Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki.
Odtwarzanie filmów na wtyczkach nie działa - Wersja do druku

+- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl)
+-- Dział: Pomoc z Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Problemy z wtyczkami (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=22)
+--- Wątek: Odtwarzanie filmów na wtyczkach nie działa (/showthread.php?tid=3379)

Odtwarzanie filmów na wtyczkach nie działa - taygee - 14-02-2021

Cześć,
Miałem w domu Raspberry Pi Zero W, więc postanowiłem podpiąć je do telewizora i zrobić z niego boxa. Zainstalowałem na karcie LibreELEC, przeszedłem przez podstawową konfigurację i wszystko zdawało się działać w porządku. Udało mi się dodać współdzielony folder z komputera, filmy na dysku śmigają jak należy. Problem pojawił się, kiedy chciałem doinstalować jakieś wtyczki. Próbowałem Exodus Redux, The Crew, bezskutecznie. W obywdu przypadkach kończyło się na komunikacie "No streams available" mimo załadowania sporej ilości źródeł do różnych filmów i seriali. Pomyślałem może, że źródłem problemu jest brak konta na real-debrid, z którego może wynikać brak źródeł. Spróbowałem zainstalować Cartoon Network, Adult Swim, YouTube. W dwóch pierwszych przypadkach pojawia się odpowiednio "Cartoon Network/Adult Swim error". W przypadku YouTube skonfigurowałem poprawnie API, udało mi się nawet wyszukać jakieś filmy, ale odtwarzanie nie działa, "Youtube error", ewentualnie "One or more items failed to play.", podobnie jak w przypadku Exodus/The Crew. Brakuje mi już pomysłów co robić dalej, więc chciałem poprosić o pomoc. Czy ktoś spotkał się już z podobnymi problemami? Czy to kwestie sprzętowe, czy może coś robię nie tak? Z góry dziękuję i pozdrawiam.

UPDATE: Udało mi się doprowadzić YouTube do stanu używalności, ale tylko jeżeli chodzi o filmy z subskrybowanych kanałów, wyniki wyszukiwania dalej nie działają.

RE: Odtwarzanie filmów na wtyczkach nie działa - Tomek - 14-02-2021

Co wy macie z tym Exodus Redux - wtyczka porzucona kilka lat temu., wrzucana do śmieciowych repozytoriów, nieaktualizowana od lat... By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
(podaj mi adres poradnika z którego to gówno instalowałeś)
Wywal exodus, wywal repozytorium z którego je instalowałeś (skorzystaj ze sprzątaczKaWP - By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.)
Skorzystaj z wtyczek rekomendowanych tutaj:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Ale exodusa wywal - nie mam siły już się z tym gównem użerać, szanuj moje lata Wink

RE: Odtwarzanie filmów na wtyczkach nie działa - taygee - 14-02-2021

(14-02-2021, 07:37 PM)Tomek napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
(podaj mi adres poradnika z którego to gówno instalowałeś)
Wywal exodus, wywal repozytorium z którego je instalowałeś (skorzystaj ze sprzątaczKaWP - By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.)
Skorzystaj z wtyczek rekomendowanych tutaj:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Ale exodusa wywal - nie mam siły już się z tym gównem użerać, szanuj moje lata Wink
Jakoś tak często się pojawia w wynikach wyszukiwania, jak się człowiek rozgląda za wtyczkami i dopiero zapoznaje z systemem Big Grin Dzięki za rekomendacje! Ściągnąłem już FanFilm i coś zaczeło działać, chociaż sporo wyników dalej kończy się "Stream not available", ale widzę, że to po prostu problem ze źródłami.
Mam jeszcze przy okazji dodatkowe pytanie. Każdy błąd informuje mnie, żeby spojrzeć do logów po dodatkowe informacje. Da się to jakoś zrobić z poziomu systemu, czy muszę grzebać na samej karcie pamięci?

RE: Odtwarzanie filmów na wtyczkach nie działa - mjw - 14-02-2021

Logi sprawdzisz w By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

RE: Odtwarzanie filmów na wtyczkach nie działa - taygee - 14-02-2021

(14-02-2021, 08:51 PM)mjw napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Dzięki za obydwie odpowiedzi, chyba po prostu na razie zajmę się doczytywaniem wszystkich poradników na forum, bo widzę, że jest trochę materiału.