagą, to naprawdę wystarczy wbudowany w system, w Windowsie do Defender, na Androidzie niezrotowanym nic nie potrzeba, to żadne dodatkowe programy antywirusowe nie są potrzebne. Reasumując: odtworzenie pliku, którego adres zwraca serwis Filman , nie wyrządzi krzywdy. FanFilm - temat zbiorczy - błędy, problemy, zgłoszenia - Piotr.W - 26-05-2024 Jest jeszcze jeden problem po zainstalowaniu aktualizacji, po zakończeniu oglądania, nie synchronizuje się z Traktem, odznaczając odcinek jako obejrzany, a co za tym idzie nie pojawia się też okienko do wystawienia oceny. Ustawienia wtyczki trakt bez zmian, zrobiłem ponowną aktywację trakt w FF i czyszczenie cache w FF. RE: FanFilm - temat zbiorczy - błędy, problemy, zgłoszenia - Tomek - 26-05-2024 Ta wersja nie ma już wsparcia i nie będzie naprawiana pod kątem działania z trakt. FanFilm - temat zbiorczy - błędy, problemy, zgłoszenia - Piotr.W - 26-05-2024 Problem z integracją dotyczy aktualizacji od @tele . Oficjalna wersja z repo integruje się bez problemów. RE: FanFilm - temat zbiorczy - błędy, problemy, zgłoszenia - tele - 26-05-2024 @Piotr.W Uu, to sorry. Wydawało mi się, że nic nie ruszałem z trakt, bo sam nie używam, ale widać coś wpłynęło. Zmian było sporo, i to od ponad 2 miesięcy, a dopiero Ty teraz zgłaszasz taki problem, choć tyle osób pobierało załączane przeze mnie pliki - chyba że też nikt z nich nie używa tej integracji z trakt. Ciekawe od kiedy to przestało działać. Możesz spróbować też pozmieniać różne opcje, takie jak np.ostatio miałeś "odświeżanie po skończeniu odtwarzania" , "wyświetlanie źródeł w oknie" zamiast w katalogu i zobaczyć czy wtedy zadziała. Wieczorem spróbuję zerknąć co mogło się przestawić. FanFilm - temat zbiorczy - błędy, problemy, zgłoszenia - Piotr.W - 26-05-2024 Spoko, wiem, że nie łatwo to wszytko ogarnąć. Kombinowałem z różnymi opcjami, ponownie zrobiłem autoryzację z Trakt, czyszczenie cache i nic nie pomogło. Na próbę, wróciłem do wersji oficjalnej i tu działa z tymi samymi ustawieniami. RE: FanFilm - temat zbiorczy - błędy, problemy, zgłoszenia - tele - 26-05-2024 @Piotr.W Czy możesz sprawdzić tą poprawkę? Powinna przywrócić wcześniejszą funkcjonalność współpracy z Trakt. Przy okazji poprawiłem wyszukiwanie źródeł dla zaluknij.cc i ekino-tv (przynajmniej dla tych tytułów, których mi nie wyszukiwał). A dla @Jmno poprawiłem wyszukiwanie na cda, aby mógł sobie filmy z Louis de Funès pooglądać. RE: FanFilm - temat zbiorczy - błędy, problemy, zgłoszenia - pcela - 26-05-2024 @tele U mnie też nie działa Trakt częściowo, a nie instalowałem ostatniej poprawki. Raczej trakt wprowadził jakieś zmiany. I teraz po zakończeniu oglądania pojawi się okno z prośbą o ocenę, to oznaczy jako obejrzane i prześle ocenę. Natomiast jak chcę oznaczyć ręcznie jako obejrzane, to pojawia się tylko komunikat o błędzie Trakt. FanFilm - temat zbiorczy - błędy, problemy, zgłoszenia - Piotr.W - 27-05-2024 Nie mam teraz dostępu do Kodi i nie jestem w stanie sprawdzić tego o czym pisał @tele , ale po przeinstalowaniu na oficjalną wersję bez aktualizacji, trakt zachowywał się poprawnie. W zasadzie to mam konta w płatnych serwisach i bardziej mi zależny na integracji z trakt niż na dostępie do filmana wiec generalnie wróciłem do wersji bez aktualizacji, ale potestuje jak będę miał trochę czasu i dostęp do Kodi. Co do filmana, to jakiś czas temu założyłem tam jakieś fejkowe konto i jak coś potrzebuje, to ogarniam to przez przeglądarkę. |