![]() |
|
Problem z buforowaniem - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Pomoc z Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Kodi dla początkujących (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Problem z buforowaniem (/showthread.php?tid=2484) |
Problem z buforowaniem - Ropuh - 29-01-2020 Amazon FireTV gen.2 Streaming działa dobrze na aplikacjach wbudowanych w Sticka. Zainstalowałem Kodi 18.5 bo brak było dostępu do HBO go. Wszystko poszło całkiem dobrze. Tyle, ze tu zaczął się problem. Dodatek pociągnięty z kodiwpigulce. Zalogowanie itd wszystko ok. Ale oglądanie czegokolwiek to raczej odpada bo za najdalej co 90sekund buforuje. Zainstalowane Ez Maintance ustawiłem zalecany bufor (choć testowałem tez z dwa razy większym) ale bez efektów dokładnie to samo. Dziwne bo w tym samym czasie streaming w aplikacjach wbudowanych (AppleTv, PrimeVideo, Netflix czy youTube) działa bez zająknięcia. I już nie wiem co można by jeszcze spróbować. W tym samym czasie Streaming na HBo go ale puszczony na Chromecasta tez idzie bez problemu. Dodatkowo po instalacji wtyczki do oglądania TVP vod dokładnie to samo z Kodi tez tnie w trakcie streamingu. Może ktoś pomoże jestem w tym totalnie nowy. I może czegoś nie doczytałem bo w cuda nie wierze... Problem z buforowaniem - ScatMan91 - 29-01-2020 Buffer mode ustawiłeś na 1?? Sprawdź prędkość neta we wtyczce ez. RE: Problem z buforowaniem - Ropuh - 29-01-2020 (29-01-2020, 08:55 PM)ScatMan91 napisał(a): Buffer mode ustawiłeś na 1?? Sprawdź prędkość neta we wtyczce ez. Albo nie wiedzę albo nie wiem gdzie to jest (albo jedno i drugie). Moglybys mnie nakierować gdzie to jest? Co do prędkości neta to wiem, ze daleko mu czegoście dobrego ale dlaczego w takim razie aplikacje wbudowane w FireTV daj radę streamowania bez ciągłego przerywania. Problem z buforowaniem - ScatMan91 - 29-01-2020 Sprawdź plik advancedsettings.xml w folderze Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/userdata/. Edytuj ten plik edytorem tekstu i sprawdź czy masz buffer mode ustawiony na 1. RE: Problem z buforowaniem - jon1022 - 29-01-2020 Wtyczka HBO podobnie jak netflix nie obsługuje buforowania w kodi - modyfikowane pliku advancedsettings.xml nic nie da. RE: Problem z buforowaniem - Ropuh - 29-01-2020 (29-01-2020, 09:24 PM)jon1022 napisał(a): Wtyczka HBO podobnie jak netflix nie obsługuje buforowania w kodi - modyfikowane pliku advancedsettings.xml nic nie da. To da się coś z tym zrobić? Edit: TVP przestala skakac po zmianie (Areas Wizard). An HBO Go natal... RE: Problem z buforowaniem - jon1022 - 30-01-2020 No na ten moment nie zwiększysz bufora w kodi dla Hbo go ani netflixa... być może kiedyś autor wtyczki input stream adaptive doda taką opcję. A próbowałeś uruchomić którąś wersję apki na android tv? Tak po szybkim googlowaniu znalazłem wątek na jakimś forum podobno wersja : "HBO GO Android TV 25.0.1.342" działa na amazon fire tv stick. Sprawdź może akurat zadziała
RE: Problem z buforowaniem - Ropuh - 30-01-2020 Tak aplikacja zadziała. Znaczy się zainstalowałem ale po starcie dostaje Not im Service Area. I pokazuje, ze tylko z dostępne jest w USA i na ich terytoriach. Niestety. Natomiast wersja eu.hbogo.android583.apk niby uruchamia się ale wywala komunikat o unsupported Device i rozjeżdża się ekran... wiec chyba tylko Kodi zostaje. RE: Problem z buforowaniem - jon1022 - 30-01-2020 No to lipa Przesadzają z tymi blokadami |