![]() |
|
X96 Air wybudzanie - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: TV BOXy i inne urządzenia (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=69) +--- Dział: Dyskusja ogólna (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=35) +--- Wątek: X96 Air wybudzanie (/showthread.php?tid=2861) |
X96 Air wybudzanie - zborus - 10-06-2020 Witam, [size=small]wrzuciłem na pamięć wew. coreELEC 9.2.2 obraz dla procesora s905x3. Plik dtb to: sm1_s905x3_4g i plik do pilota[color=#222222] By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. (ściągnałem go ze strony bo jak chciałem sam wyciągnąć z androida to za Chiny ludowe nie chciał manager plików pokazać plików systemowych). Po wgraniu do pamięci wszystko działa włącznie z pilotem od mojego telewizora dzięki CEC. Problem pojawia się w momencie gdy wyłącze przyciskiem power na pilocie od telewizora. Box wtedy jakby wchodzi w stan uśpienia. Po włączeniu telewizora przyciskiem power na pilocie od TV telewizor się włącza a box nie. Jedyny sposób by uruchomić boxa to wyciągniecie wtyczki i ponowne włożenie. Jednak gdy tak kilka razy zrobiłem coreelec przestał się całkowicie uruchamiać i [font=Arial]wypluwa informację, że nie można było zamontować pamięci. Próbowałem metody z poradnika o konfiguracji coreelec [color=#333333]inject_bl301. Gdy wpisuję komendę ir-keytable -u dostaje odpowiedź /sys/class/rc/: No such file or directory No devices found RE: X96 Air wybudzanie - jerzyk17 - 10-06-2020 W poradniku masz: Cytat:W CoreELEC pilota zaprogramować można na dwa sposoby. Przy użyciu meson-ir lub amremote. Musisz się zdecydować na jeden sposób na pilota. Nie możesz mieszać dwóch sposobów. Moim zdaniem dla procesora s905x3 pierwszy sposób na pilota jest lepszy... RE: X96 Air wybudzanie - zborus - 10-06-2020 faktycznie jak wywaliłem remote.conf to mogłem za pomocą komenty ir-keytable -u spisać kody przycisków do pilota. Wszystko zrobiłem tak jak w poradniku jest napisane i nadal jest to samo. Dodatkowo zmienilem wpisy w pliku config.ini w sposób dokładnie taki jak wskazuje poradnik. Po wyłączeniu przyciskiem na pilocie wyłącza się, ale już nie wstaje po ponownym naciśnięciu. W opcjach systemu w zakładce peryferia ustawiłem kiedy telewizor jest wyłączany IGNORUJ z tym, że box jest cały czas włączony co tak na prawdę nie rozwiązuje problemu. X96 Air wybudzanie - Tomek - 11-06-2020 Eh ja od czasu kiedy mam coreelec nie wyłączam boxa. Bo i po co? Prądu nie zaoszczędzę, tracę tylko sekundy na uruchomienie, na wczytanie tv, ma aktualizację biblioteki z fanfilm, z osmosis, na uruchomienie netflixa. Łącznie około 1 minuty. A steruje pilotem od tv RE: X96 Air wybudzanie - zborus - 11-06-2020 Też tak zrobię, u mnie tylko będzie hulać Fanfilm, iptv i Netflix. Co to ten osmosis? X96 Air wybudzanie - Tomek - 11-06-2020 Do dodawania do biblioteki z innych źródeł. Np z HBO eu RE: X96 Air wybudzanie - jerzyk17 - 14-06-2020 U mnie na Magicsee N5 Plus z s905x3 od początku nie mogę przyciskiem pilota wyłączyć boxa gdy jest uruchomiony CoreELEC. Musze wchodzić w opcje zasilania i tam wybieram Zamknij system lub Uśpij. Włączanie i wybudzanie działa z pilota bezproblemowo. Po ostatniej aktualizacji do CoreELEC 9.2.3 po wyłączeniu lub uśpieniu boxa dioda zmienia kolor na czerwony. Wcześniej cały czas świeciła na niebiesko. RE: X96 Air wybudzanie - zborus - 14-06-2020 (14-06-2020, 09:52 AM)jerzyk17 napisał(a): U mnie na Magicsee N5 Plus z s905x3 od początku nie mogę przyciskiem pilota wyłączyć boxa gdy jest uruchomiony CoreELEC.Właśnie ja mogę wyłączyć, ale za nic w świecie nie mogę go włączyć. jedyne co wtedy pomaga to wyciągnięcie wtyczki. RE: X96 Air wybudzanie - jerzyk17 - 14-06-2020 (14-06-2020, 06:54 PM)zborus napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. |